هشدار نمایندگان پارلمان: انگلیس از روند مقرراتگذاری هوش مصنوعی عقب میماند
تاریخ انتشار
شنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۱۲
آیتیمن- نمایندگان پارلمان انگلیس، از دولت ریشی سوناک، نخستوزیر این کشور، خواستهاند تا همزمان با آماده شدن برایمیزبانی نشست جهانی ایمنی هوش مصنوعی در بلچلیپارک، (خانه کدشکنان انیگما) در ماه نوامبر، در زمینه قانونگذاری این فناوری نیز اقدام کند.
کمیته علم، نوآوری و فناوری پارلمان انگلیس روز پنجشنبه اعلام کرد با رویکرد نظارتی که سپیدنامه اخیر دولت تشریح شده، احتمال عقب ماندن از سایر کشورها در این زمینه وجود دارد.
این کمیته در گزارشی در مورد حکمرانی هوش مصنوعی نوشت: از انتشار سپیدنامه هوش مصنوعی به عنوان تلاشی اولیه برایمواجهه با این ماموریت پیچیده استقبال میکنیم؛ اما رویکردپیشنهادی آن خطر عقب ماندن از سرعت توسعه هوش مصنوعیرا در پی دارد. این تهدید با تلاش سایر کشورها، به ویژهاتحادیه اروپا و ایالات متحده، برای تعیین استانداردهایبینالمللی تشدید میشود.
اتحادیه اروپا که در مقرراتگذاری فناوری پیشرو محسوبمیشود، در حال پیشبرد تدوین قوانینی برای هوش مصنوعیاست. در ایالات متحده نیز کاخ سفید طرحی را برای منشور حقوق هوش مصنوعی منتشر کرده و چاک شومر، رهبر اکثریتسنای ایالات متحده، چارچوبی را برای تنظیمگری این فناوری ارایه کرده است.
گزارش کمیته مذکور که پاراگراف مقدماتی آن توسط چت باتChatGPT نوشته شده است، 12 چالش حاکمیتی برای هوش مصنوعی را فهرست میکند و بیان میدارد که سیاستگذارانباید با در نظر گرفتن این چالشها، آنها را در اجلاس بلچلی، که با حضور دولتها، شرکتهای پیشرو هوش مصنوعی و محققان برگزار میشود، به بحث بگذارند.
تعدادی از چالشهای مطرح شده در این گزارش عبارتند از:
- سوگیری در سیستمهای هوش مصنوعی
- سیستمهایی که محتوای جعل عمیقی (دیپ فیک) تولیدمیکنند و رفتار و نظرات نادرستی را به افراد نسبت میدهند
- عدم دسترسی به دادهها و توان رایانشی مورد نیاز برایساخت سیستمهای هوش مصنوعی
- تنظیمگری هوش مصنوعی منبع باز، که در آن کد پشت ابزار هوش مصنوعی به صورت رایگان برای استفاده و تطبیق در دسترس قرار میگیرد.
- حفاظت از حق کپی محتوای مورد استفاده برای ساخت ابزارهایهوش مصنوعی
- و مقابله با پتانسیل سیستمهای هوش مصنوعی برای ایجادتهدیدات وجودی.
به گزارش گاردین، سپیدنامه هوش مصنوعی دولت انگلیس که در ماه مارس منتشر شد، پنج اصل راهنما را برای مدیریت اینفناوری بیان میکند که عبارتند از: ایمنی، شفافیت، انصاف، مسوولیتپذیری، و توانایی تازه واردان برای به چالش کشیدنبازیگران تثبیتشده در هوش مصنوعی.
این سپیدنامه اذعان میدارد که هیچ قصدی برای معرفی قانون جدید برای هوش مصنوعی ندارد و در عوض از نهادهای تنظیممقررات مختلف - مانند ناظر دادههای بریتانیا و آفکام - انتظار میرود که با کمک دولت، این اصول را به کار گیرند.