مشاور مالیاتی صنف رایانه تاکید کرد:
مستند بودن حساب بانکی از الزامات مهم استفاده از صندوق فروشگاهی است
تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۰:۳۰
آیتیمن- محمد هاشمی با اشاره به مشکل فعالان صنف ICT در رابطه با مالیات عملکرد، افزود: این مشکل در خصوص استفاده از صندوق مکانیزه فروش است که اکنون الزامیشده است. چراکه بسیاری از فعالان صنف نمیدانند که مشوق های مالیاتی استفاده از صندوق فروشگاهی منوط به مستند بودن حساب بانکی است.
وی با بیان اینکه حساب بانکی باید به نام مودی و متصل به صندوق باشد، گفت: در حال حاضر بسیاری از فعالان صنف رایانه از صندوق فروشگاهی استفاده میکنند اما تراکنشهای صندوق به هیچ حساب بانکی مستند نیست از این رو سازمان امور مالیاتی معافیت مالیاتی برای آن لحاظ نمیکند.
وی تصریح کرد: در عین حال نرم افزارهای مورد استفاده در صندوق ها باید مورد تایید سازمان امور مالیاتی باشد و در سامانه این سازمان ثبت و شناسه داشته باشد.
هاشمی همچنین با اشاره به ثبت و ارایه اظهارنامه مالیاتی گفت: گاهی پیش آمده که فعالان صنف اطلاعات اظهارنامه های مالیاتی را به درستی ثبت نمیکنند، به همین دلیل از توافق مالیاتی و استفاده از تبصره ماده 100 خارج میشوند.
مشاور مالیاتی صنف در اتحادیه فناوران رایانه تهران در خصوص یکی دیگر از مشکلات مالیاتی که فعالان صنف رایانه اغلب با آن مواجه هستند، گفت: طبق بند 6 مرحله دوم مشمولان نظام ارزش افزوده، ارایه دهندگان انواع خدمات انفورماتیک رایانهای اعم از سختافزار، نرم افزار، طراحی سیستم و مراکز خدماتی تعمیرگاه، موظفند در سازمان ارزش افزوده ثبت نام کرده و تکلیفهایی که راجع به این موضوع هست را اجرا کنند. اما اعضای صنف فاوا آگاهی کافی در این زمینه ندارند و سازمان ارزش افزوده پس از 5 سال به سراغشان میآید و با مالیات ارزش افزوده سنگین مواجه میشوند که کسب و کارشان را دچار اختلال میکند.
وی تصریح کرد: سازمان ارزش افزوده برای محاسبه مالیات ارزش افزوده در صورت علی الراس شدن، مبلغ فروش تشخیص داده شده توسط ممیز واحد مالیات عملکرد را مبنای تشخیص قرار می دهد. به این ترتیب معمولا ارزش افزوده رقم بسیار بالایی میشود که اگر به موقع رسیدگی و پرداخت نشود تا 270 درصد شامل جریمه میشود که معمولا شوکه کننده است.
هاشمی تاکید کرد: از پاییز سال 95 شرکتهای حوزه ICT با هر میزان فعالیت مشمول مالیات بر ارزش افزوده شده اند و هنوز شرکت های زیادی در این سازمان ثبت نام نکردهاند و نمیدانند که مشمول مالیات ارزش افزوده هستند.
وی افزود: اگر شرکتی اقدام به ثبت نام نکرده باشد، ارزش افزوده آن بر اساس مبلغ فروش برگ تشخیص مالیات محاسبه میشود و 9درصد از فروش کل به عنوان مالیات ارزش افزوده تعیین میشود. از آنجایی که شرکتها واسط بین دولت و مصرف کننده هستند، باید ارزش افزوده را از مصرف کننده دریافت کنند در غیر این صورت مقصر بوده و متضرر میشود.
هاشمی اضافه کرد: سازمان امور مالیاتی در این زمینه اطلاع رسانی کرده است. اما اهالی صنف رایانه اطلاعات کافی ندارند و متاسفانه از مشاوران مالیاتی نیز به قدر کافی کمک نمیگیرند.
وی با بیان اینکه کافینت داران به دلیل فعالیت صنفی اکنون مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمیشوند، گفت: نکته مهم دیگر این است که به دلیل افزایش نرخ دلار تراکنش ها در صنف رایانه بالا رفته و تبصره 100 دیگر به آن صورت شامل حال فعالان این صنف نمیشود.
وی افزود: طبق تبصره ماده 100 اگر تراکنش مالی فعالان صنف زیر 828 میلیون تومان باشد، درصدی به مالیات قطعی شده سال قبل افزوده خواهد شد و بدون رسیدگی اظهارنامه پذیرفته میشود. اما اکنون با افزایش قیمت دلار قیمت کالا افزایش یافته و تراکنش ها اغلب بالای 828 میلیون تومان است.