۰

پلتفرم‌های نسخه الکترونیکی هنوز یکپارچه نشده‌اند

تاریخ انتشار
يکشنبه ۶ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۱۹
پلتفرم‌های نسخه الکترونیکی هنوز یکپارچه نشده‌اند
پلتفرم‌های نسخه الکترونیکی هنوز یکپارچه نشده‌اند

آی‌تی‌من- این پروژه گامی‌مهم در الکترونیکی شدن ارایه خدمات سلامت در کشور است و مسوولان امیدوارند نواقص این طرح به طور کامل برطرف شوند.

عین اللهی، وزیر بهداشت بیان کرد: نسخه الکترونیک آرزوی چندین ساله بوده که سالیان سال در برنامه‌های مختلف وزرا قرار گرفته است که در سال ۹۷ به شکل پایلوت و در ابتدای کار دولت آیت الله رییسی به عنوان برنامه رسمی‌مطرح شد و در چند ماه اخیر سرعت زیادی گرفت. بیش از ۹۰ درصد طرح نسخه الکترونیک اجرایی شده است و برخی مشکلات به نبود زیرساخت‌های مناسب بر می‌گردند.

عین اللهی ادامه داد: برنامه وزارت بهداشت این است که تا پایان سال نسخه‌نویسی الکترونیک را ۱۰۰ درصد اجرایی کند.

رییس زاده، رییس سازمان نظام پزشکی گفت: سازمان نظام پزشکی اپلیکیشن موبایلی را راه اندازی کرده است و به صورت پایلوت چند شرکت واسطه، نسخه الکترونیکی را اجرا کرده و پس از طی موفق این دوره آزمایشی این اپلیکیشن در اختیار تمام پزشکان و دیگر افراد قرار می‌گیرد. در این خصوص با سازمان‌های بیمه‌گر هماهنگی‌های لازم انجام شده تا این اپلیکیشن در سامانه‌های آن‌ها نصب و کارها به خوبی و با سرعت بیشتر انجام شوند.

او افزود: برای پشتیبانی از طرح کارت هوشمند و نسخه الکترونیکی نیازمند بودجه بودیم که مقداری توسط سازمان برنامه و بودجه به ما داده خواهد شد. زیرساخت‌های اولیه مرتبط با سازمان‌های بیمه‌گر مانند بانک اطلاعاتی مرجع مربوط به بیمه شدگان، شرکای کاری، رسیدگی به اسناد الکترونیک، پرداخت الکترونیک به ذی نفعان و ارایه خدمات بیمه‌گری الکترونیک به بیمه شدگان اعم از صدور بیمه نامه فراهم شده است.

رضایی، معاون بیمه سلامت گفت: زیرساخت‌های مرتبط با تبادل الکترونیک اطلاعات و سرویس‌های بین سازمان‌های بیمه‌گر و سایر سازمان‌های همکار مانند ثبت احوال، نظام پزشکی، سازمان غذا و دارو به طور نسبی فراهم شده اند؛ اما این سرویس‌ها به طور کامل هنوز فراهم نشده اند. آن‌ها نیاز به همکاری بین بخشی دارند. در حال حاضر یکپارچگی پلتفرم‌های ارایه نسخه‌نویسی الکترونیکی سازمان‌های بیمه‌گر نیز محقق نشده است که در قانون بودجه سال جاری این موضوع جزء تکالیف وزارت بهداشت بوده و مهلت تعیین شده تا پایان مهر امسال است.

او افزود: برای اجرای کامل نسخه‌نویسی الکترونیکی موانع خاصی به جز پیچیدگی و تعدد مراکز مدیریتی وجود ندارند. اجرای برنامه نسخه الکترونیک در اغلب استان‌ها پیشرفت بالای ۹۵ درصدی داشته است و بر خلاف تصور، استان‌های کم برخوردار پیشرو بوده‌اند. در استان‌های برخوردار و کلانشهرها به علت عدم همراهی کامل مراکز ارایه دهنده خدمت و عدم تمکین کامل از قانون، نسخه‌نویسی قدری با مقاومت همراه است.

او ادامه داد: با توجه به حضور شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌های فعال در عرصه نسخه‌نویسی الکترونیکی موضوع پنجره واحد را می‌توان تحقق یافته تلقی کرد. در حال حاضر بخش خصوصی با پنجره واحد برای پزشکان خدمات نسخه‌نویسی الکترونیک را ارایه می‌دهد.  او گفت: تصمیم سیاست گذار سلامت برای رگولاتوری استارت‌آپ‌ها در این عرصه است تا خدشه ای در امنیت و محرمانه بودن اطلاعات بیماران وارد نشود. امیدواریم مرکز مدیریت فناوری وزارت بهداشت طبق تکالیف قانون بودجه امسال بتواند مقررات لازم را در این عرصه وضع کند.
 
کد مطلب : ۲۷۹۶۲۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما