وزیر بهداشت: غیر از این نمیپذیریم
تنها داروخانهها مجاز به فروش اینترنتی دارو هستند
تاریخ انتشار
شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۹
آیتیمن- در تیرماه سال گذشته معاونت علمیمصوبهای در خصوص فروش اینترنتی دارو با همکاری وزارت بهداشت داشت که به تصویب هیأت وزیران هم رسید و براساس مهلت دو ماهه، مقرر شده بود وزارت بهداشت دستورالعملی را در این خصوص تدوین کند که در زمان خود محقق نشد.
پس از این موضوع کارگروه تنظیم گیری و سیاستگذاری در ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمیدر جلسات متعدد از معاونت حقوقی ریاست جمهوری درخواست کرد که به این موضوع ورود کند که در نهایت مصوبهای برای فروش اینترنتی دارو در تیرماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد.
علیرغم اینکه مقرر شده است سازمان و غذا و دارو دستورالعملی را برای ساماندهی فروش اینترنتی دارو تدوین کند هنوز این موضوع به سرانجام نرسیده است.
از سوی دیگر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در نامهای خطاب به وزیر بهداشت به تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۲، از عدم تدوین دستورالعمل توزیع آنلاین دارو انتقاد کرده و در این نامه به وزیر بهداشت اخطار داده شد که پرونده ترک فعل برای او در کمیسیون در حال تکمیل است و در صورت اتمام مهلت چهارماهه هیأت مقرراتزدایی و عدم تعیین تکلیف، ضمانت اجرایی کمیسیون اصل ۹۰ فعال خواهد شد.
این در حالی است که در آخرین واکنش نسبت به موضوع خرید و فروش اینترنتی دارو، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت در زمینه خرید و فروش دارو، یک داروخانه را مسوول میدانیم. داروخانه میتواند هم به شکل مجازی و هم به شکل حضوری داروهای خود را به افرادی که نسخه دارند، تحویل دهد. ما غیر از داروخانه کسی را مجاز نمیدانیم.
وی افزود: در داروخانه پزشک داروساز حضور دارد و تجویز دارو، تداخل دارو و خطرات مربوط به دارو را قبول میکند.
وزیر بهداشت افزود: یک زمانی ممکن است فردی بیماری سختی داشته باشد و نتواند حضوری به داروخانه مراجعه کند اما میتواند هماهنگ کند از داروخانه نزدیک محل زندگی خود دارو را با پیک دارو تحویل بگیرد.
وی تاکید کرد: خارج از این موضوع را وزارت بهداشت نمیپذیرد.
پیشتر این خبرگزاری با انتشار گزارشی با عنوان «حمایت از ایجاد ناصرخسروی مجازی» نوشت: یک منبع آگاه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه حراست و حفاظت از اطلاعات سلامت بیماران و محرمانگی دادههای مربوط به بیماران، مورد تاکید وزارت بهداشت قرار دارد اعلام کرد که یک «سامانه ملی» در خصوص خدمات مربوط به فروش اینترنتی دارو در دست راهاندازی است که ضمن جلوگیری از سو استفاده از دادههای کاربران، داروخانهها و شرکتهای حقوقی امکان فعالیت در بستر آن را خواهند یافت.
همچنین اخیراً اعضای کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، نسبت به «سوءاستفاده از اطلاعات بیماران از طریق پلتفرمهای آنلاین فروش دارو» ابراز نگرانی کرده و خواستار پذیرش سیر تحولات و قانونمند کردن فعالیت پلتفرمهای این حوزه شدند.
پیش از این گزارشهایی در خصوص فروش دادههای سلامت مردم توسط برخی پلتفرمها به شرکتهای خاص و فروش و توزیع داروهای سقط جنین، مخدر و غیر مجاز منتشر و همزمان پیگیری تخلفات پلتفرمهای اینترنتی از مراجع قضائی به رغم کارشکنیهای نهادهای اقتصادی و ذی نفعان زنجیره ناصر خسرو اینترنتی دنبال میشود.
مرجع : مهر