۰
اعتراف دیرهنگام به نبود زیرساخت‌ اجرای طرح

بیمه‌ها از مشکلات نسخه الکترونیکی هزاران میلیارد سود کرده‌اند

تاریخ انتشار
دوشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۸
بیمه‌ها از مشکلات نسخه الکترونیکی هزاران میلیارد سود کرده‌اند
بیمه‌ها از مشکلات نسخه الکترونیکی هزاران میلیارد سود کرده‌اند

آی‌تی‌من- علی سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی درخصوص برنامه‌های سازمان نظام پزشکی برای اجرای امضای الکترونیکی اظهار داشت: در مورد طرح ملی نسخه الکترونیکی همه می‌دانیم که این موضوع نیاز روز است و پیشرفت فناوری این اختیار را برای جامعه پزشکی و متولیان سلامت فراهم کرده است تا بتوانند دقت و سرعت درمان را با این پروسه الکترونیکی افزایش داده و سرعت کا را بهبود ببخشند.

وی با بیان اینکه اگر این موضوع به درستی اجرایی نشود می‌تواند عواقب بدی به دنبال داشته باشد گفت: متاسفانه می‌بینیم که بستر اجرای نسخه الکترونیکی و پرونده الکترونیکی در کشور فراهم نبود و به جای اینکه سرعت کار را بیشتر شود باعث معطل ماندن مردم و استیصال جامعه پزشکی شد و همچنین منجر به این شد تا در فضای مجازی افراد غیرپزشک و غیرمجاز نیز در بستر مجازی ویزیت سو استفاده کنند.

سالاریان ادامه داد: قانون پایش، ایجاد امنیت و نظارت امضای الکترونیکی را به سازمان نظام پزشکی واگذار کرد به دلیل اینکه پایش، نظارت و پشتیانی و تعقیب انتظامی‌و پشتیبانی از حقوق بیمار و پزشک بر عهده سازمان نظام پزشکی است و بدیل آن هم موجود نیست. اگر در دادگستری هم از بابت تخلفات پزشکی شکایتی صورت گیرد برای مشورت کارشناسی این موضوع به نظام پزشکی به محول می‌شود. همچنین از آنجا که شماره‌های پزشکی نیز توسط نظام پزشکی صادر می‌شود منطقی است که اجرای این کار به عهده سازمان نظام پزشکی باشد.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: آنطور که کارشناسان اقتصادی تخمین می‌زنند بیمه‌ها چندین هزار میلیارد تومان از اجرای نسخه الکترونیکی سود داشته‌اند، از بابت حذف دفترچه‌ها، از بابت حذف نسخه خوانی و اینکه این طرح خوب اجرا نشد و بسیاری از مردم خدمات درمانی را آزاد دریافت کردند. از این مقدار ۸۰ میلیارد تومان که پول خرید یک ساختمان کوچک هم در تهران نمی‌شود از بودجه چندهزار میلیاردی بیمه‌ها به سازمان نظام پزشکی اختصاص یافته است و بیمه‌ها این را هم نمی‌تابند و به تماما به سود خود فکر می‌کنند.وی با بیان اینکه اجرای امضای الکترونیکی نیازمند هزینه، نیروی انسانی و سرور و تجهیزات است افزود: وقتی وظیفه‌ای به سازمان یا نهادی واگذار می‌شود باید اعتبار و اختیار لازم را فراهم کنیم. نمی‌شود بدون هزینه و اعتبار اقدامی ‌را از سازمانی درخواست کرد.

سالاریان افزود: ساده انگاری‌ها و سهل انگاری در اجرای نسخه الکترونیکی عواقب زیادی در پی داشت و مردم ناراضی شدند درحالی که نیت از اجرای این کار بالاتر رفتن دقت درمان بود درحالی که بیمه‌ها به دنبال صید بیشترین اعتبار و خرج کمترین هزینه هستند که نتایج آن را امروز می‌بینیم و اگر دراین خصوص از مردم و پزشکان نظرسنجی شود اغلب ناراضی هستند.

وی با بیان اینکه بیمه‌ها به بازی برد برد اعتقادی ندارند افزود: بیمه‌ها همیشه به دنبال سود یک طرفه هستند و می‌خواهند بدون ایجاد لجستیک لازم طرح ملی را اجرایی کنند، به بیمه‌ها توصیه می‌کنم با کارشناسی بیشتر راجع به مسایل صحبت کنند، سلامت مردم بازیچه نیست و جامعه پزشکی اجیر بیمه‌ها نیستند و برای اجرای این طرح ملی با عمق و گستردگی بالا باید لوازم و مایحتاج آن ار تهیه کنیم.معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: امیدواریم بیمه‌ها با منطق بیشتری در زمینه اجرای این طرح به خرج دهند به دلیل اینکه با منطق فعلی بیمه‌ها این طرح زمین خواهد خورد. سازمان نظام پزشکی تا کنون بخش اعظمی‌از کار را پیش برده است اما به دلیل محدودیت منابع قادر به ادامه این کار بدون حمایت نیست. این هزینه تخصیص یافته جزیی از هزینه پیش بینی شده ما است و به نظر می‌رسد هزینه سرور و نیروی انسانی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت که امیدواریم با تامین هزینه این کار ملی به درستی و دقت اجرایی شود.

 اعتراف دیرهنگام به نبود زیرساخت‌ طرح
در خبر دیگری در همین رابطه، مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: اجرای ۱۰۰ درصدی طرح نسخه نویسی الکترونیکی، نیازمند زیرساخت‌های مناسب است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران شهرام غفاری گفت: سازمان تامین اجتماعی نزدیک به ۵ سال است که عمده خدمات نسخه‌های خود را به صورت الکترونیکی پوشش می‌دهد.

بیش از ۳۷۰ مرکز درمانی سرپایی، بیمارستان و مراکز طرف قرارداد نسخه پیچی و نسخه نویسی الکترونیکی انجام می‌دهند. در سال‌های گذشته سالانه ۱۰ درصد نسخه‌ها به صورت الکترونیکی بودند؛ اما در حال حاضر و امسال این عدد به ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

او گفت: تمامی‌درمانگران بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و همچنین پزشکان در تکاپو هستند تا بتوانند به صورت کامل نسخه نویسی الکترونیکی را انجام دهند. اجرای کامل و صد در صدی این طرح در حال حاضر محقق نخواهد شد؛ زیرا برخی از مراکز همچنان مجهز نشده‌اند.
بخش دولتی و دانشگاهی با یک افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی در مراکز درمانی به ویژه مراکز بخش دولتی و یا دانشگاهی رو به رو شده است. این در حالی است که در چندین ماه گذشته میزان اتصال در بخش خصوصی رو به پیشرفت بود، اما در حال حاضر بخش دولتی از بخش خصوصی پیشی گرفته است.

غفاری درباره رشد ۳۰ تا ۳۵ درصدی نسخه پیچی الکترونیکی در داروخانه‌ها گفت: در طول سال گذشته میزان اتصال داروخانه‌ها به سامانه نسخه الکترونیکی ۴۰ درصد بود؛ اما حالا نزدیک به ۷۰ تا ۷۵ درصد افزایش پیدا کرده و در این زمینه پیشرفت خیلی خوبی داشته ایم. اگر مشکلات اجرای طرح نسخه الکترونیکی به صورت کامل رفع شوند، کم کم می‌توانیم در کشور به راحتی از مزایای آن استفاده کنیم.

 امنیت نسخه الکترونیکی قانونمند شود
در خبری دیگر، محمدعلی اخوت پور عضو هیات علمی‌ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در برنامه «گفتگوی علمی» رادیو در مورد معایب و مزایای نسخه نویسی الکترونیکی مصاحبه کرد.

وی نیز با بیان اینکه نسخه الکترونیکی کار جدیدی نیست گفت: این کار توسط شرکت‌های بیمه و داروخانه‌ها انجام می‌شده اما از این پس باید توسط پزشکان نوشته شود.

وی با بیان اینکه پزشکان را برای نوشتن نسخه الکترونیکی علاقمند نکردیم ادامه داد: برخی مشکلات وجود دارد که موجب مقاومت مصرف کننده این سیستم شده است. سختی کار کردن با سیستم رایانه، ضعف پلتفرم‌های اینترنتی، عدم وجود یک سیستم یکپارچه در بیمه‌ها، نبود زبان پزشکان در این سیستم، امنیت اطلاعات بیماران و هزینه بر بودن اجرای این سیستم از جمله مشکلات پیاده سازی نسخه الکترونیکی است که موجب عدم اجرایی شدن آن می‌شود.اخوت پور پرونده الکترونیکی سلامت را هدف غایی این سیستم دانست و اظهار کرد: بیمه‌های تکمیلی تا این لحظه به این سیستم متصل نیستند و این سیستم باید اجرایی شود.

عضو هیات علمی‌دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: برای امنیت اطلاعات بیماران باید قانون مشخصی تدبیر کرد.

 
مرجع : فارس
کد مطلب : ۲۷۸۳۷۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين