۰

قوه قضاییه از اپلیکیشن «عدالت همراه» رونمایی کرد

تاریخ انتشار
يکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۲
قوه قضاییه
 از اپلیکیشن «عدالت همراه» رونمایی کرد
قوه قضاییه از اپلیکیشن «عدالت همراه» رونمایی کرد

آی‌تی‌من-  عیسى زارع‌پور در این مراسم گفت: امروز در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی رونمایی از برنامه عدالت همراه را داریم که این اپلیکیشن، نسخه تلفن همراه تمام خدمات الکترونیک قضایی خواهد بود و از این طریق در اختیار امور مردم قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: در فاز اول، خدمات دادگستری‌ها را در این برنامه ارایه می‌کنیم که شامل پنج خدمت است؛ در گام بعد سایر خدماتی که توسط دستگاه قضایی ارایه می‌شود و بعد از آن خدمات سازمان‌های تابعه قوه قضاییه از همین برنامک ارایه می‌شود.

زارع‌پور ادامه داد: اولین خدمت، ابلاغیه الکترونیکی است که مخاطبان می‌توانند ابلاغیه‌ها را به صورت الکترونیکی و با قابلیت جستجو ببینند. از سویی دیگر اطلاع رسانی در مورد پرونده‌ها خدمت بعدی است و اصحاب دعوی می‌توانند تمام پرونده‌هایی که داشتند یا دارند را مشاهده کنند.

زارع‌پور یادآور شد: همچنین در این اپلیکیشن نوبت دهی مراجع قضایی را می‌توان انجام داد که اقدام تحولی در دستگاه قضایی است؛ ما با اولویت دادن به شعب اجرای احکام این خدمت را ارایه می‌دهیم.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: در همین راستا، کسانی که نوبت می‌گیرند، همکاران ما پرونده‌هایشان را از روز قبل آماده می‌کنند و ما آمادگی داریم این نوبت دهی را به سایر شعب تسری دهیم. وی ادامه داد: این سیستم، هوشمند است که ما علت مراجعه را تعریف کردیم و بر اساس آن به افراد اعلام می‌شود که چه مدارکی را باید در اختیار داشته باشند.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: همچنین درخواست گواهی عدم سوء پیشینه نیز از این طریق میسر شد و کسانی که کد ثنا دارند می‌توانند به راحتی درخواست گواهی خود را در سامانه ثبت کنند.

وی تصریح کرد: تلاش ما آن است تا در یک تا دو روز کاری درخواست عدم سوء پیشینه را بررسی کنند و گواهی نیز به صورت الکترونیک صادر می‌شود.

زارع‌پور تاکید کرد: هر کسی که گذرش به قوه قضاییه نیفتاده نیز می‌تواند از این نرم افزار استفاده کند و اگر در دعوایی طرف دعوا قرار گرفتند و نمی‌دانستند، ما آن‌ها را از این طریق مطلع خواهیم کرد تا رای غیابی برایشان صادر نشود و یا به شکل غیر عادلانه به پرونده آن‌ها رسیدگی نشود.

وی ادامه داد: کسانی که کد ثنا ندارند نیز می‌توانند با یکبار مراجعه حضوری این کد را دریافت کنند که البته تا دو هفته آینده احراز هویت از راه دور و ثبت نام الکترونیک از راه دور را نیز راه‌اندازی خواهیم کرد که اقدام تحولی در قوه قضاییه است و به شکل برخط و آنلاین انجام خواهیم داد. زارع‌پور افزود: با این کار نیاز به مراجعه حضوری برای دریافت کد ثنا وجود نخواهد داشت و حتی خارج نشینان نیز می‌توانند از این طریق کد ثنا دریافت کنند.

وی یادآور شد: شرکت در نظر سنحی قضایی خدمت بعدی است که پس از بررسی پرونده در دادگاه ما یک پیامک ارسال می‌کردیم تا در مورد عملکرد همکاران قضایی اظهار نظر کنند که تاکنون صد‌ها هزار نفر شرکت کردند و از امروز افراد می‌توانند با سهولت بیشتری در این نظرسنجی شرکت کنند.

وی در پایان از این اپلیکشن رونمایی کرد و گفت: این برنامه در دو نسخه اندروید و ‌ای او اس در اختیار عموم مردم قرار گرفت که البته در این چند روز چند هزار نفر آن نصب کردند.

زارع‌پور تاکید کرد: ما از هرگونه نقد استقبال می‌کنیم؛ اما همیشه وقتی یک اقدام تحولی صورت می‌گیرد ما گذشته را فراموش می‌کنیم و گاهی نقد‌ها غیرمنصفانه می‌شود.

در ادامه زارع‌پور به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در پاسخ به سوالی مبنی بر محفوظ بودن اطلاعات تلفن همراه افراد با نصب این برنامه گفت: ما به هیچ وجه با اطلاعات مندرج در گوشی‌های تلفن همراه کاری نداریم؛ البته بعضی از خدمات نیازمند صوت و تصویر هستند یا در آینده نزدیک شرکت در جلسه دادگاه به شکل آنلاین از طریق برنامک همراه عدالت قطعا نیازمند دوربین و میکروفن است مگر اینکه کسی نخواهد از این‌ها استفاده کند.

وی ادامه داد: حریم خصوصی افراد کاملا حفظ خواهد شد و قطعا اطلاعاتشان کاملا محرمانه خواهد بود؛ حتی اطلاعاتی که با رضایت خود ارسال می‌کنند و نظرات ارسال شده نیز محرمانه است.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه امکان استفاده از این نرم افزار از طریق کد ملی وجود دارد یا خیر، گفت: فعلا موضوع نیاز به کد کاربری ثنا وجود دارد که البته به دنبال راه‌اندازی احراز هویت آنلاین هستیم.

وی درباره کاربردی بودن امضای الکترونیک در این نرم افزار گفت: ما فعلا از مکانیز‌م‌هایی مثل رمز یکبار مصرف برای احراز هویت و امضای نیمه دیجیتال استفاده می‌کنیم و فعلا روی آن کار می‌کنیم که البته جزء برنامه است تا این اتفاق در آینده رخ دهد.

زارع‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ساختاری برای تجمیع اپلیکیشن‌ها وجود دارد افزود: ما به دنبال تحمیع خدمات هستیم و قدم اول را در همان قوه قضاییه برداشتیم که حداقل قوه قضاییه یک آدرس داشته باشد.

وی ادامه داد: نگاهمان این است تا در حوزه اپلیکیشن این تجمیع را انجام دهیم؛ در گام بعدی به دنبال آن هستیم که میکروسرویس‌ها را نه تنها در اختیار اپلیکیشن‌های مشابه بلکه در اختیار اپلیکیشن‌های پرکاربرد نیز قرار گیرد.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه اظهار کرد: از اساس باید موضوع احراز هویت از یکجا به شکل یکپارچه صورت گیرد تا از هویت واقعی فرد اطمینان حاصل شود.

زارع‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با این نرم افزار چه تعداد از مراجعات حضوری افراد کاهش می‌یابد، گفت: پیش بینی ما این است که ماهانه ١٥٠ تا ٢٠٠ هزار مراجعه کاهش یابد. این ظرفیت وجود دارد ماهانه چند صد هزار مراجعه حضوری کاهش یابد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا کارکنان قوه قضاییه با این تغییر و تحول خود را وفق می‌دهند، گفت: هر سرویسی که راه‌اندازی می‌شود باید ابلاغیه‌ای باشد تا به شکل یکپارچه در سراسر کشور و با یک وحدت رویه انجام شود. در مورد سرویس‌هایی که به شکل سراسری رونمایی شده است، این اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: طبیعی است که برخی رویه‌های کاری در این سیستم وجود داشته باشد که گا‌ها از نظر عده‌ای مشکل محسوب شود.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تاکید کرد: ما در مورد دادگاه‌ها این خدمت را سراسری نکردیم؛ دستورالعمل نحوه استفاده از سامانه ارتباط تصویری برای برگزاری جلسات رسیدگی ظرف یک ماه آینده ابلاغ خواهد شد و ما زیرساخت‌های لازم را ابلاغ خواهیم کرد.

زارع‌پور در پایان عنوان کرد: برای برگزاری دادگاه آنلاین به طوری که مردم از منازلشان در جلسه حضور داشته باشند، هنوز در فاز اجرای آزمایشی هستیم که در ۱۰ استان آزمایش شده است تا موانع برطرف شود و تا پایان سال به سراسر کشور توسعه پیدا خواهد کرد.
 
مرجع : میزان
کد مطلب : ۲۷۵۱۱۹
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما