سخنگوی صنعت برق با بیان احتمال وقوع خاموشیها اعلام کرد:
ماینینگ مصرف برق را بالا برد مردم کمتر مصرف کنند!
تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۶
آیتیمن- مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با حضور در شبکه خبر با بیان اینکه مصرف برق امروز کل کشور ۴۹.۷۰۰ مگاوات بوده است، گفت: این میزان رشد ۶ هزار مگاواتی نسبت به روز مشابه سال گذشته داشته که معادل مصرف برق ۶ استان است. از مردم تقاضا میکنیم به دلیل محدودیت ظرفیت تولید برق، مشترکان با مدیریت مصرف به صنعت برق برای عبور از پیک تابستان کمک کنند.
وی با بیان اینکه طبق تخمین منابع خارجی حدود ۱۵ هزار مگاوات برق در کل دنیا به مصرف دستگاههای استخراج کننده رمز ارز میرسد، اظهار داشت: طبق بررسی این منابع حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد این میزان مصرف برق، سهم ایران است. به این ترتیب میتوان گفت میزان مصرف برق واحدهای استخراج کننده رمز ارز در ایران حدود هزار و ۵۰۰ مگاوات است.
به گفته رجبی مشهدی میزان مجوزی که وزارت نیرو برای تأمین برق واحدهای استخراج کننده رمز ارز صادر کرده است، حدود ۲۰۰ مگاوات است و باقیمانده نیز بین ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ مگاوات مصرف برق واحدهای غیرمجاز است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه مصرف برق واحدهای تولیدی و صنایع بزرگ کشور افزایش داشته است، گفت: این افزایش به دلیل افزایش میزان تولید این واحدها بوده است. آنچه برای ما تهدیدکننده است، وجود مصرف برق واحدهای غیرمجاز استخراج کننده رمز ارز است که در حال شناسایی و برخورد قانونی هستیم.
این مقام مسوول در پاسخ به اینکه چه مجازاتی در انتظار این واحدهای غیر مجاز است، توضیح داد: در حال حاضر بسیاری از دستگاههای استخراج کننده رمز ارز که برخی قدیمیهستند و به زودی از رده خارج میشوند در واحدهای مسکونی شایع شده است که این علاوه بر افزایش مصرف برق خانگی موجب آسیب به شبکه برق و برق همسایگان میشود. شکل خسارت محاسبه شده نیز بر اساس نرخ متوسط صادراتی برق از زمان فعالیت این دستگاهها است. از سوی دیگر اگر خسارتی به شبکه برق منطقه و همسایگان وارد شده باشد این خسارت در یافت میشود و همچنین واحد و فرد متخلف به دستگاه قضائی معرفی میشود.
به گفته رجبی مشهدی واحدها در صورت تمایل برای فعالیت باید مجوز تجهیزات و فعالیت خود را از وزارت صمت دریافت کنند.
سخنگوی صنعت برق تأکید کرد: پیش بینی میشود هفته جاری مصرف برق به ۵۲ هزار مگاوات برسد که رقم بالایی است. بنابراین از هموطنان تقاضا میکنیم با مدیریت مصرف برای عبور از پیک مصرف برق تابستانه کمک کنند.
جریمه سنگین در انتظار ماینرهای خانگی
در خبر دیگری در همین رابطه سخنگوی صنعت برق گفت: استخراجکنندگان ارز مجازی که از برق خانگی استفاده کنند درصورت شناسایی باید جریمه سنگینی پرداخت کنند.
مصطفی رجبی مشهدی در گفت و گو با ایرنا افزود: استخراجکنندگان خانگی ارزهای مجازی به دلیل خسارتی که به شبکه برق وارد میکنند علاوه بر پرداخت جریمه بایدخسارات وارده به شبکه را هم پرداخت کنند. وی ادامه داد: امسال تامین برق با دو مسئله کاهش تولید نیروگاههای برق آبی به دلیل کاهش بارشها و استخراج خانگی ارزهای مجازی درگیر است.
سخنگوی صنعت برق افزود: تلاش میشود با جایگزینی نیروگاههای حرارتی و سایر روشها، کمبود تولید برق نیروگاههای برق آبی جبران شود. رجبی مشهدی گفت: استخراجکنندگان غیرمجازخانگی رمزارزها به دلیل خسارتی که به شبکه برق و ترانسهای محلی وارد میکنندتامین برق را با مشکل همراه میکنند. وی ادامه داد: ادامه فعالیت این استخراجکنندگان به طور قطع کار برق رسانی را با مشکلات بیشتری روبرو خواهد کرد و به دلیل خسارتی که وارد میکنند احتمال خاموشی وجود دارد.
معاون برنامه ریزی اقتصادی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران افزود: پیش بینی میشود که حدود ۱۵۰۰ مگاوات ظرفیت استخراجکنندگان رمزارز در کشور باشد که یک هزار و ۲۰۰ مگاوات اینها غیرمجاز هستند.
رجبی مشهدی بابیان اینکه شناسایی این نوع استخراجکنندگان به دلیل تعداد زیاد مشترکان برق خانگی کمیزمان بر است گفت: فعالیت اینها همچنین شبکه فوق توزیع را درگیر مشکل میکند.
وی ادامه داد: اگر این نوع استخراجکنندگان ارز مجازی شناسایی شوند علاوه بر اخذ جریمه و دریافت خسارتی که به شبکه وارد کردهاند به مراجع قضایی برای برخوردهای شدیدتر معرفی خواهند شد.
سخنگوی صنعت برق گفت: توصیه میشود این نوع استخراجکنندگان رمز ارز برای جلوگیری از بروزخاموشی دستگاههای خود را خاموش کنند.
رجبی مشهدی گفت: بهتر است این نوع استخراجکنندگان به مرکزهای مجاز استخراج رمز ارز مراجعه یا برای دریافت مجوز اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، وزیر نیرو آخرین ویرایش مقرررات تامین برق مراکز استخراج رمز ارز را در روزهای اخیرابلاغ کرد. براساس این ابلاغیه، تامین برق مرکز استخراج رمزارزها به چهار روش امکانپذیر است که انتخاب آن به عهده متقاضی است.
براساس این ابلاغیه، تامین برق از طریق سرمایهگذاری در طرحهای بهینه سازی مصرف برق، تامین برق از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر (اعم از موجود و جدید)، اتصال به شبکه و خرید انرژی از شرکت برق یا نصب و بهره برداری از مولدهای حرارتی، چهار روش تعریف شده ای است که متقاضیان میتوانند برای تامین برق مراکز خود یکی از آنها را انتخاب کنند.
مرجع : مهر