۰
شرکت مخابرات و سندیکای مخابرات تفاهم کردند

سرمایه‌گذاری ۳ هزار میلیارد تومانی مخابرات روی تجهیزات بومی شبکه ملی اطلاعات

تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۰۰
سرمایه‌گذاری ۳ هزار میلیارد تومانی مخابرات روی تجهیزات بومی شبکه ملی اطلاعات
سرمایه‌گذاری ۳ هزار میلیارد تومانی مخابرات روی تجهیزات بومی شبکه ملی اطلاعات

آی‌تی‌من- امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و سندیکای صنعت مخابرات در راستای توسعه زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات دیروز در حاشیه برپایی نمایشگاه دستاوردهای پیشرفته بومی‌ شبکه ملی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد.

در این مراسم که با حضور ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی برگزار شد، مجید صدری مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با بیان تکالیفی که در شبکه ملی اطلاعات برای این شرکت تکلیف شده است، گفت: ایجاد زیرساخت‌های مناسب در لایه شبکه دسترسی و شبکه مترواترنت از تکالیف شرکت مخابرات ایران است تا همه اپراتورها و سایر بخش‌های مرتبط بتوانند از شبکه ملی اطلاعات بهره‌مند شوند.

وی گفت: مطابق با این تفاهم‌نامه، شرکت مخابرات برای توسعه شبکه ملی اطلاعات از تولیدات داخلی سندیکای صنعت مخابرات استفاده می‌کند.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه هم اکنون ۷۵ درصد از تجهیزات شبکه مخابراتی کشور ساخت داخل است، ادامه داد:  در دو سال گذشته، ۱۰۰ میلیون یورو از تجهیزاتی که تا پیش از این از خارج کشور تهیه می‌شد، بومی‌سازی و تولید داخل جایگزین آن شد.

وی تاکید کرد: با امضای این تفاهم‌نامه بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه و ایجاد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات سرمایه‌گذاری می‌شود. در این راستا کیفیت تجهیزات ‌داخلی باید با محصول خارجی قابل رقابت باشد و خدمات با کیفیت در اختیار مردم قرار گیرد.

صدری گفت: شرکت مخابرات ایران در شبکه دسترسی نیز تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده است.

دبیرخانه بومی‌سازی تجهیزات ایجاد شد
در این مراسم فرامرز رستگار رییس سندیکای صنعت مخابرات ایران نیز با بیان احصای نیازهای شبکه ملی اطلاعات در تجهیزات که با همکاری با معاونت فناوری وزارت ارتباطات انجام شد، گفت: بومی‌سازی تجهیزات لازم برای زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است.

وی از تشکیل دبیرخانه‌ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات با هدف ایجاد زبان مشترک در این حوزه خبر داد و گفت: با برگزاری جلسات متعدد و جمع‌آوری اطلاعات از ۲۰ اپراتور، توانستیم نیازهای شبکه ملی اطلاعات را شناسایی کنیم و در این راستا برنامه‌ ۲ ساله تولید داخل تا سال ۱۴۰۰ تنظیم شد.

رییس سندیکای صنعت مخابرات ایران با بیان اینکه هم اکنون بخشی از تجهیزات شبکه مخابراتی از محصولات خارجی تامین می‌شود، افزود: مطابق با برنامه ریزی انجام شده تا انتهای سال ۱۴۰۰ با تکمیل فرآیندهای تحقیق و توسعه، بومی‌سازی این بخش به صورت کامل انجام می‌شود.

وی گفت: تاکید ما بر بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته است و روی تکنولوژی‌های کوچک و متوسط زمان نخواهیم گذاشت.

توسعه شبکه ارتباطات ثابت تاخیر دارد
دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز با بیان اینکه توسعه شبکه ارتباطات ثابت با تاخیر همراه است، گفت: تاخیر رشد این شبکه باید جبران شود تا تکمیل کننده شبکه موبایل کشور باشد.

ابوالحسن فیروزآبادی گفت: شاهد تاخیر در سیستم ارتباطات ثابت کشور نسبت به شبکه موبایل هستیم. این در حالی است که بخش عمده نیازهای ارتباطی کشور از لحاظ پهنای باند و لایه دسترسی باید روی شبکه ثابت باشد و در صورت سرمایه‌گذاری لازم در این بخش، شاهد ایجاد موازنه بین این دو خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه تاخیر شبکه ارتباطات ثابت باید جبران شود تا این شبکه تکمیل‌کننده شبکه موبایل کشور باشد، گفت: در زمینه سرمایه‌گذاری‌های ثابت و موبایل یک عدم توازن وجود دارد و مشابه سرمایه‌گذاری‌هایی که در شبکه موبایل انجام شده، در شبکه ثابت صورت نگرفته است. به همین دلیل با انعقاد تفاهم‌نامه امروز میان شرکت مخابرات ایران و سندیکای صنعت مخابرات، قرار است سرمایه‌گذاری در حوزه شبکه ثابت کشور در اولویت قرار گیرد؛ برای تحقق این هدف لازم است بودجه مناسبی از طریق سهامداران مخابرات تامین شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در شرایط تحریم به ناچار نیازمند تهیه و بهره برداری از تجهیزات بومی‌برای ارتقای شبکه هستیم و این یک اجبار خوب است؛ چرا که ما در سطح مناسبی از تکنولوژی قرار داریم و در این شرایط می‌توانیم شاهد جهش تولید در این حوزه باشیم.

وی گفت: هم اکنون سیستم‌های خوبی در حوزه سوئیچ، تجهیزات شبکه انتقال و المان‌های اکتیو شبکه در کشور دیده می‌شود و یکی از نقاط ضعف مربوط به عدم پایبندی شرکت‌ها به تاریخ مقرر تحویل تجهیزات در قراردادها است که باید برطرف شود.


 
کد مطلب : ۲۷۴۲۳۹
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما