وزیر ارتباطات:
رفع فیلتر توییتر در دستور کار نیست
تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۹
آیتیمن- محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که با وجود درخواست برخی کاندیداها برای رفع فیلتر توییتر، ممکن است تا قبل از انتخابات این پلتفرم رفع فیلتر شود؟ اظهار داشت: به نظر میرسد این اتفاق خوبی است که با شیوع کرونا و حفظ سلامتی مردم، تبلیغات انتخاباتی هم مانند آموزش، تجارت و … وارد فضای مجازی شده و برخی نامزدها هم از ظرفیت فضای مجازی استفاده میکنند. اینکه عدهای انتقاداتی به برخی پلتفرمها داشتند اما امروز از همانها استفادهمیکنند، خبر خوبی است و شما استقبال کنید.
وی عنوان کرد: ما سه، چهار سال بد و بیراه شنیدیم که چرا از پلتفرمها استفاده میکنید، چرا در فضای مجازی حضور دارید اما همانهایی که انتقاد میکردند، در این فضا هستند و از این پلتفرمها استفاده میکنند. شما این کار خوب را نقد نکنید، از آن تعریف کنید. فضای مجازی فرصت بسیار خوبی برای صحبت کردن مسوولین با مردم است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: وقتی نامزدها خودشان استفاده میکنند، میتواند نشانههای خوب و رو به جلویی در آینده باشد.
آذری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ۶ وزیر و ۲ نماینده مجلس برای رفع فیلتر توییتر به شما نامه دادهاند و آیا امکان دارد با توجه به حضور آقای رییسی در توییتر، این پلتفرم رفع فیلتر شود؟ گفت: شورای عالی امنیت ملی نمیتواند حکم به انسداد طولانی مدت شبکههای اجتماعی بدهد. در یک برهانی ممکن است حکم به قطع آنها بدهند. مطابق قانون، حکم قطعی فیلترینگ، را نه شورای عالی فضای مجازی و نه شورای عالی امنیت ملی میتواند بدهد.
وی با بیان اینکه پلتفرمهایی که در سال ۸۸ و در بدو تشکیل کارگروه تعیین مصادیق، فیلتر شده است گفت: ۶ وزیر و دو نماینده مجلس به کارگروه تعیین مصادیق درخواست دادند که رفع فیلتر توییتر مجدداً مورد بررسی قرار گیرد اما تاکنون دبیرخانه کارگروه، این مساله را در دستور کار قرار نداده است.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی درخصوص شکایت از وی در مورد شبکههای اجتماعی گفت: پرونده شکایت از من، مکانیزم دیگری دارد و بازپرس ما را صدا کرده است و من حدود سه چهار ساعت بازجویی شدهام. امروز نیز در حال ارسال و دریافت لایحههای دفاعیه هستیم.
آذری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چه کار زمینماندهای در دوره مدیریت شما باقی مانده است؟ گفت: پوشش دسترسی مردم به اینترنت در روستاها را باید تکمیل کنیم. یکی از اقدامات مهم این دولت، توسعه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی و دسترسی مردم به اینترنت بود. امروز از ۴ میلیون اتصال اینترنت در سال ۹۲، به بیش از صد و خردهای میلیون اتصال اینترنت رسیدیم و بیش از ۷۰ میلیون نفر از مردم از اینترنت استفاده میکنند. درصد کمی در روستاها دسترسی ندارند. ما در این زمینه در دو استان جشن گرفتیم و همدان، یزد و فارس هم در راه هستند. ضریب نفوذ اینترنت و قابلیت دسترسی مردم بالای ۹۸ درصد در ایران است.
وی افزود: تکمیل اجزای باقی مانده شبکه ملی اطلاعات، از دیگر کارهایی است که باید به سرانجام برسانیم. باید مرکز امنیت شبکه ملی اطلاعات را تکمیل کنیم تا دیگر اخباری مبنی بر نفوذ به کسب و کارها و درز اطلاعات مردم در فضای مجازی را نشنویم. «منطقه ویژه ارتباطات و فناوری اطلاعات» هم هفته آینده در استان البرز افتتاح میشوند.
وزیر ارتباطات گفت: در رابطه با بحث فضایی از من جزییاتی نپرسید اما خبرهای خوشی در راه است.
آذری جهرمی در خصوص بحث دولت الکترونیکی گفت: باید سامانههایی را ظرف یکی دو ماه آینده به سرانجام برسانیم. پروژههای ما در حال اتمام است.
وی درباره کندی سرعت اینترنت گفت: ما الان گزارش کندی اینترنت در کشور نداریم اما شبکه موبایل و شبکه ثابت برخی اوقات به دلیل قطعی برق، از دسترس خارج میشدند. وقتی سایتی خاموش میشود، ظرفیت آن به سایت بغلی منتقل میشود و در نتیجه به دلیل ترافیک بالا، سرعت کند میشود. در شرایط پایداری برق، ما مشکل سرعت اینترنت نداریم.
وزیر ارتباطات گفت: تا دیروز ۷ و نیم میلیون نفر بسته اینترنت رایگان مخصوص انتخابات را از ما دریافت کردند. با این که دریافت این بستهها بار زیادی روی شبکه ایجاد کرده، اما موجب کندی اینترنت نشده است.
آذری جهرمی گفت: ما با مصوبه ستاد کرونا بستههای رایگان به مردم دادیم. برخی نامزدهای انتخابات نیز شبکههای تلویزیونی خود را در بستر پلتفرمهای داخلی ایجاد کردند. دسترسیهای اینترنتی پایداری را نیز در اختیار ستادها گذاشتیم.
وی با بیان اینکه اینترنت ملی دروغ است و هرکسی که بگوید به کشور خیانت میکند، گفت: اینترنت جداکردنی و قطع کردنی نیست. سند توسعه کشور بر مبنای سند توسعه اینترنت است.
مرجع : مهر