۰

نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات چه گفتند

تاریخ انتشار
سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۵۳
نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات چه گفتند
نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات چه گفتند
آی‌تی‌من- در جلسه علنی روز شنبه (۲۷ مردادماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی برنامه‌ها و صلاحیت «ستار هاشمی» وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان موافق در این باره دیدگاه‌های خود را بیان کردند.

«احمد فاطمی» نماینده مردم بابل در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه کشور نیازمند وزیری است که به مباحث فنی و علمی این حوزه احاطه داشته باشد، یادآور شد: وزیر آینده باید مسائل روز را به خوبی بفهمد و بتواند تیمی‌از برترین نخبگان علمی و فنی را گرد هم جمع کرده و برای نبرد در این میدان سخت هدایت کند که سید ستار هاشمی چنین است.

فاطمی‌اضافه‌کرد: این وزارتخانه باید امنیت اطلاعات ما را تضمین کرده و بتواند برای پیچیده‌ترین حوزه‌های فناورانه سیاست گذاری کند و هاشمی فردی است که در زمانه خودش بر حوزه هوش مصنوعی مسلط است و حتی بیش از آن در سطح بین‌المللی به عنوان فردی صاحب نظر و صاحب اندیشه شناخته شده است.

این نماینده مجلس عنوان کرد: هاشمی مدیری است که در پست‌های قبلی خود در قوه مجریه، قوه قضاییه، بخش خصوصی، مراکز دانشگاهی با چالش‌هایی که درباره آن سخن گفته‌ایم دست و پنجه نرم کرده است و می‌تواند بخش دولتی حاکمیتی و خصوصی را به یکدیگر پیوند دهد و ارتباط کامل را میان دانشگاه بخش دولتی و بخش خصوصی برقرار کند.

نماینده بابل، ستار هاشمی را برخوردار از ایده‌هایی درخشان در این حوزه عنوان کرد گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمانی‌ است که باید در آن تصمیمات سخت و پیچیده گرفت و ستار هاشمی مرد میدان سخت و پیچیده است.

نماینده مردم بابل اظهار داشت: در این زمان که شرکت‌های بزرگ دانش بنیان در سطح جهانی در حال سبقت گرفتن از غول‌های نفتی هستند ما نمی‌توانیم مثل گذشته فکر کنیم و نیاز به فردی داریم که با ذهن آینده نگرانه به مسائل جدید اندیشیده و اطمینان و اعتماد نخبگان را به خود جلب کند.

اقتصاد ما به اقتدارمان در فضای مجازی بستگی دارد
«مجتبی ذوالنوری» دیگر موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات و نیز گفت: در آینده با اجرایی شدن پروژه بسیار گسترده استارلینک و فعال شدن ده‌ها هزار ماهواره در مدار و ماهواره‌های مختلف پژوهشی، مخابراتی، تجاری، جاسوسی در بالای سر ما شرایط بسیار پیچیده‌ای خواهیم داشت.

وی ادامه داد: امروز حملات سایبری می‌تواند پدافند غیرعامل کشور را تحت تاثیر قرار دهد. باید بپذیریم که اقتصاد مردم ما ارتباط ما با دنیا تبادل اطلاعات ما به میزان اقتدار ما در عرصه فضای مجازی بستگی دارد. کسی نمی‌تواند این را انکار کند. چرا که امروز ظهور پلتفرم‌ها، پیام رسان‌ها، بدافزارها، باج‌افزارها ونرم‌افزارها می‌تواند همه ابعاد زندگی ما را تحت تاثیر قرار بدهد.

نماینده مردم قم ادامه داد: امروز تشکیل شبکه ملی اینترنت پایه‌ای برای تامین موتور جست‌وجو فضای ابری محتوای لازم است تا همه نیازمندی‌ها به شکل که هم تهدیدات را دفع کند فراهم آورد. همچنین بتواند ارتباط ما با دانشمندان، پژوهشگران، نخبگان و تجارکشور را با دنیا تامین کند.

این نماینده مجلس با قدردانی از رئیس جمهور که نخبه جوان را سکاندار این کشتی ترقی و تعالی قرار داده است، گفت: ستار هاشمی جزو ۲ درصد نخبگان برتر دنیا در این عرصه است. شما نمی‌توانید عرصه‌ای را در کشور در زمینه آی تی، دولت الکترونیک، ایجاد پلتفرم‌ها، گسترش فضای الکترونیکی و استفاده از فضای مجازی و فضای سایبر و اینترنت به نظر بیاورید که آنجا جای پای تاثیرگذاری ستار هاشمی مشهود نباشد.

موج سهمگین هوش مصنوعی و اینترنت نسل پنجم در راه است
کمال حسین‌پور،‌ دیگر نماینده موافق نیز اظهار داشت: ستار هاشمی فردی متعهد، حرفه‌ای و شناخته شده در عرصه فناوری و نوآوری کشور است، وی استادتمام هوش مصنوعی و یکی از پژوهشگران برتر این حوزه است که طی سالیان اخیر اثرات ارزشمندی از خود چه در مناصب دولتی و چه در مناصب حاکمیتی از خود بر جای گذاشته است.

نماینده سردشت، پیرانشهر و میرآباد در مجلس بیان‌داشت: هاشمی مراحل پیشرفت کاری خود را به‌صورت سلسله مراتبی از مدیر کلی در استان گرفته تا معاونت نوآوری در وزارت ارتباطات با سخت‌کوشی و پشت کار گذرانده است و با پیچ و خم‌های این وزارتخانه به خوبی آشنایی دارد؛ این وضعیت می‌تواند به وی در تعامل پویا با بدنه وزارتخانه‌ها و چالش‌های آنها کمک ارزشمندی کند.

حسین‌پور خاطرنشان‌کرد: توسعه سامانه‌های مختلف کشور از جمله سامانه «صدور و مدیریت اسناد» و سامانه «کاتب» از مهمترین تجارب پژوهشی وی بوده است و این نشان دهنده توانایی انطباق علم و مهارت‌های ایشان با نیازهای فناورانه کشور است.

وی یادآور شد: در برنامه‌های پیشنهادی هاشمی بر موارد متعددی از جمله توسعه زیرساخت‌های دیجیتال تا بهبود کانال‌های ارتباطی بین دولت و شهروندان برای اطمینان از شنیده شدن همه صداها تاکید شده است.

وی در ادامه خطاب به نمایندگان گفت: به یاد داشته باشید که با موج سهمگین تغییرات فناورانه همچون هوش مصنوعی و اینترنت نسل پنجم، قدرت به سمت نسل بشریت در حال حرکت است و این تغییرات عظیم در چند سال آینده کل هستی را در هم می‌نوردد. لذا ما باید خود را برای این تغییرات گسترده هم به لحاظ فرهنگی، هم به لحاظ امنیتی و هم به لحاظ زیرساختی آماده کنیم و چه کسی بهتر از هاشمی می‌تواند به ما کمک کند تا از این موج عظیم استفاده کارآمد و مناسب داشته باشیم.

هاشمی راهکار حل چالش‌های وزارت ارتباطات را می‌شناسد
حمیدرضا رضایی کوچی دیگر نماینده موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: هاشمی در دانشگاه علم و صنعت رتبه نخست را داشته و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و یکی از ۱۰ متفکر برتر حوزه هوش مصنوعی کشور است. همچنین هاشمی در زمره ۲ درصد دانشمندان برتر جهانی است که از استانی محروم رشد کرده است.

این نماینده مجلس بیان‌داشت: هاشمی از کارشناسی تا مدیریت کل و معاونت وزارت ارتباطات بالا آمده است و باید مدیریت را به افرادی بسپاریم که در همان وزارتخانه رشد کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: انتخاب ستار هاشمی با استقبال بدنه وزارت ارتباطات مواجه شده است؛ فردی که راهکارهای حل چالش‌های این وزارتخانه را می‌شناسد.

وی تصریح کرد: ستار هاشمی در هر حوزه ای که مدیریت داشته، عملکرد قابل قبولی داشته است؛ زمانی که در سازمان ثبت اسناد و املاک بود جزو مدیران برتر شناخته شد که مبنای قابل قبولی برای دفاع از جوانترین وزیر کابینه خواهد بود.

اما مسلم صالحی نماینده مردم اقلید در مجلس در مخالفت با برنامه‌ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فضای مجازی و فناوری‌های مرتبط می‌تواند هم امیدآفرین و عامل رشد باشد و هم می‌تواند یک تهدید باشد؛ رئیس جمهور نیز همواره بر رفع فیلترینگ در ایام انتخابات تاکید داشتند، در این باره چند سؤال از وزیر پیشنهادی ارتباطات دارم: آیا این وعده رئیس جمهور قابلیت تحقق دارد؛ چگونه باید به تحقق این عده دست یافت؛ این ملزومات طی چه بازه زمانی و توسط چه مرجعی محقق می‌شود؛ چگونه می‌توان واقعی سازی تعرفه خدمات دیجیتالی را بر بستر اینترنت را فراهم کرد؟

صالحی خطاب به ستار هاشمی گفت: برای توسعه کسب و کارهای الکترونیکی و کاسبان فروش فیلترشکن‌ها دارید، کسانی که در این شرایط سخت اقتصادی، دست در جیب مردم کرده‌اند؛ برای جوان یا کارآفرینی که باید بخشی از درآمد خود را به جیب فیلترشکن فروشان بریزد، چه برنامه ای دارید؛ شما جوانترین عضو کابینه با ۴۸ سال هستید آیا تجربه و توان و اشراف کامل بر این وزارتخانه کلیدی را دارید؟

نماینده مردم اقلید در مجلس از وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: برای بخش ثبت اسناد و املاک که حوزه بسیار کلیدی است، چه اقدامات اثربخشی در زمان ریاست‌تان بر سازمان ثبت اسناد و املاک داشتید؛ وزارت ارتباطات یک وزارتخانه زیرساختی است؛ وضعیت فعلی ما در مقایسه با دنیا در این حوزه چگونه است؟

وی گفت: آقای هاشمی تا چه‌اندازه بر چالش‌های جهانی تهدیدکننده امنیت ملی در حوزه فناوری اطلاعات اشراف و تسلط دارید؛ برنامه شما برای پوشش اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری در شهرها و روستاها و همچنین تکمیل شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال چیست؟

یقه فیلترشکن‌فروش‌ها گرفته شود
حمید رسایی، نماینده تهران نیز در مخالفت با وزارت ستار هاشمی گفت: در دولت شهید رئیسی شبکه ملی اطلاعات پیشرفت خوبی داشت. اما آقای هاشمی شما در برنامه‌های‌تان اشاره به این شبکه نکردید که ادامه می‌دهید یا به قبل برمی‌گردید؛ استقلال مدیریتی شما جای ابهام دارد.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: وزیر اصلی و واقعی شما هستید یا افراد دیگر؟ در دولت قبل تعداد کاربران و پهنای باند شبکه‌های اجتماعی داخلی، 11 برابر شد، اما شما در این باره به برنامه‌ای اشاره نکردید؟ ترکیه به دلیل حذف عکس شهید اسماعیل هنیه، اینستاگرام را بست و وقتی این شبکه شرایط ترکیه را پذیرفت رفع فیلتر شد، چرا آنها شرایط ما را نمی‌پذیرند؟ چون سیاست شترمرغی حاکم است، ما نه فیلتر می‌کنیم و نه فیلتر نمی‎‌کنیم. این شکل فیلتر نیست. شما گفتید نمی‌دانید فیلترشکن فروش‌ها چه کسانی هستند.

تقسیم فیبر نوری عادلانه نیست
ولی داداشی، نماینده مردم آستارا به عنوان نماینده مخالف، با تاکید بر ضرورت مقابله با مافیای فیلترشکن گفت: تقسیم فیبر نوری در کشور عادلانه نیست، هر روستایی که می‌رویم مشکل آنتن‌دهی داریم، مردم به نمایندگان و مسوولان گلایه می‎‌کنند، چون دسترسی ندارند و نمی‌توانند مسوولان و نمایندگان را پیدا کنند و همین مسائل عامل نارضایتی است.

وی افزود: جان مردم مهم است وقتی تصادف شود و کسی آسیب ببیند، در جاده تلفن همراه آنتن نمی‌دهد که خبر بدهند؟ چه کسی باید این را حل کند؟ چه برنامه‌ای در این رابطه دارید؟ آیا همه امکانات باید در تهران و مرکز استان‌ها باشد؟

وی بیان کرد: سامانه‌های دولتی دارای اشکال است، تقسیم فیبر نوری در کشور عادلانه نیست، این را باید وزیر ارتباطات حل کند. سرعت اینترنت در ایران ۱۳ و در خارج از کشور ۲۰۰ است، چرا مردم از اینترنت پرسرعت محروم هستند.

نماینده مردم آستارا بیان کرد: اینترنت در ایران گران است و مردم همان قدر که پول اینترنت می‌دهند باید پول فیلترشکن بدهند، ملت ما چه گناهی کرده‌اند باید پول فیلترشکن بدهند. اگر فیلتر است، فیلترشکن چه صیغه‌ای است، با مافیای فروش فیلترشکن مبارزه کنید.
 
مرجع : ايرنا
کد مطلب : ۲۸۳۵۴۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين