با صدور بخشنامهای از سوی سازمان تامین اجتماعی
تیمهای مستقر در محلهای کار اشتراکی کد کارگاهی مستقل میگیرند
تاریخ انتشار
شنبه ۱۹ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳۹
آیتیمن- امیر ناظمی در اینستاگرام با بیان اینکه با صدور بخشنامه از سوی سازمان تأمین اجتماعی، تیمهایی که در محل کار اشتراکی فعالیت دارند کد کارگاه اختصاصی خواهند داشت، اظهار داشت: توسعه چه به صورت کلان و چه به صورت بخشی، فرآیندی زمانبر است. واقعیت آن است که برای چالشهای ایران امروز راهحل سریع و اکسیرهایی که یک شبه یا چند ساله وضعیت ما را بهسامان کنند، وجود ندارد.
وی با بیان اینکه شاید چالش اصلی باور همین واقعیت است که فاصله ما از وضعیت مطلوب بیش از برآورد فعلی است، ادامه داد: چالشهای بزرگی که اکنون وجود دارند، نیازمند هزاران اصلاح کوچک، اما همراستا و همافزا است و البته چندین اصلاح بزرگ. رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران خاطرنشان کرد: اگرچه بخش اقتصاد دیجیتال در همین سالهای رکود اقتصادی، پر رشدترین بخش اقتصادی بود و برخلاف سایر حوزهها که سهم بالایی از رانتها را هم داشتند، اکوسیستم استارتآپی رشد مثبت داشت اما بخش عمدهای از چالشهایش در همان مسائل بزرگ و خارج از بخش گره خورده است. وی با بیان اینکه رویههای سنتی و قدیمی نهادهای مختلف هر کدام میتوانستند بخشی از چالش باشند، ادامه داد: شاید بیمه و مالیات دو بخشی بودند که سهم عمده در این نارضایتیها داشتند. به همین دلیل جلسات مداوم با هر دو نهاد در همه سالها ادامه داشت.
ناظمی گفت: تلاش ما آن بود که یکی یکی رویههای سنتی را با این بخش نوآمده آشتی دهیم. مثلاً برای همین بیمه لازم بود تا مفهوم فریلنسینگ به رسمیت شناخته شود، یا عدم نیاز به پرداخت سهم بیمه برای استارتآپی که همه سهامدار هستند و یا مساله کارورزی (اینترنشیپ)، دورکاری یا فضاهای کار اشتراکی یا شتابدهنده که چندین شرکت یا گروه در یک مکان مشغول فعالیت هستند. وی تاکید کرد: هر کدام از این مسائل شاید کامل کامل حل نشده باشد، اما بخش عمدهای از چالشهایی که چند سال پیش وجود داشت اکنون حل شده است. ناظمی افزود: هفته پیش یکی دیگر از مسائل مورد چالش نیز نهایتاً منجر به صدور بخشنامه شد. خوشحال شدم که گاهی پیگیری یک مساله و همدلی نهاد دیگر میتواند منجر به تغییرات کلیدی شود. بر اساس این بخشنامه چالش اخذ کد بیمه برای فضاهای کار اشتراکی و شتابدهندهها حل میشود و دیگر نیاز به پیگیری موردی نیست؛ بلکه یک سازوکار معین برایش تعیین شده است.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: البته میدانم با این تغییر هنوز انبوهی از مشکلات پیش رو قرار دارد؛ اما راه حل توسعه ایران، تداوم و تسریع این تصحیحها است. در این چند سال با هر بخشنامه، بخشی از چالشها برای بخشی از کسبوکارها حل شد و هنوز بسیاری از چالشها هم باقی مانده است. وی با ابراز تشکر از سازمان تأمین اجتماعی که علیرغم بروکراسی ایستا و سنگینی که به ارث رسیده از دههها پیش تلاش میکند تا برای آینده آماده شود، افزود: البته میدانم که چالشهای مالی این سازمان چنان بزرگ است که ناخودآگاه این مسائل به ظاهر خرد (و در حقیقت آیندهساز) از اولویت خارج میشود.
مرجع : مهر