۰
معاون اول رییس‌جمهور در بازدید از انبارهای گمرک :

موانع ترخیص کالا در سریع ترین زمان رفع شود

تاریخ انتشار
يکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۵۰
موانع ترخیص کالا در سریع ترین زمان رفع شود
 اسحاق جهانگیری صبح دیروز پس از بازدید از انبارهای گمرک تهران در جلسه بررسی مشکلات واردات و صادرات به بانک مرکزی و وزارت صنعت معدن و تجارت دستور داد، در سریع ترین زمان ممکن موانع پیش روی ترخیص کالا و مقررات زاید را بر دارند و گفت: گمرک انصافا در سال های اخیر تغییر و تحولات مثبتی را ایجاد و تسهیلات مناسبی برای صادرکنندگان و واردکنندگان کشور فراهم کرده است. 
وی افزود: در شرایط جدید پیش رو نیز دست‎اندرکاران گمرک همراهی مثبت و سازنده ای از خود نشان داده اند که البته از مدیران واقعی انتظار می رود که در این گونه مواقع ریسک پذیری داشته باشند و تصمیمات سریع اتخاذ کنند. 
معاون اول رییس جمهوری گفت: بخش خصوصی انتظار دارد با توجه به شرایط دشوار پیش روی کشور، موانع فراروی ترخیص کالا برطرف شود، امیدواریم با تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت، شاهد سرعت بخشیدن به روند رو به رشد ترخیص کالا از گمرک باشیم.
وی در این جلسه بر ضرورت تلاش جدی در جهت سرعت بخشیدن به رویه های گمرکی و بهبود جریان ترخیص کالا تاکید کرد. 
وی در ادامه به بازدید خود از انبارهای گمرک تهران و وفور کالا در این انبارها پرداخت و گفت: حجم قابل توجهی از کالاها نسبت به سال گذشته در انبارهای گمرکات کشور وجود دارد و این یعنی با محدودیت واردات کالا به کشور روبرو نیستیم. 
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: میزان واردات کالا در سال 97 نسبت به سال گذشته اگر بیشتر نشده باشد، کمتر نیست و اگر در برخی کالاها میزان واردات کاهش یافته به دلیل تصمیمات و صلاحدید دولت بوده است. جهانگیری با بیان این که در دو ماه اخیر بخش قابل توجهی از کالاها در انبارهای گمرکی مانده است، به تصمیمات اخیر دولت برای حل مشکلات ترخیص کالا پرداخت و گفت: با تصمیمات اتخاذ شده بسیاری از موانع و مشکلات پیش روی ترخیص کالا برطرف شده و روند ترخیص کالا روال عادل خود را طی می کند.
وی افزود: البته با وجود تصمیمات و راهکارهای اتخاذ شده، هنوز حدود 30 درصد رسوب کالا در انبارهای گمرکی وجود دارد که باید به سرعت تصمیمات لازم برای حل موانع پیش روی و ترخیص این کالاها اتخاذ شود. 
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: برخی کالاها که برای واردات آنها ثبت سفارش انجام شده هم اکنون در انتظار تخصیص ارز از سامانه نیما هستند. جهانگیری از رییس کل بانک مرکزی خواست پیشنهاد و برنامه ای برای حل مشکلات این گونه کالاها که اغلب کالاهای مورد نیاز و ضروری هستند، تدوین کند تا در روند ترخیص این گونه کالاها تسریع شود.
وی همچنین در خصوص توقیف برخی انبارها به دلیل احتکار کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم تصریح کرد: توقیف این انبارها باعث شده که بخش خصوصی نسبت به ترخیص کالاهای وارداتی خود و انتقال این کالاها از گمرک به انبارها احساس نگرانی کند اما باید دقت شود که تعرضی نسبت به انبارهایی که کالاهای وارداتی بصورت رسمی در آن قرار داده شده صورت نگیرد. 
جهانگیری اظهار داشت: برخی اقلام و کالاهای وارداتی نیز که فرصت ترخیص آنها سپری شده، جزو کالاهای متروکه در انبارهای گمرکات محسوب می‎شوند و نوعا جزو کالاهای مورد نیاز و ضروری کشور هستند که در زمان مورد نظر امکان ترخیص برای آنها فراهم نشده که لازم است وزارت امور اقتصادی و دارایی برنامه ای عملیاتی برای ترخیص این گونه کالاها تدوین کند. 
وی همچنین تعیین تکلیف وضعیت کالاهای قاچاق که در انبارهای گمرکات توقیف شده اند را ضروری دانست و افزود: این گونه کالاها فضای انبارهای کشور را اشغال کرده‎اند که باید با برنامه ریزی و تدابیر وزارت امور اقتصادی و دارایی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر چه سریع تر تعیین تکلیف شوند. 
وی از دستگاه های مرتبط با واردات کالا به ویژه سازمان ملی استاندارد خواست شرایط سهولت ترخیص کالا را فراهم کنند و در شرایط فعلی کشور اجازه ندهند که روال اداری و بروکراسی، ترخیص به موقع کالاها به خصوص اقلامی که با سلامت و نیازهای ضروری مردم سروکار دارند را با مشکل مواجه کند.

 
مرجع : گمرک ایران
کد مطلب : ۲۷۰۰۵۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين