۰
نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس:

روند پیشرفت نسخه الکترونیکی مطلوب نیست

تاریخ انتشار
شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۴۹
روند پیشرفت نسخه الکترونیکی مطلوب نیست
روند پیشرفت نسخه الکترونیکی مطلوب نیست

آی‌تی‌من- وی درباره علت روند رشد کم نسخه‌نویسی الکترونیکی گفت: روند رشد نسخه‌نویسی الکترونیک مطلوب ما نیست و طبق قانون برنامه ششم باید سال گذشته تمام می‌شد.

باقر زاده افزود: هم اکنون که در سال پایانی اجرای قانون ششم توسعه هستیم باید نسخه‌نویسی الکترونیک تا پایان آذر ماه به پایان می‌رسید و طبق قانون چیزی به نام اینکه زیر ساخت اجرای نسخه‌نویسی الکترونیکی وجود ندارد  و اجرا نشده، نباید وجود می‌داشت.

وی ادامه داد: باید مسایلی که در نسخه‌نویسی الکترونیک به آن اشاره شده مثل سامانه نظارتی و سامانه تی تک اجرایی می‌شد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.

این نماینده مجلس گفت: البته به دلیل جا به جایی دولت‌ها و تغییر و جا به جایی مدیران هم مشکلاتی در روند اجرای آن به وجود آمد ولی به نسبت گذشته روند رشد خوبی داشته است. درخواست ما این است که در روند اجرای آن تسریع ایجاد شود.

باقر زاده افزود: ما آخرین مهلت را به دولت داده‌ایم که نسخه‌نویسی الکترونیکی تا پایان امسال به طور کامل اجرا شود و سامانه تمام وزارت خانه‌ها باید به سامانه مشترک اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک وصل شود تا قابلیت اجرایی داشته باشد.

نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس گفت: علت اینکه ارز ترجیحی را در کمیسیون تلفیق برای حوزه سلامت و در سال 1401 حفظ کردیم این بود که هنوز زیر ساخت اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک وجود ندارد. علت عدم وجود زیر ساخت می‌تواند ضعیف بودن اینترنت در برخی روستاها و در برخی از حوزه‌ها نبود زیر ساخت جغرافیایی است.

باقرزاده ادامه داد: البته نظام پزشکی باید به میدان بیاید. امسال 100 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفتیم و با بودجه مطب‌ها و پزشک‌ها باید این سامانه گسترش یابد تا روی موبایل هم نصب شود و قابلیت اجرا حتی روی گوشی موبایل را هم داشته باشد.

نایب رییس کمیسیون بهداشت گفت: انتظار می‌رود که نهادهای دولتی مثل بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های دولتی و داروخانه‌ها حتما نسخه‌نویسی الکترونیک را اجرا کنند و برای اینکه بخش خصوصی هم بهانه ای برای عدم اجرا نداشته باشند نظام پزشکی را مکلف و موظف کردیم که آن را اجرایی کند و بودجه ای از سوی نظام پزشکی و 90 میلیارد هم مجلس برای اجرای کامل آن در 1401 نظر گرفته تا جلوی بهانه‌های مختلف گرفته شود و سال آینده این موضوع به سرانجام برسد.

باقر زاده ادامه داد: با این شیوه دغدغه مردم و مسوولان برای ارز ترجحی محقق می‌شود و این ارز به دست مصرف کننده واقعی می‌رسد  و با اجرای نسخه‌نویسی الکترونیکی رانت و دلال بازی در حوزه دارو از بین می‌رود. در حال حاضر بیش از نیمی‌از داروهای کشور ما که با ارز ترجیحی وارد می‌شود به کشورهایی چون عراق و افغانستان می‌رود.
مرجع : برنا
کد مطلب : ۲۷۸۳۱۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما