مدیر کل سلامت سازمان غذا و دارو:
فروش اینترنتی دارو ممنوع است
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۳
آیتیمن- نوشین محمد حسینی در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد جولان فروشندگان داروهای غیر مجاز پیشگیری از بارداری گفت: آنچه که مجوز به داروخانههای فیزیکی موجود داده شده که عرضه اینترنتی داشته باشند آن هم در سایت مشخص داروخانه که دامنه آن دست وزارت بهداشت است تنها فروش اقلام بهداشتی آرایشی و مواد ضد عفونی و برخی مکملهاست.
وی افزود: سازمان غذا و دارو در راستای وظایف خود سامانه ثبت و ضبط و نحوه تجویز و مصرف داروها به خصوص داروهایی که ممکن است اثرات پایان دهی به بارداری را داشته باشند تهیه کرده و دستورالعمل تهیه و توزیع داروها ابلاغ شده و با شرکتهایی که تخلف در حوزه دارو و توزیع خارج از پروتکل ابلاغی داشته باشند برخورد جدی میشود و شرکتهای پخش به تعزیرات و دادگستری معرفی میشوند.
محمدحسینی افزود: اگر تخلف فروش داروهای غیر مجاز در داروخانهها اتفاق بیفتد سازمان غذا و دارو قادر است با آنها برابر قوانین برخورد کند و اگر تخلف توسط پزشکان صورت گیرد نیز سازمان نظام پزشکی میتواند با آن برخورد کند، ولی متاسفانه فروش این داروها توسط افرادی انجام میشود که پزشک یا داروساز نیستند که ما بتوانیم با آنها برخورد داشته باشیم. وی با تاکید بر اینکه شناسایی این افراد در حوزه وظایف سازمان غذا و دارو نیست گفت: بر اساس قانون صراحتا سازمان غذا و دارو وظیفه دارد داروی سالم را برای مردم تامین کند و در مورد داروهای ناسالم و قاچاق قانون سکوت کرده و با خلاء مواجه هستیم.
حاشیه امن به علت عدم برخورد قضایی
در ادامه سرهنگ علی محمد رجبی، رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا گفت: عدم برخورد قضایی و انظباطی برای فروش داروهای غیر مجاز موجب ایجاد حاشیه امن برای فروشندگان داروهای غیر مجاز در فضای مجازی شده است.
وی با تاکید بر اینکه تشخیص داروی مجاز از غیرمجاز و تشخیص مبدا و واحد عرضه در صلاحیت پلیس نیست گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو موظف هستند همانگونه که در فضای فیزیکی بازرسی داروخانهها را در دستور کار دارند به فضای مجازی هم سر بزنند و موارد تخلف را شناسایی و به مرجع قضایی معرفی کنند تا پلیس بعد از اعلام مرجع قضایی وارد اقدام شود.
رجبی افزود: فضای مجازی یک ماموریت به سازمانها اضافه کرده است و سازمانها باید متناسب با پارادایم جدید برنامهریزی کنند، چون در هیچ ماده قانونی برخورد با فروش و عرضه دارو وظیفه ناجا نیست و این امر در شرح وظایف سازمان غذا و دارو قرار دارد. چرا که تشخیص اولیه نوع داروها در حوزه تخصص پلیس نیست.
وی افزود: پلیس برابر قانون فقط ضابط قضایی است مگر در مواردی که جرم آشکار باشد که اگر اقدام نشود مدارک جرم از بین میرود، و پلیس خارج از قانون نمیتواند عمل کند.
مردم اعتماد نکنند
محمدرضا کشاورز بازرس هیات مدیره انجمن دارو سازان تهران نیز درادامه با تاکید بر اینکه نشت این داروها با توجه به سامانه تیتک از طریق داروخانهها نیست و قطعا داروهای موجود در بازار داروی قاچاق هستند گفت: مردم به داروهایی که در فضای مجازی عرضه میشود اعتماد نکنند.
وی افزود: داروهای پیشگیری از بارداری در داروخانههای عادی وجود ندارد و تنها در داروخانههای تخصصی زنان توزیع میشود لذا داروهای موجود در بازار قاچاق میباشد و سلامت افراد را به خطر میاندازد.
کشاورز گفت: ردیابی و کشف موارد تخلف و فروش داروها در فضای مجازی نیاز به تخصص پلیس دارد و افرادی که در حوزه بهداشت و سلامت کار میکنند تخصص این کار را ندارند بنابراین شاید تشکیل کارگروه مشترک سازمان غذا و دارو و پلیس در این راستا راهگشا باشد.
مرجع : دانشجو