وزیر ارتباطات: فرکانس ۳۵۰۰ در آستانه واگذاری است
اینترنت با فیبر نوری برای چند دهه بیمه میشود
تاریخ انتشار
يکشنبه ۶ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۴۶
آیتیمن- وزیر ارتباطات درباره عدم توسعه اینترنت ثابت که گاهی بهکندی در شبکه اینترنت همراه نیز میانجامد، گفت: در حوزه اینترنت ثابت وضعیت خوبی نداریم و در ۱۰ سال گذشته معمولاً جزو کشورهای ته لیست رتبهبندی مراجع بینالمللی قرار داریم که وضعیت اینترنت جهان را بهصورت ماهانه منتشر میکنند.
وی افزود: مطلوب نبودن کیفیت اینترنت ثابت، ناشی از فرسودگی زیرساختهای ارتباطی، عدم سرمایهگذاری و عدم استفاده از فناوریهای جدید است.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه توسعه اینترنت ثابت نسبت به اینترنت همراه سختتر است، افزود: در ارتباطات همراه با احداث یک دکل مخابراتی (BTS) صدها و گاهی هزاران خانه تحت پوشش قرار میگیرند اما برای توسعه ارتباطات ثابت، باید اینترنت را با فیبر نوری و سیم مسی به نقاط موردنظر رساند، این کار بسیار سنگین و سخت است.
کمک مالی به اپراتورها برای تحقق فیبرنوری
وی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم برای توسعه پروژه فیبرنوری، از حقالسهم خود از درآمد اپراتورها چشمپوشی کرد، افزود: با همکاری دولت، این اجازه صادر شد که اپراتورهای همراه نیز در پروژه فیبرنوری با اپراتورهای ثابت همکاری کنند. هشت واحد درصد از درآمد اپراتورهای سیار که قرار است به این پروژه اختصاص پیدا کند در طی سه سال و نیم آینده حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که میتواند ۴۰ درصد از سرمایهای که برای به سرانجام رساندن پرژه فیبرنوری نیاز است را تأمین کند، برای تأمین بقیه منابع نیاز است بخش خصوصی پایکار بیاید.
ایجاد دو میلیون پوشش فیبرنوری تاکنون
پروژه فیبرنوری از بهمن سال گذشته با جدیت در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفت. وزیر ارتباطات درباره روند پیشرفت این پروژه افزود: اکنون حدود ۲ میلیون پوشش فیبرنوری در ۱۰ استان ایجاد و وزارت ارتباطات تا پایان سال به هدفی که مشخص شده دست پیدا خواهد کرد. گام دیگری که برای تسهیل این پروژه برداشتیم، مربوط به قانون بودجه است. در بودجهبندی این مسئله را لحاظ کردیم که دستگاههای اجرایی مانند شهرداری و وزارت نیرو برای مسائلی مانند اجازه کندن زمین، اجاره تجهیزات با نرخ مشخص و قانونی به بخش خصوصی کمک کنند.
اینترنت کشور بیمه میشود
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه بازسازی شبکه مخابرات به ارتقا شبکه موبایل میانجامد خاطرنشان کرد: فیبر نوری پیشنیاز راهاندازی و توسعه نسل پنجم اینترنت است. این پروژه اینترنت کشور را تا چند دهه آینده بیمه میکند و آماده توسعه نسلهای جدید خواهیم شد.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف وزارت ارتباطات واگذاری فرکانس به اپراتورها است و سال گذشته وزارت ارتباطات باند فرکانسی ۲۳۰۰ را واگذار کرد افزود: امسال نیز فرکانس رادیویی ۳۵۰۰ را واگذار خواهیم کرد تا سرعت اینترنت سیار بهتر از گذشته شود.
درگاه ملی خدمات دولت افتتاح میشود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خبر دیگری گفت: درگاه ملی خدمات دولت ماه آینده با حضور و دستور رییسجمهور به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سامانه دولت همراه، بستر و زیرساخت واحدی برای ارایه خدمات الکترونیکی پرکاربرد سازمانهای دولتی جهت استفاده توسط اقشار مختلف جامعه است. بهعبارتدیگر، این سامانه یک تحول و دگردیسی در سطح کلان است که متولی آن سازمان فناوری اطلاعات ایران بوده و با همراهی دستگاههای اجرایی به تسهیل در ارایه خدمات الکترونیکی دولتی بر بستر ارتباطات سیار و جلب مشارکت شهروندان میپردازد.
در همین راستا عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درخصوص بهرهبرداری درگاه ملی خدمات دولت اظهار داشت: هم اکنون 40دستگاه دولتی کشور خدمات خود را از طریق این درگاه ارایه میکنند و تا پایان شهریورماه براساس تکلیف قانونی دستگاههای اجرایی باید به این درگاه متصل شوند.
وزیر ارتباطات توضیح داد: براساس برنامه همه دستگاههای اجرایی باید همه خدمات خود را بر روی این بستر ارایه کنند.
همچنین زارعپور در خصوص نقش شرکتهای دانشبنیان و همکاری وزارت ارتباطات با این شرکتها افرود: برای فعال کردن این درگاه از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان نیز استفاده شد.
پیش از این وزیر ارتباطات درباره رتبه 89 توسعه دولت الکترونیک در دنیا و رتبه 118 در میزان مشارکت مردم با استفاده از ابزارهای دیجیتال، گفت: برنامه داریم تا پایان دولت سیزدهم این دو شاخص را 30 رتبه ارتقا دهیم. وی دولت هوشمند را حذف تصمیمات انسانی و ارایه خدمات مبتنی بر دادهها عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به این هدف باید پایگاههای داده دستگاهها به هم متصل شوند و بهجای اینکه روزها، هفتهها و حتی ماهها وقت مردم تلف شود، تصمیمات بهسرعت بر مبنای اطلاعات واقعی گرفته و خدمات ارایه میشود.
وزیر ارتباطات با بیان تجربه راهاندازی خدمت هوشمند احراز هویت از راه دور درگذشته، گفت: شاهبیت دولت هوشمند ارایه خدمات مبتنی بر دادهها است و باید مداخلات انسانی به حداقل برسد و با سرعت و کیفیت مناسب در هر ساعت از شبانهروز در دسترس مردم باشد.
وی در پاسخ به چرایی عدم اجرای مناسب دولت هوشمند تاکنون نیز افزود: نبود ساختار سازمانی مناسب، عدم آمادگی سازمانها، کمبود نیروی انسانی متخصص، قرار نگرفتن در اولویت مدیران دستگاهها، نگاه سنتی و مقاومتهای موجود و عدم تعامل دستگاهها برای ارایه دادهها به یکدیگر از دلایل کندی توسعه دولت هوشمند است. زارع پور با بیان تأکید رییسجمهوری بر ملی بودن دادهها، گفت: رییسجمهوری تأکید کردند که دادهها و اطلاعات مردم در دستگاهها متعلق به بیتالمال و همه دستگاهها است و باید از آنها برای ارایه خدمات بهتر به مردم استفاده شود.
وی با بیان راهاندازی کمیته تعاملپذیری دولت الکترونیک از سال 97، افزود: این کار حرکت ارزشمندی برای تعامل دستگاهها در این حوزه بود اما ضمانت اجرایی برای اجرای مصوبات وجود نداشت که برای همین منظور طرحی در مجلس برای جرم انگاری عدم ارایه داده برای دستگاهها در حال پیگیری است که با تصویب آن، این حرکت سرعت بیشتری میگیرد.
وزیر ارتباطات با بیان راهاندازی مرکز ملی تبادل سرویس، گفت: در این مرکز بیش از 200 سرویس ارایه میشود و در سال گذشته 3 میلیارد بار از این سرویسها استفادهشده است.
وی افزود: این سرویسها از طرف دستگاههای دولتی به سایر دستگاههای دولتی، کسبوکارها و مردم ارایهشده است.
وی همچنین به اختصاص اینترنت رایگان خبرنگاران در مرحله نخست پرداخت و افزود: لیست دوم اختصاص اینترنت رایگان خبرنگاران تهیه شده و بزودی اختصاص مییابد.
مرجع : ايرنا