سفیر ایران در مسکو: کشورهای همسو اینترنت ماهوارهای ایجاد کنند
استارلینک پاسخ ایران را نداد
تاریخ انتشار
شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۴۵
آیتیمن- کاظم جلالی روز پنجشنبه در آیین آغاز به کار شانزدهمین کنگره بین المللی ناوبری موسوم به اسفرا (SFERA) مسکو که با مشارکت معاون نخست وزیر و وزیر صنعت، رییس سازمان فضایی فدرال و مقاماتی از دومای دولتی روسیه و شخصیتهای خارجی در محل اکسپوسنتر مسکو برگزار شد، افزود: اخیرا استارلینک با استقرار تعداد قابل ملاحظه ای ماهواره کوچک در مدار نزدیک زمین به صورت عملیاتی پوشش اینترنت ماهوارهای را درسراسر جهان آغاز کرده است، اقدامیکه بدون توجه به مقررات حاکم، میتواند نقض حقوق و حاکمیت سرزمینی محسوب شود. وی اظهار داشت: با وجود اعتراض رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران به دفتر امور فضایی سازمان ملل متحد (UNOOSA) ، اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU)، شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) و شرکت اسپیس ایکس، هنوز پاسخی دریافت نشده است. سفیر ایران در مسکو گفت: ما «مقررات حاکم بر ارایه خدمات اینترنت ماهوارهای در جمهوری اسلامیایران» را رسما اعلام کردهایم و از فعالیت تمام اپراتورهای ماهوارهای بر اساس آن استقبال میکنیم و خارج از این چارچوب را اقدامیغیرمسوولانه و غیرقانونی میدانیم که نه تنها مداخله در امور داخلی ایران محسوب میشود بلکه نقض آشکار حقوق بین الملل است.
کشورهای همسو، منظومه ماهوارهای ایجاد کنند
جلالی اظهار داشت: جمهوری اسلامیایران معتقد است برای مقابله با این قبیل اقدامات نامشروع و غیرهماهنگ، لازم است که کشورهای همسو، با کمک و محوریت کشورهای صاحب فناوری مانند روسیه و چین منظومه ماهوارهای با قابلیتهای رقابتی ساخته و در فضا مستقر کنند.
وی ادامه داد: با همین نگاه “اسفرا” یک فرصت بینظیر اقتصادی، سیاسی و امنیتی محسوب میشود و ما در راستای برنامه بلندمدت همکاریهای فضایی با فدراسیون روسیه آمادگی و تمایل کامل خود را برای مشارکت و حضور دراین ابرپروژه اعلام میکنیم.
اسفرا یک ابر پروژه فناورانه روسی در فضا با هدف ایجاد و راه اندازی یک گروه ماهوارهای با هدف ارتباطات مختلف با زمین است.
۶ پرتاب ماهواره در یکسال
سفیر ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان توانمندیهای داخلی گفت: جمهوری اسلامیایران در طی یک دهه گذشته با تمرکز بر توان بومیتوانسته است به چرخه کامل صنعت فضایی دست پیدا کند.
جلالی افزود: ایران در یک سال گذشته، ۶ پرتاب به فضا داشته که در تاریخ کشور بی سابقه بوده است.
وی در این زمینه با بیان همکاریهای تهران – مسکو در حوزه صنعت فضایی گفت: در یکسال گذشته، با همکاری کشور روسیه، ماهواره سنجشی خیام به فضا پرتاب شد و دادههای ارزشمند این ماهواره در بخشهای مختلف کشور از جمله، کشاورزی، مدیریت شهری و مدیریت بلایای طبیعی قابل استفاده است.
وی همچنین گفت: ایران در زمینه منظومههای ماهوارهای با تمرکز بر کاربری اینترنت اشیاء نیز یک پروژه را با محوریت بخش خصوصی آغاز کرده است.
حذف نگاه انحصاری به نفع جهانیان است
سفیر جمهوری اسلامیایران در فدراسیون روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کشورهای پیشرو در حوزه فضایی تا حد توان باید شرایط را برای رشد و توسعه سایر کشورها فراهم کنند، گفت: بدون شک حذف نگاه انحصاری و تلاش صادقانه برای کاهش شکاف فناوری فضایی میان کشورها، در نهایت به نفع همه جهانیان خواهد بود.
وی ادامه داد: ما بر این باوریم که همکاریهای بین المللی بویژه مراودات و تعاملات دوجانبه با کشورهای دوست پیشران فعالیتهای فضایی بوده و میتواند موجب ارتقاء سطح هماهنگیها دو کشور در مجامع بین المللی شود.
جلالی در ادامه آمادگی کامل خود را برای توسعه همکاریهای صلح آمیز فضایی با سایر کشورها بویژه فدراسیون روسیه را اعلام کرد و افزود: دو کشور ایران و روسیه در طی سالهای اخیر، به مرحله جدیدی از تعاملات فنی در عرصههای مختلف فضایی وارده شدهاند و امیدواریم با توجه به نگاه مثبت حاضر طرفین، این روند تسریع یابد.
این آیین یکی از برنامههای هفته فناوریهای پیشرفته روسیه بود. پیش از این، نمایشگاه بین المللی “سویاز ۲۰۲۳” به عنوان رویداد برتر سال روسیه در حوزه صنعت اطلاعات و ارتباطات در آیینی با حضور افزون بر ۱۷۰ شرکت از جمله نمایندگانی از جمهوری اسلامیایران در مسکو آغاز به کار کرده است.
۶۲ سال پیش در چنین روزهایی و به عبارت دقیق تر در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱ برای نخستین بار در جهان، یوری گاگارین فضانورد اهل شوروی با فضاپیمای وستوک-۱ اولین انسانی شد که پا به فضای ماورای جو گذاشت. او به مدت ۱۰۸ دقیقه مدار زمین را یک دور بهطور کامل پیمود.
مرجع : ايرنا