مرکز پژوهشهای مجلس: آماده اصلاح طرح هستیم
امروز درباره طرح صیانت تصمیمگیری میشود
تاریخ انتشار
دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۴۷
آیتیمن- مهرداد ویسکرمی، عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از کاربران فضای مجازی گفت: کمیسیون مشترک مسوول اصلی طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی است. از طرف کمیسیون یزدیخواه نماینده تهران در مرکز پژوهشها حضور یافته و نظرات ذینفعان و مرکز پژوهشها را بررسی و جمع بندی کرده و برای ادامه بررسیها به کمیسیون ارایه خواهد کرد.
نماینده مردم خرمآباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص مخالفت مرکز پژوهشهای مجلس با طرح صیانت تاکید کرد: نظر مرکز پژوهشهای مجلس نظر مشورتی است و کمیسیون مجبور به پذیرش نظرات مرکز پژوهشها نیست. روند بررسی طرح صیانت از فضای مجازی در کمیسیون ادامه دارد و نظر مرکز پژوهشها نیز در کمیسیون مشترک مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی درباره اعتراضش نسبت به چرخش نظر کارشناسی مرکز پژوهشها در مورد طرح صیانت گفت: نگاهداری رییس مرکز پژوهشها با بنده تماس گرفت و اعلام کرد معاونتهای مرکزها از ابتدا با این طرح مخالفت مخالف بودند اما رییس مرکز پژوهشهای سابق و فیاضی معاون مطالعات فرهنگی مرکز به معاونتها برای اظهارنظر میدان ندادند و نظر خودشان در مورد طرح صیانت را به کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کردند.
ویس کرمیبا بیان اینکه ایرادات مرکز پژوهشها به طرح صیانت قابل اصلاح است،تاکید کرد: طرح صیانت از دستور کار کمیسیون و مجلس خارج نشده است و تلاش داریم تا این طرح اصلاح و پخته شود.
وی با بیان اینکه کمیسیون برای بررسی نظرات مرکز پژوهشها امروز تشکیل جلسه خواهد داد اظهار داشت: یزدیخواه در این جلسه گزارشی از روند بررسی طرح صیانت در مرکز پژوهشها ارایه خواهد کرد.
عضو کمیسیون مشترک صیانت گفت: مرکز پژوهشها قبل از اینکه نظر خود را به رییس کمیسیون صیانت اعلام کند این نظر را در مرکز در رسانهها منتشر کرد که این اقدام به رنگ و بوی سیاسی دارد.
مرکز پژوهشها به جای نقد، طرح جدید بدهد
در همین رابطه سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گفت: مرکز پژوهشها اساساً قرار نبوده که طرح مجلس را نقد کند بلکه قرار بوده تا با ادغام پیشنهادات دولت با طرح اولیه مجلس، طرح جدیدی را به کمیسیون مشترک ارسال کند.
به گزارش تسنیم؛ لطفالله سیاهکلی با اشاره به نقدهای مرکز پژوهشهای مجلس به مصوبات این کمیسیون گفت: ما در واقع پیشنهاد دولت را به همراه طرح مجلس به مرکز پژوهشها ارسال کردیم تا این مرکز با ادغام آن دو، طرح جدیدی را به کمیسیون مشترک ارسال کند.
وی افزود: این در حالی است که مرکز پژوهشها پس از بررسی این موضوع، طرح قدیم مجلس را نقد کرده که در رسانهها نیز منتشر شده است. موضوعی که اینجا مطرح میشود این است که مرکز پژوهشها اساساً قرار نبوده که طرح مجلس را نقد کند بلکه قرار بوده تا با ادغام پیشنهادات دولت با طرح اولیه مجلس، طرح جدیدی را به کمیسیون مشترک ارسال کند. به هر حال مرکز پژوهشها در پایانِ نامه خود به مجلس از کمیسیون مشترک درخواست کرده تا برای نگارش طرح جدید فرصت بیشتری در اختیارش قرار داده شود.
سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی طرح حمایت از کاربران فضای مجازی گفت: بر همین اساس در جلسه صبح امروز کمیسیون، درخواست مرکز پژوهشها مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در نهایت سه حالت ممکن است پیش بیاید. یا اینکه فرصت درخواستی به مرکز پژوهشها داده میشود یا طرح قدیم ادامه میکند و یا اینکه خودِ کمیسیون طرح جدیدی را تدوین خواهد کرد.
آمادگی مرکز پژوهشها برای اصلاح طرح
در خبر دیگری در خصوص طرح صیانت، قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس گفت: در نامهای به مجلس اعلام کردیم که مرکز پژوهشها آمادگی اصلاح اشکالات وارده بر طرح صیانت از فضای مجازی را دارد تا مدیریت فضای مجازی همچنان «یله و رها» نباشد.
به گزارش مهر، عطاالله رفیعی آتانی قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامیدر رابطه با طرح صیانت از فضای مجازی گفت: با توجه به اینکه این روزها دوباره موضوع طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی به دلیل ارجاع آن به مرکز پژوهشها در فضای سیاسی کشور مطرح شد، مرکز پژوهشها به دلیل انجام مسوولیتی که مجلس مجدداً بر عهدهاش گذاشت، بنا بر رویه مرسوم خود در مرکز، در چارچوب یک کارگروه مشترک با مشارکت همه معاونتهای مرکز و دفاتر ذیل آنها موضوع به بحث و گفتگو گذاشته شد.
وی با بیان اینکه به علت تاکید ویژه سیاستهای کلی قانونگذاری برای مشارکت ذینفعان و ذیربطان، نشستهای نخبگانی متعددی برگزار شد، اظهار کرد: طبق تحلیل نشستهای مربوط، اکثریت کارشناسان، مفاد طرح را دارای اشکالاتی میدانستند؛ البته بر ضرورت وجود بستر قانونی در این باره نیز تاکید شد. بنابراین نظرات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامیدرباره طرح موسوم به صیانت دقیقاً همان نظرات دوره قبلی بود با این تفاوت که نقطه نظرات ذیربطان و مخاطبان طرح نیز در دور جدید بررسی محل استناد واقع شده است.
قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس گفت: در دوره پیش مجموعه مرکز ضرورت تنظیمگری و مدیریت فضای مجازی را بدیهی میدانست و در مورد طرح مذکور، غالب معاونتها و دفاتر مرکز درباره برخی مواد طرح، نظرات انتقادی داشتند و به اصلاح و تکمیل آن را تاکید کردند. با توجه به تقاضای تسریع بررسی، محدودیت زمان و همچنین ارتباط موثر و مستقیم معاونت فرهنگی با کمیسیون فرهنگی، نظرات معاونتها و دیگر دفاتر مرکز به درستی دیده نشد و اعمال نظرات به موعد بررسی در جلسات کمیسیون تخصصی موکول شد. البته کمیسیون، تقاضای بررسی به صورت اصل ۸۵ را مطرح کرد و فرصت بررسی دقیقتر در کمیسیون فرهنگی به کمیسیون مشترک موکول شد.
رفیعی آتانی ادامه داد: از طرفی در دور نخست بررسی، هیچ گزارش تحقیقی به نحو متعارف مرکز منتشر نشد که همه اشکالات، ضعفها و قوتهای طرح گفته شود. آنچه که در نامه جدید مرکز پژوهشها به مجلس اعلام شده، نظرات همه دفاتر و معاونتهای مرکز مبتنی بر دریافتهای کارشناسی و جلسات نخبگانی است که به صورت طبیعی میتواند مخالفان و موافقانی داشته باشد. ممکن است عدهای با نظرات برخی از دفاتر مثل دفاتر حقوقی و زیربنایی یا دفتر فرهنگی و اجتماعی موافق باشند یا بالعکس.
وی با بیان اینکه شأن مرکز پژوهشهای مجلس، شأن مشورتی است و طبق فرهنگ مدیریتی این مرکز، نظر بخشهای تخصصی مرکز به مجلس اعلام میشود، تاکید کرد: در متن نامه ارسالی تاکید شده که مرکز پژوهشهای مجلس آمادگی اصلاح اشکالات وارده بر طرح صیانت از فضای مجازی را دارد تا موضوع مدیریت فضای مجازی هم چنان بدون ضوابط قانونی، یله و رها نباشد.
مرجع : ايرنا