قانون دفاع سایبری ژاپن اصلاح میشود
تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۵۶
آیتیمن- روزنامه «نیکی» ژاپن از قصد دولت توکیو و حزب حاکم لیبرال دموکرات برای آغاز روند بحث و تبادل نظر پیرامون اصلاحاتی در قانون اساسی این کشور خبر داد که به کارشناسان بومیبرای انجام عملیاتهایسایبری به اصطلاح دفاعی مجوز میدهد.
دفاع سایبری فعال و عامل یعنی توانایی تشخیص،کشف، تحلیل و کاهش تهدیدها و آسیبپذیریها. در واقع، این نوع دفاع مجموعه اقداماتی برای دفاع از سامانهها و شبکهها است و اقداماتی برای تکمیلرزمایشها با رویکردهای جدید را شامل میشود.
گفته میشود که هدف دولت توکیو ایجاد سازوکاریاست که از راه ردیابی و هک مظنونین سایبری، به مقامات ژاپن اجازه مداخله در روند حراست از زیرساختهای بخش خصوصی را میدهد.
این طرح در راهبرد امنیت ملی ژاپن که به همراه دو سند امنیتی دیگر، طی هفته آتی بررسی میشود،گنجانده خواهد شد.
آنگونه که از گزارشها برمیآید، در نسخه به روزرسانیشده راهبرد امنیت ملی ژاپن، احتمالا به روسیهبرچسب «دغدغه امنیتی جدی» زده میشود، اما توکیو با رعایت شرط احتیاط، از اینکه چین را یک«تهدید» تلقی کند، اجتناب خواهد کرد.
این خبر که ژاپن به دنبال اصلاح روند دفاع سایبریاست در شرایطی منتشر میشود که روز گذشته، «اولگ سیرومولوتف» معاون وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با «اسپوتنیک» گفت: آمریکا قصد دارد سال آیندهمیلادی، حدود ۱۱ میلیارد دلار را به تدارک حملات سایبری اختصاص دهد.
وی هدف از این اقدام را کنترل کشورهایی عنوان کرد که در حلقه دوستان واشنگتن جای نمیگیرند.
همزمان با قدرت یابی چین و همگرایی پکن-مسکو، رابطه واشنگتن-توکیو هم که با یکدیگر پیمانامنیتی دارند، بیش از گذشته افزایش یافته است.
سفر روز گذشته «کویچیهاجیودا» مسئول سیاستگذاری حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن به تایوان از دیگر نشانههای تغییر رویکرد توکیو در صحنه بین الملل تلقی میشود.
تایوان خط قرمز چین تلقی میشود و دولت پکن نسبت به هرگونه رفتاری که به تحریک جدایی طلبان این منطقه منجر شود، هشدار داده است.
مرجع : آنا