۰
در هجدهمین جلسه کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران‌ مطرح شد:

نگرانی از تکرار سرنوشت صنعت برق در حوزه اقتصاد دیجیتال

تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۴۶
نگرانی از تکرار سرنوشت صنعت برق در حوزه اقتصاد دیجیتال
نگرانی از تکرار سرنوشت صنعت برق در حوزه اقتصاد دیجیتال
آی‌تی‌من- رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری دیجیتال اتاق تهران در این جلسه بر قدیمی‌بودن زیرساخت‌های حوزه دیجیتال تاکید کرد و افزود: تامین زیرساخت و سخت‌افزار با وجود تحریم‌ها صورت می‌گیرد اما هزینه‌های آن در این شرایط بالاست.

مازیار نوربخش با اشاره به اینکه تخصیص ارز با مدت زمان 6 ماهه و پروسه طولانی واردات باعث کمبود تجهیزات شده است، افزود: این نکته را باید در نظر داشت که ساخت دیتاسنترها برای بخش خصوصی توجیهی ندارد؛ چراکه بازگشت سرمایه در این بخش یک فرآیند 30 ساله است و بخش خصوصی بدون پشتوانه حاکمیتی و دولتی مبادرت به این کار نخواهد کرد.

نوربخش همچنین گزارشی در خصوص جلسات برگزار شده با نماینده دفتر اقتصادی بیت رهبری پیرامون نمایشگاه فاوا ارائه کرد و افزود: رویداد فاوا همه ساله در بهمن ماه با هدف نمایش توانمندی‌های تولید داخلی برگزار می‌شود و همه صنایع از جمله خودرو، فولاد و ... در این نمایشگاه شرکت می‌کنند. نماینده دفتر اقتصادی بیت رهبری از ما خواهان گزارشی از اقتصاد دیجیتال بودند و تمایل داشتند که این موضوع از ناحیه تشکل‌ها از جمله نظام صنفی یارانه‌ای  و انجمن تجارت الکترونیک و چند تشکل دیگر مطرح و مورد بررسی قرار بگیرد.

نوربخش با اشاره به هدف‌گذاری رشد اقتصادی 8 درصدی در برنامه هفتم توسعه کشور، گفت: برنامه اقتصاد دیجیتال برای تحقق این مهم مورد پرسش قرار گرفت و اینکه چه موانع و مشکلاتی در این مسیر وجود دارد. در حال حاضر سهم اقتصاد دیجیتال از کیک اقتصاد حدود 3 درصد و اگر مخابرات و سخت‌افزار را در نظر بگیریم این عدد به 6 درصد می‌رسد و این آمارها از سوی بخش‌های دولتی مطرح شده و شاید چندان قابل اتکا نباشد و اگر بخواهیم به رشد اقتصادی 8 درصد برسیم سهم اقتصاد دیجیتال باید 10 درصد در نظر گرفته شود.

رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران ادامه داد: در ادامه به یک سری سرفصل رسیدیم که باید در مورد آنها کار پژوهشی انجام شود و اطلاعات به صورت هماهنگ و طبقه‌بندی شده در اختیار دفتر ریاست جمهوری قرار گرفته و بعد به دیگر مراجع و نهادهای ذی‌ربط ارائه شود.

رضا جمیلی، عضو این کمیسیون نیز گفت: در دهه 80 در بخش بانکی اتفاق‌های خوبی رخ داد اما کارکرد این زیرساخت در حال اتمام است و اگر نتواند نیازهای امروز خود را رفع کند به سرنوشت صنعت برق دچار خواهد شد. ما فعالان این حوزه به مسوولان دولتی هشدار دادیم که خاموشی زیرساخت اقتصاد دیجیتال مانند صنعت برق نیست و نمی‌توان آن را ساعت‌بندی کرد و اگر دسترسی به اینترنت تمام شود آموزش، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی  کشور زیر سوال می‌رود.
 
تاسیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات
همچنین در این جلسه محمدرضا قلعه‌نویی، رئیس پژوهشکده نظام صنفی رایانه‌ای تهران، گفت که در دوره پیشین هیات مدیره نظام صنفی رایانه‌ای، موضوع مرکز پژوهش دنبال شده و بعد از یک وقفه کوتاه به دلیل تغییرات هیات مدیره، مجدداً این مساله با رویکردی جدید از سرگرفته شده است. به گفته او، هدف در این دوره این است که مراکز پژوهش به سمت پژوهشکده‌ای که ثبت رسمی در وزارتخانه شده باشد، سوق داده شود.

او با اشاره به تاسیس پژوهشکده فناوری اطلاعات استان تهران، افزود: چهار گروه پژوهشی تحول دیجیتال، اقتصاد داده، حکمرانی داده و ممیزی فناوری اطلاعات، پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات استان تهران را تشکیل دادند و این چهار گروه با سه ماه پیگیری تاسیس شد.

قلعه‌نویی با برشمردن مزایای تشکیل پژوهشکده، تصریح کرد: با توجه به توافق‌های انجام شده این ساختار را در چند استان دیگر تاسیس کردیم که  در نهایت خروجی آن پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات شود؛ تلاش ما این است که دانشگاه‌ها نیز درگیر شوند. به همین دلیل در استان قزوین به عنوان سومین استان، کار خود را با  دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، دانشگاه آزاد و جامع علمی کاربردی پیش بردیم همچنین در استان مازندران نیز روند کار آغاز شده است. اگر این پژوهشکده شکل بگیرد در نهایت می‌توان امیدوار به تاسیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح کشور بود.

رئیس پژوهشکده نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: ممیزی فناوری اطلاعات و داده جزو مفاهیم جدید است که در سال‌های اخیر در دنیا مرسوم شده است و ما نیز در دوره‌هایی برای توانمندسازی و در نهایت اجرای آن اقداماتی انجام داده‌ایم؛ پژوهش وضعیت استارت‌آپ‌ها در دنیا را از سال 1399 آغاز کردیم. روند کار چنین بود که در یک بخش خاص به عنوان مثال در حوزه گردشگری چالش‌ها را استخراج و بر اساس آن راهکارهای حل این مشکلات را در معرفی کردیم  تا در نهایت استارت‌آپ‌هایی که در این حوزه فعالیت داشتند،  بر اساس مدل درآمدی و ... فعالیت خود را دنبال کنند؛ در نهایت به این نکته می‌رسیدیم که در کشور نیز نمونه استارتاپ‌های مشابه را ایجاد کنیم.

این فعال حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در پایان بیان کرد: در موضوعات مورد بررسی از جمله تاکسی اینترنتی، هوش مصنوعی و گردشگری، کلید واژه مشترک سرمایه انسانی بود؛ سعی کردیم در گزارش اولیه تمرکز ما بر سرمایه انسانی باشد و در مجموع ظرفیتی که در حوزه پژوهش فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد شده است می‌تواند از طریق ترکیب با سایر پژوهشکده‌های موجود مکمل یکدیگر شوند و اقتصاد دیجیتال را پوشش بدهند.

 
 
کد مطلب : ۲۸۴۲۰۹
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما