مجلس جلوی اینماد را میگیرد
تاریخ انتشار
سه شنبه ۹ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳۳
آیتیمن- چند سالی است که بر اساس مصوبه بانک مرکزی کسب و کارهای اینترنتی که به درگاه پرداخت نیاز دارند، باید درخواست خود را برای دریافت «اینماد» (نماد اعتماد الکترونیکی) به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارایه دهند.
«اینماد» که در ابتدا با هدف اعتماد بخشی به مردم پایهگذاری شد، اکنون با اجباری شدن دریافت آن برای شروع یک فعالیت، به یکی از مشکلات و موانع پیش روی کسب و کارهای اینترنتی تبدیل شده و فعالیت در این عرصه را با اختلال مواجه کرده است.
در همین راستا برخی کارشناسان و فعالان اقتصادی اجباری بودن دریافت نماد اعتماد را فاقد توجیه منطقی و اقتصادی میدانند و معتقدند که اساساً دریافت «اینماد» باید یک اقدام اختیاری باشد و به عنوان یک مزیت برای کسب و کارهای اینترنتی در نظر گرفته شود.
محسن دهنوی عضو هیأت رییسه مجلس در این رابطه تاکید کرده است که مجلس با تصویب قانونِ تسهیلِ صدور مجوزهای کسبوکار، سعی در کاهش سختیهای کارآفرینان داشته است و ما اجبار به دریافت اینماد را سنگ بزرگی جلوی پای کارآفرینان و در تضاد با روح قانون جدید میدانیم.
به گفته دهنوی؛ تا زمان فراهم آمدن زیرساختهای لازم و بررسی همه جوانب، مجلس اجازه اجرای این طرح را نخواهد داد زیرا این طرح در حالی مطرح شد که از ۳۵۰ هزار کسبوکار اینترنتی، ۷۰ درصد اینماد دریافت نکردهاند.
وی تاکید کرده است که رییس کل بانک مرکزی برای حل موضوع امروز مورخ ۸ آذر ماه به مجلس فراخوانده شده است.
در این رابطه محمدجعفر نعناکار کارشناس حقوقی درباره وجود سختگیریهایی چون وجود اینماد به عنوان مانعی در مسیر کسب و کارها گفت: تجارت در فضای اینترنت در برههای که کرونا شیوع پیدا کرده و بسیاری از کسب و کارها را با مشکل مواجه کرده، پویاتر و فعالتر شده اما در سالی که به نام رفع مانع زداییها نامگذاری شده است، وجود اینماد مشکلی برای توسعه کسب و کارها شده است. نعناکار ادامه داد: مطابق قانون افرادی که شغل اصلی خود را تجارت قرار دادهاند باید از صنف مربوط به خود مجوز دریافت کنند و یا پروانه فعالیت بگیرند تا به این واسطه کسب و کار قانونی داشته باشند. در غیر این صورت میتوانند از نماد مرکز توسعه و تجارت الکترونیک ایران برای گرفتن مجوز استفاده کنند.
مرجع : مهر