عدم توسعه زیرساخت اینترنت کشور در 15 سال گذشته
تاریخ انتشار
دوشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۱۳
آیتیمن- خلیل بهروزی فر، در برنامه «گفتوگوی اجتماعی» در مورد بررسی چالشها و علل گرانی اینترنت در کشور گفت: اگرقرار باشد قیمت اینترنت افزایش یابد که تا حدودی این اتفاق افتادهباید خدمات دهی آن هم تا حدودی افزایش یابد ولی متاسفانه هیچتناسبی بین این افزایش قیمت و خدمات وجود ندارد.
وی افزود: نمایندگان مجلس و کمیسیون اجتماعی مجلس به جددنبال مساله وضعیت اینترنت و افزایش تعرفههای آن هستند و دراین راستا وزیر ارتباطات و مدیر عامل شرکت مخابرات را بهکمیسیون اجتماعی دعوت کرده و اعضا کمیسیون و نمایندگانمجلس سوالاتی از وزیر پرسیدند.
بهروزی فر با بیان اینکه بحث اینترنت در فضای کسب و کار وپژوهش دانشجویان و آموزش دانش آموزان و اصحاب رسانهبسیار مهم است گفت: با توجه به اهمیت فضای مجازی، فضایکسب و کار اصناف و اینکه پژوهشگران و دانشجویان سرمایههایاصلی نظام هستند، نمایندگان مجلس برای بهبود وضعیتاینترنت کشور قدمهایی برداشته و اقداماتی انجام خواهند داد وبه جد پیگیر هستند.
دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: نمایندگان مجلسبرای تحقق مطالبات مردم و جامعه قدم برمیدارند و مطالبه گریمیکنند و به جد پیگیر دلیل افزایش قیمت اینترنت هستند.
علی توسلی، عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفیرایانهای نیز در ادامه این برنامه عدم توسعه کافی شبکه تلفن ثابترا از مشکلات اساسی عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه این شبکهاز نظر زیر ساخت در 15 سال گذشته هیچ ارتقایی نیافته است.
وی افزود: در حال حاضر 9 میلیون کاربر شبکه ثابت در کشوروجود دارد که نیمیاز آنها مشترکین شرکت مخابرات بوده ونیمیدیگر از باقی شرکتهای ارایه دهنده اینترنت خدمات دریافتمیکنند.
توسلی ادامه داد: در سالهای اخیر استفاده از اینترنت به حدوسیع توسعه یافته ولی در شبکه مورد نیاز اینترنت ثابت تحولکیفی صورت نگرفته است در حالیکه شبکه بسیاری از کشورهایدنیا در فیبر نوری توسعه یافته و سرعت اینترنت آنها دهها وصدها برابر افزایش یافته است.
عضو کمیسیون اینترنت نصر گفت: قیمت اینترنت در ایران پاییناست و در سالهای قبل متوسط هزینه مصرف ماهانه اینترنت درایران کمتر از 40 هزار تومان بوده است که چند سال است تعرفهثابت مانده و بر اساس مصوبهای اجازه رشد نداشته است.
وی اظهار داشت: اینکه جلوی افزایش قیمت اینترنت گرفته شود راهحل درستی نیست چرا که اگر تعرفه اینترنت افزایش نیابدزیرساخت شبکه اینترنت توسعه نمییابد ولی در صورتی که تعرفهمنطقی شود و با تورم و هزینهها همسانی پیدا کند، امکان توسعهشبکه زیر ساخت اینترنت ثابت فراهم میشود.
توسلی بر لزوم توسعه شبکه فیبر نوری و اختصاص درآمدهایناشی از افزایش تعرفهها در این حوزه تاکید کرد و بیان داشت: تازمانی که توسعه فیبر نوری محقق نشود زیر ساخت موجود توانافزایش کیفیت را ندارد.
مرجع : رادیو گفت و گو