عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور اعلام کرد:
اختصاص ارز نیمایی به 18 درخواست ارزی حوزه نرم افزار
فخری زارع / مولف
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۱:۲۰
با توجه به اینکه شرکتهای نرمافزاری مدت زیادی با مشکلات فراوانی در خصوص تامین ارز مواجه بودند، راهاندازی این سامانه کمک بزرگی در رفع مشکلات آنها کرد و اکنون تمامی متقاضیان حوزه فناوری اطلاعات اعم از دستگاههای دولتی، اپراتورهای مخابراتی و شرکتهای نوپا (Start Up) امور ارزی خود را در خصوص خرید لیسانس نرم افزار، خدمات و محصولات نرمافزاری از این طریق پیگیری میکنند.
ثبت حدود 500 درخواست ارزی
کاظم آیت اللهی عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در مورد ثبت تعداد درخواستهای ارزی نرم افزار، گفت: بر اساس اطلاعات موجود در دبیرخانه، حدود 500 درخواست ارزی برای واردات نرم افزار ثبت شده است که حدود 250 درخواست رسیدگی شده و بقیه در مسیر بررسی و تایید قرار دارند.
وی افزود: از میان درخواستهای ارزی تایید شده در حوزه نرمافزار، 18 درخواست به نتیجه رسیده و توانستهاند ارز نیمایی دریافت کنند.
آیت اللهی تصریح کرد: متقاضیان دریافت ارز در حوزه واردات نرمافزار درخواستهای خود را در «سامانه ثبت و تایید درخواستهای ارزی محصولات و خدمات نرمافزاری» ثبت میکنند و دبیرخانه بلافاصله این درخواستها را بررسی میکند، اما روند تخصیص ارز به شرکتها کند است و روال طبیعی خود را طی میکند و برای تمام گروههای کالایی یکی است.
لزوم ثبت سفارش واردات نرم افزار
عضو کارگروه مدیریتی سامانه ثبت و تایید درخواستهای ارزی محصولات و خدمات نرمافزاری در ادامه با بیان اینکه درخواستهای ارزی نرمافزار کماکان در سامانه ثبت میشود، گفت: هرچند روند تخصیص ارز به شرکتها کند است، اما در هر صورت شرکتها، دستگاههای دولتی، اپراتورهای مخابراتی و شرکتهای نوپا برای خرید لیسانس نرمافزار، خدمات و محصولات نرمافزاری باید ثبت سفارش انجام دهند، به همین دلیل کماکان متقاضیان درخواستهای ارزی خود را در سامانه ثبت میکنند.
وی اضافه کرد: میزان درخواست های ارزی نسبت به شرکتها بیشتر است، زیرا برخی شرکت های نرمافزاری بر اساس وسعت کاری خود 2 یا 3 درخواست ارزی دارند.
عملیاتی شدن گام چهارم
سامانه ثبت و تایید درخواستهای ارزی محصولات و خدمات نرمافزاری دارای 4 گام است که تاکنون سه گام آن یعنی، ثبت درخواست، بررسی و نتیجه گیری و اقدامات اداری بعد از تایید، عملیاتی شده است و از هفته آینده گام چهارم آن یعنی نظارت بر پروسه نیز عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: با راهاندازی این فرایند سیر واردات خدمات و محصولات نرمافزاری کاملا شفاف خواهد شد و شرکتهایی که ارز گرفته و کالا وارد کردهاند قابل پیگیری میشوند.
مولف : فخری زارع