رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور:
دشمن با حملات سایبری دنبال ایجاد نارضایتی است
تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۳۷
آیتیمن- سردار غلامرضا جلالی در گردهمایی روسای نمایندگی جمهوریاسلامیدر خارج از کشور با بیان اینکه هر فناوری که به کشور وارد میشود میتواند با خود تهدیداتی به دنبال داشته باشد، گفت: این امر لزوم بکارگیری مرزبانی فناوری برای رصد تهدیدات مستتر در ذات فناوری را نشان میدهد.
وی افزود: تهدیدات فناوری زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که به عنوان سلاح بهکار گرفته شود. این فناوریهای نو، از این قابلیت برخوردارند که حکمرانی یک کشور را به چالش بکشند. در سالهای اخیر شاهد ترکیباین تهدیدات هستیم به گونهای که با بکارگیری ابزار رسانه اقدام به تخریب افکار عمومی علیه منافع ملی میکنند. سیاه نمایی و ایجاد جو ناامیدی یا ایجاد کمبود مصنوعی کالاها و اقلام ضروری مردم و تشویقبه ایجاد انبار خانگی بخشی از این اقدامات است.
جلالی ادامه داد: این موارد از جمله تهدیداتی است که امروز به خوبیمفاهیم و اهمیت آن درک شده و آثار خود را نشان دادهاند. حوادث سال گذشته در کشور نمونهای از ترکیب انواع این تهدیدات علیه منافع ملیماست.
رییس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: چنانچه در تشخیص تهدید و شناسایی آن درست عمل نشود، انجام اقدامات لازم برای مدیریتمخاطرات بسیار دشوار است و طبیعتا هیچ الگوی مقابله موثری در برابر آن نخواهیم داشت.
جلالی شبکههای اجتماعی خارجپایه را یکی از کانون تهدیدات نوینپیچیده و شناختی دانست و گفت: برای نمونه در جریان بدحالیسریالی دانش آموزان، اثر زنجیرهای از جنگ ترکیبی شناختی با تکیه بر رسانههای اجتماعی خارج پایه که در نقش یک عامل ایجادهراس جمعی ظاهر شد، مشخص بود. شش ماه گذشته بزرگترین و سنگینترین عملیات رسانهای و جنگ روانی علیه کشور اتفاق افتاد و جبهه استکبار هرآنچه توان رسانهای که در اختیار داشت، علیه ملت ایران به کار گرفت.
وی ادامه داد: در کنار آن برای نخستین بار از ظرفیتهای بالایشبکههای اجتماعی و با اعمال سیاست، بخشهایی از این شبکهها را که تاکنون بکارگیری نکرده بودند هم علیه ملت ایران به کار گرفتند.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه امروز تصویرجدیدی از تهدید داریم و باید رویکرد جدیدی از دفاع و پدافند غیرعامل را برای آن بکار بگیریم، افزود: در حال حاضر چندینزیرساخت خدمت رسان به مردم وجود دارد که کاملا وابسته و متکی به فضای سایبر است و قطع این خدمات، زندگی مردم، آسایش و رفاه را مختل خواهد کرد که به آنها زیرساختهای حساس و حیاتی گفته میشود.
جلالی یادآور شد: در جنگ ترکیبی، دشمن به دنبال قطع خدمات از طریق هدف قرار دادن زیرساخت با استفاده از جنگ سایبری است تا با استفاده از ایجاد فضای نارضایتی که پیامد ناشی از قطع خدمات است از این نارضایتی به منظور ایجاد آشوب و ناامنی سوء استفاده کند.
وی ادامه داد: در همین مدت پس از ناآرامیهای سال گذشته شاهد سنگین ترین جنگ سایبری علیه زیرساختهای حیاتی کشور بودیم.حملات دیداس (DDos) گسترده به زیرساختها، حمله به پیام رسانهایداخلی که مرتبا تکرار میشد در راستای راهبرد دشمن است.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: با هوشیاری مردم و مشخص شدن ماهیت توطئه دشمن، دسیسه دشمن به شکست انجامید و حضور گسترده و بی نظیر مردم در مراسم ۲۲ بهمن، خط بطلانی بر همه اینبداندیشیها بود.
وی افزود: تجربه اتفاقات سال گذشته به ما میگوید که باید خود را برایمقابله با تهدیدات مبتنی بر جنگ ترکیبی آماده کنیم و این امر مستلزم اتخاذ نظام حکمرانی پدافندی مدرن مبتنی بر رویکرد پیشگیرانه و هوشمندانه در برابر تهدیدات ترکیبی نوین است که باید از طریقآسیب شناسی نقاط ضعف و برطرف کردن آن و تقویت نقاط قوت و با نگاهی به مشارکت و دفاع جمعی به انجام برسد.
جلالی با بیان اینکه تجربه نشان داده که در برخی موضوعات مانند کرونا، موضوع حکمرانی، بینالمللی است، افزود: برای مثال در مقابله با کرونا هیچ کشوری نمیتوانست تک و تنها با چنین چالشی مقابله کند یا در حوزه حملات سایبری امروز دنیا به مفهوم دفاع جمعی رسیده است که نمونه مشابه آن را در سند دفاع سایبری برخی کشورها میتوان مشاهده کرد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: ما هم اگر بخواهیم در حوزه پدافند غیرعامل در حوزه تهدیدات سایبری، زیستی یا تهدیداتماهوارهای و فضایی اقدام موثری انجام دهیم نیازمند همکاری جمعی و بکارگیری ظرفیت سایر کشورهای همسو هستیم.
مرجع : ايسنا