مدل رشد و توسعه زیرساختهای اینترنت در ایران به واسطه سیاستهای بیش از یک دهه قبل دولتها و وزارت ارتباطات که عمدتا نیز دلایل سیاسی داشت، اکنون ایران را در زمره کشورهای انگشت شمار دنیا قرار داده که میزان مشترکان اینترنت سیار در آن اختلاف فاحشی با کاربران اینترنت ثابت دارد.
در سالهای اخیر هر زمان که بحث الزام تفاوت تعرفه اینترنت سیار با ثابت در ایران مطرح میشود، این پرسش و ابهام از سوی برخی رسانهها و کاربران نیز ایجاد میشود که وقتی اینترنت همان اینترنت است، چرا باید دریافت آن از طریق سیم با قیمت آن از طریق بیسیم متفاوت باشد؟
توسعه ارتباطات مرزهای محدودکننده را درنوردیده و روستاییان هم از این دستاورد توسعه بی بهره نیستند، امروزه دسترسی به اینترنت پرسرعت مطالبه نوجوان و جوانان شده که این علاوه بر ارتقای سطح توقع و مطالبه مردم از وسایل ارتباطی منجر به کاهش شکاف دیجیتال و گسترش عدالت ارتباطی در جامعه میشود.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد که تلاش خواهیم کرد بازار بزرگی که در اثر اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها ایجاد میشود، حتما به سمت کسبوکارهای داخلی سوق پیدا کند.
وزیر ارتباطات درباره اختلال اینترنت در دو روز گذشته گفت: گمانهزنیهایی میشود که حمله سایبری شده است؛ بههیچوجه هیچ حملهای اتفاق نیفتاده بود و یک مشکل فنی بود که من به دوستان دستور دادم که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
روز قبل و با بروز اختلال و قطعی در اینترنت کشور بار دیگر این سوال مطرح شد که چرا شرکت ارتباطات زیرساخت هنگام بروز اختلال غیرمترقبه در شبکه ارتباطی، اطلاعرسانی به موقع ندارد و معمولا با تاخیر و پس از حل شدن مشکل، صرفا بروز اختلال را تایید و از کاربران عذرخواهی میکند.
ماهواره هندی مطالعات خورشیدی «آدیتیا-ال1» اواخر ماه گذشته نمایی از یک شراره خورشیدی را ثبت کرد و حالا دانشمندان از احتمال افزایش فعالیتهای خورشیدی و اثر آن بر اینترنت اظهار نگرانی میکنند.
اختلال در شبکه شرکت مخابراتی اوپتوس باعث شد حدود نیمی از جمعیت این کشور در روز چهارشنبه بدون اینترنت یا تلفن بمانند و روند پرداخت، حمل و نقل و سیستمهای درمانی هم به مشکل برخورد کند.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: اصلاح مدل تعرفهای که اختلاف تعرفههای اینترنت سیار و ثابت است، هدف ماست تا این فاصله باعث افزایش اتصال کاربران در شبکه ثابت شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت در واکنش به کیفیت و سرعت پایین اینترنت و نارضایتی مردم از این وضعیت اعلام کرد که باید در این زمینه کمی صبر و تحمل داشت تا پروژه اتصال منازل و کسبوکارها به فیبرنوری به سرانجام برسد.
معاون راهبردی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: اکنون یک همت به پروژه فیبرنوری تزریق شده و تا پایان سال ۲ همت دیگر برای این پروژه ملی درنظر گرفته خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان کاهش ضریب نفوذ اینترنت ثابت در آخرین گزارش رگولاتوری، دلیل این موضوع را عدم نوسازی زیرساختهای ارتباطات ثابت در ۱۰ سال گذشته عنوان کرد.
انجمن GSM گزارش اتصال اینترنت موبایلی خود در سال 2023 را منتشر کرد. بر این اساس در حال حاضر 55 درصد جمعیت جهان (حدودا معادل با 4.3 میلیارد نفر) از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند.