نایب رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت:
ترافیک ورودی اینترنت به بخش خصوصی واگذار میشود
تاریخ انتشار
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۱۰
آیتیمن- سجاد بنابی درباره اولویتهای مدیریت جدید شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: زمانی که به هیأتمدیره اضافه شدم به اینجانب و به مدیر عامل شرکت یک مأموریتی واگذار شد و آن چابکسازی و کوچکسازی زیرساخت بود.
وی افزود: در همین رابطه ما شروع کردیم به زمینهسازی برای آزادسازی فعالیتهای انحصاری که در مجموعه زیرساخت وجود داشت. بر همین اساس در حال حاضر آزادسازی بحث مکالمات بینالملل را پیگیری میکنیم تا آن را به طور کامل به اپراتورهای بخش خصوصی واگذار کنیم. یک مصوبهای هم کمیسیون تنظیم مقررات ابلاغ کرده است که ما تا پایان شهریور ماه به طور کامل مکالمات بینالملل را به بخش خصوصی واگذار کنیم و شرکت ارتباطات زیرساخت تنها نقش حاکمیتی داشته باشد که این مساله را الان به طور جدی دنبال میکنیم.
نایب رییس هیات مدیره زیرساخت ادامه داد: قبلا مکالمات بینالملل از طریق اپراتورها در اختیار زیرساخت قرار میگرفت و زیرساخت آن را تحویل شرکتهایی که در خارج از ایران با آنها قرارداد داشت میگذاشت و بالعکس. این فرآیند بر اساس ماموریت جدید قرار است تغییر کند و زیرساخت فقط نقطه اتصال را برقرار کند و خود اپراتورها میتوانند با شرکتها و اپراتورهای خارجی قرارداد ببندند و فرآیند ارتباط را برقرار کنند. این مهمترین ماموریتی است که از سمت آقای وزیر بر عهده ما گذاشته شده است.
خرید اینترنت به اپراتورها واگذار میشود
بنابی تصریح کرد: ما در حال فراهم کردن شرایطی هستیم تا ظرف یکی دو سال آینده، بحث ترافیک اینترنت را هم به اپراتورها واگذار کنیم. به این معنا که عملاً خرید و فروش اینترنت توسط خود ارایهدهندگان سرویس انجام شود و خود آنها با شرکتهای خارجی بی واسطه ارتباط برقرار کنند.
وی در ادامه درباره قطعی چندی پیش اینترنت که گلایه وزیر ارتباطات را هم در پی داشت و حتی خواستار جبران خسارت زیاندیدگان شده بود گفت: اتفاقی که افتاده بود و ممکن است تکرار شود این است که برخی لینکهای ارتباطی ما با تامین کنندههای اینترنت در خارج از کشور قطع شد.
وی افزود: برای اینکه این اتفاق نیفتد البته تمهیداتی اندیشیده شده و از 6، 7 سال پیش سعی کردیم نقاط اتصال کشور به اینترنت را توسعه دهیم. در حال حاضر تقریباً در همه مرزهای غربی، شمالی و جنوبی ما اتصال اینترنت داریم. به همین دلیل امکان قطع اینترنت کشور به یک باره تقریباً وجود ندارد. چون اگر از یک ورودی قطعی اینترنت داشته باشیم میتوانیم آن را از ورودیهای دیگر جبران کنیم. یکی از کارهای که ما سعی داریم انجام دهیم بالانس کردن توزیع ورودیها است تا شاهد قطعیهای مختصر هم نباشیم.
بنابی گفت: اما آن اتفاقی که افتاد این بود که اینترنت دو تأمینکننده خارجی، به دلیل قطعی فیبر ایجاد شده در اروپا قطع شد. با اینکه تلاش کردیم توزیع مناسبی داشته باشیم اما این دو مسیر در یک نقطه اروپایی روی هم افتادند و وقتی قطعی اتفاق افتاد ورودی دو مرز ما به طور کامل قطع شد. این اتفاق خیلی نادر و البته خارج از اراده ما و تامینکننده بود. شرکت تأمینکننده ظرفیت هم که یک شرکت اروپایی بود (و مستقیم با ما قرارداد ندارد) درنهایت ناچار به عذرخواهی و جبران خسارت شد.
نایب رییس هیأتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا تحریم و یا محدودیتهای مالی برای تسویه با شرکتهای خارجی تأثیری در آن قطعی داشت و یا اساساً تحریمها تأثیری بر اینترنت کشور داشته است یا خیر گفت: بسیاری از تحریمهایی که متوجه کشورمان شده، بهطور مستقیم کاربردهای عمومی را هدف قرار نداده است بلکه آنچه باعث میشود که برخی تعاملات تجاری با محدودیت مواجه شود، تحریم بانکی است.
بنابی گفت: در موضوع اینترنت هم ممکن است همین بحث وجود داشته باشد اما چون در این رابطه ما علاوه بر هزینه، درآمد هم داریم و از شرکتهایی که خرید اینترنت میکنیم، سرویسهای شامل ترانزیت ترافیک هم به آنها ارایه میدهیم با ارتباطاتی که برقرار شده مانع از تاثیر تحریمهای بانکی بر خرید اینترنت شدهایم.
گرانفروشی زیرساخت حرف غلطی است
نایب رییس هیات مدیره شرکت زیرساخت در ادامه درباره درخواست شرکتهای ارائهکننده خدمات اینترنت ثابت برای افزایش 50 درصدی بهای خدماتشان و اینکه آیا شرکت زیرساخت قیمت اینترنتی که در اختیار این شرکتها قرار میدهد را افزایش میدهد یا خیر گفت: درخواست FCPها برای افزایش قیمت اساسا ارتباطی به زیرساخت پیدا نمیکرد چراکه اصلا شرکت زیرساخت، قیمت اینترنت را گران نکرده است که این شرکتها بخواهند متاثر از این افزایش، قیمت خدمات خود را افزایش دهند. در واقع شرکت زیرساخت در زمان مدیریت آذری جهرمی طی دو نوبت تا کنون بیش از ۵۰ درصد از قیمت فروش اینترنت به اپراتورها و FCP ها را کاهش داده است.
وی افزود: در پی این درخواست هم مجموعه رگولاتوری و همچنین شخص وزیر چند شرط برای آنها تعیین، که یکی از آنها افزایش کیفیت خدمات و دیگری تنوع خدماتشان بود که بر آن مبنا سازمان تنظیم امکان بررسی درخواستشان برای افزایش قیمت را پیدا میکند.
وی ادامه داد: بنابراین، اینکه گفته میشود زیرساخت اینترنت را گران میفروشد پس FCPها ناچارند اینترنت را گران بفروشند حرف غلطی است. قیمت اینترنتی که اپراتورها و FCPها از زیرساخت خریداری میکند چیزی حدود 8 تا 10 درصد کلیه هزینههای آنها است؛ یعنی اگر همین فردا زیرساخت، اینترنت را با قیمت صفر در اختیار این شرکتها قرار دهد اپراتورها درنهایت 10 درصد از هزینههایشان کم میشود.
وی با بیان اینکه خواسته ما قطعاً در حال حاضر نه تنها گران نشدن قیمت اینترنت بلکه حتی کاهش قیمتها است گفت: بر اساس برنامهریزیها، تلاش میشود قیمت اینترنت، نسبت به قیمتهای فعلی افزایش پیدا نکند. برای کاهش قیمت اینترنت زیرساخت هم برنامه داریم، دلیلش هم این است که در دنیا اینترنت در حال ارزان شدن است.
مرجع : وزارت ارتباطات