سازمان فناوری اطلاعات منتشر کرد
جزییات شاخصهای ارزیابی پلتفرم های بومی
تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۵۰
آیتیمن- 10 آبان ماه بود که آییننامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال از سوی معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد. براساس این آییننامه حدود 30 نوع حمایت مختلف برای کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال در نظر گرفته شده است. همچنین در حال حاضر سازمان فناوری اطلاعات که در زیر مجموعه وزارت ارتباطات قرار دارد مسوول اجرای آییننامه مذکور شده است. این سازمان نیز شاخصهای ارزیابی سکوهای اقتصاد دیجیتال را تعیین کرده است.
براین اساس، سه شاخص اصلی پذیرش عمومی سکو برای کاربران، پذیرش عمومی سکو برای کسب و کارها و داشتن قابلیتهای نرمافزاری و فنی برای این سکوها در نظر گرفته شده است. موضوع دیگری که در خصوص آییننامه دولت مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته است، بحث مالیات است.
به گفته وزیر ارتباطات کسب و کارهای خردی که وارد پلتفرمهای ایرانی میشوند و تا پیش از این پرونده مالیاتی نداشتهاند، تا دو سال مشمول مالیات نخواهند شد.
سوالی که در این خصوص مطرح شده این است که این موضوع چه ظرفیت جدیدی را ایجاد کرده است چرا که این کسب و کارها تا پیش از این مالیاتی پرداخت نمیکردهاند. بنابراین شاید در قدم اول که دولت قصد دارد ابتدا کسب و کارها را به این فضا دعوت کند و اعتماد آنها را جلب کند، این بند از آییننامه چندان رویکرد درستی نداشته باشد و یا در عمل بیاثر باشد.
شاخصهای ارزیابی پلتفرمهای بومی
براساس دستور العمل ارایه شده در خصوص شاخصهای ارزیابی سکوهای اقتصاد دیجیتال، سکوهایی که بتوانندامتیازی بیش از ۶۵ درصد شاخصهای تعیین شده را کسب کنند مشمول کلیه حمایتهای تعیین شده خواهند شد.
باتوجه به موضوع بند2ماده1مصوبه هیات وزیران با موضوع حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال که دهم آبان ماه به تصویب رسید، سکوهای اقتصاد دیجیتال فراخوان خواهند شد. براین اساس شاخصهای رتبهبندی سکوها اعلام شده است.
برای سکوهای کاربر محور چهار دستهبندی تعیین شده که شامل سکوی تجارت اجتماعی، سکوی خدمات ارتباطی و پیامرسانی، سکوی اشتراک محتوای چند رسانهایو سکوهای ارایه کننده کالا، خدمات و محتوا میشود.
با توجه به اطلاعات منتشر شده، مواردی نظیر پرکردن فرمها به صورت دستنویس یا خارج از فرمت خواسته شده، عدم تکمیل خود ارزیابی، عدم ارایه اسناد الزامآور، متقاضیانی که به صورت مشارکت در فراخوان شرکت میکنند باید مدارک خود را به صورت ترکیبی (یکجا) ارایه کنند و از ارسال مدارک جداگانه برای هر یک از اعضاء جدا خودداری کنند، ارسال مستندات به صورت پراکنده و یاعدم رعایت ترتیب و روش نامگذاری اشاره شده در این سند، ارسال مدارک بدون ارایه مستندات لازم وذکر شده در این سند، عدم تکمیل جداول پیوست این سند و ارایه مستندات به صورت ناخواناومخدوش شامل موارد عدم پذیرش سکوها خواهد شد.
گفتنی است که شاخصهای ارزیابی سکو برای کاربران و کسب و کارها، پذیرش عمومی سکو برای کاربران(40%)، عمومی سکو برای کسب و کارها(30%) و قابلیتهای نرم افزاری و فنی(30%) تعیین شده است.
همچنین شاخصهای پذیرش عمومی سکو برای کاربران و کسب و کارها شامل میزان رضایت کاربران(30%) و تعداد کاربران فعال ماهانه(70%) تعیین شده است.
شاخصهای دیگری مانند تعداد کسب و کارهای ثبت نام و احراز هویت شده(30%)، تعداد فروش کالا و خدمات در یک سال گذشته(40%) و تعداد کانالهای عمومی عرضه کالا، محتوا و خدمات(30%) برای پذیرش عمومی سکوها در نظر گرفته شده است.
همچنین دو شاخص کلی قابلیتهای ارتباطات اجتماعی و قابلیتهای بازارگاه اجتماعی در خصوص شاخصهای قابلیتهای نرم افزاری تعیین شده است.
لازم به ذکر است که سکوهای مشمول با سطح امتیاز 65 درصد و بالاتر از کلیه حمایتهای آییننامه برخوردار خواهند شد. سکوهای مسمول با سطح امتیاز بین 50 تا 65 درصد صرفا بخشی از حمایتهای مندرج در بندهای 3،6،7،8 و متناسب با آییننامههای اجرایی آنها برخوردار خواهند شد.
امتیاز شارکتهای دانشبنیان مرتبط با موضوع فراخوان مطابق تبصره 1 ماده 5 آییننامهی اجرایی قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان با ضریب 1.2 اعمال خواهد شد.
متقاضیان میبایست کلیه مدارک، مستندات و فرمهای تکمیل شده خود را حداکثر تا تاریخ پنجم آذر ماه به آدرس رایانامه platform@ict.gov.ir ارسال کنند.
متن کامل جزئیات شاخصهای تعیین شده در سایت سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات آمده است.
مرجع : تسنیم