مهلت خوداظهاری در سامانه املاک تمدید شد
تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۴۰
آیتیمن- درحالی که مهلت خوداظهاری مالکان در سامانه املاک و اسکان ۱۹ خرداد ماه به پایان رسید، افراد زیادی به دلیل عدم موفقیت در مهلت مقرر برای ثبت اطلاعات خود تقاضای تمدید مهلت ثبت نام را دارند.
خبرنگار ایرنا روز قبل در تماس تلفنی با مرکز ارتباط مردمیسامانه املاک و اسکان وزارت راه و شهرسازی مطلع شد که هم اکنون امکان ثبت نام در سامانه فراهم است و مالکان میتوانند اطلاعات ملکی خود را در سامانه ثبت کنند.
با این حال خبر قطعی امکان تمدید ثبت نام بعد از تصمیم ستاد ملی کرونا از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام خواهد شد.
پیشتر اعلام شده بود که مهلت خوداظهاری تا مهر ۱۴۰۰ تمدید خواهد شد.
در همین راستا اما وزیر راه و شهرسازی از تمدید زمان درج اطلاعات سکونتی مردم در سامانه ملی املاک و اسکان تا شهریور ۱۴۰۰ خبر داد.
به گزارش تسنیم، محمد اسلامیاظهار کرد: با توجه به اینکه مهلت دو ماه درج اطلاعات سکونتی مردم در سامانه ملی املاک و اسکان کشور 19 به پایان رسید، ستاد ملی مقابله با کرونا این مهلت را تا پایان شهریور ماه تمدید کرد.
وی با بیان اینکه انتظار داریم مردم در مهلت باقیمانده نسبت به درج اطلاعات سکونتی در سامانه مذکور اقدام کنند، افزود: با این کار یک بار برای همیشه در تاریخ کشور، وزارت راه و شهرسازی میتواند بر اساس اطلاعات و آمار واقعی برای تولید و عرضه مسکن برنامهریزی کند.
به گزارش تسنیم، پیشتر محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی از تمدید مهلت درج اطلاعات سکونتی در سامانه ملی املاک و اسکان تا پایان مهرماه امسال خبر داده بود.
عدم استقبال مردم از برنامه وزارت راه باعث شده تا زمان درج اطلاعات سکونتی در سامانه ملی املاک و اسکان تا شهریور 1400 تمدید شود.
به گزارش ایرنا مطابق قانون اصلاح موادی از قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۵ آذرماه ۱۳۹۹ هرواحدمسکونی واقع در تمام شهرهای بالای یکصدهزارنفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این قانون، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هرماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیت تبصره ۱۱ ماده ۵۳ این قانون ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب زیر میشود: سال اول- معادل ۶ برابر مالیات متعلقه، سال دوم- معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد- معادل هجده برابر مالیات متعلقه است.
واحدهای نوساز پس از دوازده ماه و درطرح (پروژه)های انبوه سازی پس از هجده ماه از زمان صدور گوهی اتمام عملیات ساختمانی، مشمول مالیات موضوع این ماده میشوند. (ماده ۵۴ مکرر اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم)
همچنین مالکان واحدهای مسکونی تمام کشور اعم از شهری و روستایی موظفند اطلاعات املاک تحت تملک خود را با تعیین نوع بهره برداری، حداکثر ظرف مدت دو ماه پس از انتشار دستورالعمل مربوطه، در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت کنند. ثبت واحدهای مسکونی دارای جهات امنیتی، براساس دستورالعمل مصوب شورای عالی امنیت ملی انجام میشود.
پس از پایان مهلت خوداظهاری موضوع تبصره (۱) این ماده، دستگاههای اجرایی مکلفند خدمات خود از قبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، خدمات ناشی از اعمال سیاستهای حمایتی، یارانه ای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گازطبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه، گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبت نام مدارس در منطقه محل اقامت، استحقاق دریافت خوابگاه دانشجویی و امثال آن را صرفاً با اخذ کدملی و براساس کدپستی یا شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی آنان در سامانه املاک و اسکان کشور ارایه کنند.
همچنین حداکثر ظرف مدت ۶ ماه پس از لازم الاجرا شدن این تبصره، تمام ارایه دهندگان خدمات عمومیاز قبیل آب و فاضلاب، برق، گاز و تلفن مکلفند قبوض مصرفی را براساس اطلاعات مندرج در سامانه املاک و اسکان کشور، مطابق باکدپستی یا نشانی یکتا و به نام مالک یا بهرهبردار صادر کنند.
مرجع : ايرنا