همزمان با دستور تشکیل کارگروه بررسی کندی اینترنت اعلام شد
وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت روز به روز بهتر شده است
تاریخ انتشار
شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۲۲
آیتیمن- عیسی زارع پور در حاشیه بازدید از نمایشگاه الکامپ در جمع خبرنگاران در خصوص رفع کندی اینترنت با تاکید بر اینکه این روند رو به بهبود است، افزود: ما در نمایشگاه ملاحظه میکنید، سرعتهایاینترنتی که برای مردم فراهم میکنیم، سرعتهای چندصد مگابایت بر ثانیه است.
وی ادامه داد: ۱۰ تا ۱۵ سال است که در ارتباطات ثابت سرمایهگذارینشده بود و عقب بود و ۱۰ سال است که ارتباطات ثابت در رده یکصد و چهلم جدول در بین ۱۸۰ کشور دنیا هستیم و با اجرای این پروژه وضعیت ما بهتر خواهد شد.
زارعپور با بیان اینکه ولی نسبت به گذشته به هیچ وجه عقبگرد نداریم و وضع ما روز به روز بهتر شده است، افزود: ولی نسبت به آنچه که بایدباشیم، عقب هستیم و شبانهروزی تلاش میکنیم تا بهترینها را برایمردم فراهم کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در این نمایشگاه شرکتهایمختلفی هستند که بر روی پروژه فیبر نوری و نسل پنجم فعال هستند و این مسیری است که وزارت ارتباطات آن را دنبال میکند تا سرعتهایخوب را برای مردم فراهم کند.
زارعپور اضافه کرد: آنچه که یکسری از آن گلایه دارند، موضوع محدودیتهایی است که در برخی از پلتفرمها اعمال شده است و ما اعلام کردیم مانند عرفی که در همه جا دنبال وجود دارد، هر پلتفرمی که قوانینجمهوری اسلامی را بپذیرد، میتواند در ایران فعالیت کند، ولی برخی از پلتفرمها نپذیرفتند.
وی تاکید کرد: همه کشورهای دنیا برای فضای مجازی خود اهمیت قائل هستند و پلتفرمها مکلفند قواعد کشورها را رعایت کنند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: درباره سایر محدودیتهایی که موجود است، بخشی از آن را میپذیریم که میشود درباره آن تجدید نظر کرد، همان طور که بارها عرض کردم، درباره گوگل پلی است که در این نمایشگاهبرخی از شرکتها گله کردند و ما در کارگروه تعیین مصادیق محتوایمجرمانه که مرجع تصمیمگیری در این خصوص است و دارای ۱۳ عضو بوده که یکی از اعضای آن وزارت ارتباطات است، در حال پیگیریهستیم.
• کارم را خوب انجام میدهم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چند روز پیش نیز گفته بود: در پیشرفتهترین کشورها هم خطوط قرمز برای اینترنت وجود دارد؛ فقط با خطوط قرمز ما متفاوت است.
به گزارش تجارتنیوز، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در پاسخ به این سوال که آیا پیشرفت تکنولوژی بدون دسترسی به اینترنت آزاد ممکن است، گفت: در پیشرفتهترین کشورها هم خطوط قرمز برای اینترنت وجود دارد. میتوانم از کشورهایی مثل ژاپن و کرهجنوبی در این امر نام ببرم.حتی از آن هم مهمتر اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) هم خطوط قرمز تعیین کرده است؛ فقط با خطوط قرمز ما متفاوت است.
او در ادامه و در توضیح این که آیا خطوط قرمز اینترنت ایران به کره شمالی نزدیکتر است یا کره جنوبی گفت: خطوط قرمز را من تعییننکردهام و من خود را مسوول این مهم نمیدانم. من مسوول توسعه ارتباطات هستم که فکر میکنم در حال انجام این کار به خوبی هستم.
او افزود: با توسعه فیبرنوری که برای ما در اولویت است توسعه اینترنتهم به وجود میآید. ما در حال تلاش برای گسترش سرعت اینترنت برایمردم هستیم و اعتقاد ندارم که پهنای باند وجود ندارد.
• دستور تشکیل کارگروه کندی اینترنت
در همین رابطه شورایعالی فضای مجازی عصر روز سهشنبه به ریاستابراهیم رییسی و با حضور سران قوای مقننه و قضائیه و سایر اعضایحقیقی و حقوقی تشکیل شد.
رییس جمهور در این جلسه با تاکید بر اقدامات خوب صورت گرفته برایتوسعه شبکه ملی اطلاعات و سکوهای ایرانی و توسعه زیرساختهایارتباطی، به برخی گلایههای مردمی در سفرهای استانی در رابطه با کندیاینترنت اشاره و کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را مامور کرد تا موضوع را بررسی و حداکثر تا یکماه آینده نتیجه بررسی و راهکارهای رفع دغدغههای مردم را ارائه نمایند.
• بلاتکلیفی سرنوشت دستور قبلی
بعد از انتشار خبر تشکیل کمیته بررسی کندی اینترنت، رییس کمیتهاقتصاد دیجیتال مجلس در توئیتی به دستور رییس جمهور به بررسی و رفع گلایهها از وضعیت اینترنت، اشاره کرد.
مجتبی توانگر نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس و رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در توئیتی نوشت: تصمیم امروز رییس جمهور در شنیدن صدای نارضایتی مردم و دستور به بررسی و رفع گلایهها از وضعیت اینترنت، قابل تقدیر است اما این موضوع بیشاز ۴ماه قبل هم توسط ایشان به کارگروه اقتصاددیجیتال دولت ارجاع شد. خوب است اینبار گزارش نهایی،حاوی دادهها و شواهد کمی و کیفیبرای اطلاع مردم منتشر شود.
• گزارش ابرآروان از کندی اینترنت
و در خبر دیگری در همین رابطه گزارش رادار آروان از دیتاسنترهای ایرانحاکی از وجود اختلال بالا مخصوصا برای سرویس گوگل است.
با بررسی تاریخچه رادار، مشخص است در هفته اخیر سطح بالایی از اختلال وجود داشته است. به شکل نسبی نیز سطح انتقاد و اعتراضها نسبت به وضعیت اینترنت در شبکههای اجتماعی در روزهای اخیر هم افزایش داشته است.
اگرچه در همین حال لاجوردی رییس سازمان رگولاتوری و معاون وزیر ارتباطات با انتشار متنی در یکی از پلتفرمهای داخلی، گزارش رادار شرکت ابرآروان را زیرسوال برد و تلویحا نادرست اعلام کرد.