۰
انتظارات شرکت‌های دانش‌بنیان در نشستی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بررسی شد

سازوکار تولید و صادرات تسهیل شود

تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۳۴
سازوکار تولید و صادرات تسهیل شود

این نشست با حضور مهدی کوشا مدیرکل مشارکت های مردمی و تبلیغات هوشمندانه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری و مریم رهسپار رئیس اداره مشارکت های مردمی و تبلیغات هوشمندانه و محمدرضا کمپانی عضو مجمع تشکل های دانش بنیان و دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، به همراه جمعی از شرکت های دانش بنیان و عضو اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی برگزار شد.

در ابتدای نشست مدیرکل مشارکت های مردمی و تبلیغات هوشمندانه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه یکی از ماموریت‎های ستاد برقراری ارتباط و تعامل با تشکل ها، اصناف تخصصی دانش بنیان است، افزود: در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز معتقدیم از شرکت های دانش بنیان که بار تولید در کشور را به دوش می کشند حمایت بیشتری انجام شود تا با تکیه بر توان و پتانسیل بومی و با محصولات داخلی نیازهای کشور را برطرف کنیم و ریشه های قاچاق در کشوررا بخشکانیم. در غیر این‎صورت بخشی از نیازهای جامعه از طریق کالاهای قاچاق تامین خواهدشد که به هیچ عنوان مطلوب ما و اقتصاد کشور نخواهد بود.

کوشا بابیان اینکه 24 نهاد و وزارتخانه با مقوله مبارزه با قاچاق کالا و ارز مرتبط هستند و این امر عزم ملی دولت و بخش خصوصی را می طلبد، افزود: برای مثال دستورالعمل ها باید طبق نظر بخش‎خصوصی نوشته شود و اگر تاکنون این اتفاق نیفتاده انتظار داریم بخش خصوصی ایرادات را اعلام کند تا اقدامات لازم برای اصلاح آن توسط دولت برداشته شود وبه این ترتیب از اعمال نظرات غیرکارشناسی جلوگیری شود. در ادامه این نشست شرکت های دانش بنیان و فعالان بخش خصوصی به بیان خواسته ها و انتظارات خود پرداختند که در پایان توسط محمدرضا کمپانی به عنوان گزارش نشست جمع بندی و ارایه شد.

 روند واردات مواد اولیه تسریع شود
عضو مجمع تشکل‎های دانش بنیان ایران، در ابتدا بر تسریع روند واردات مواد اولیه تاکید کرد و گفت: هنگامی که واردات مواد اولیه به مشکل برمی خورد تولید آن محصول نیز با مشکل مواجه می شود و در کشور با کمبود مواجه می شویم اینجاست که دولت به منظورجلوگیری از کمبود و رفع نیاز بازاربه سرعت دستورات لازم برای مجوزهای واردات آن کالا را صادر می کند درحالی که اگر مشکل واردات مواد اولیه از ابتدا حل شود با تولیدات داخلی نیاز کشور با سرعت و کیفیت بهتری برطرف خواهد شد. انتظار داریم این چابکی برای تسریع در روند واردات مواد اولیه و توانمندسازی تولیدات داخلی دانش بنیان باشد.

 راه اندازی کارگروه تخصصی مبارزه با قاچاق واحدهای تولیدی
کمپانی در ادامه پیشنهاد راه اندازی کارگروه تخصصی در رابطه با قاچاق واحدهای تولیدی را مطرح کرد و افزود: تشکیل این کارگروه کمک می کند تا تیم های کشف قاچاق هنگامی که به یک واحد تولیدی مراجعه می کنند با درک درستی از شرایط یک مجموعه تولیدی با آن ها برخورد کند و کالاها و مواد اولیه را به جای کالای قاچاق یا کالای احتکار شده اشتباه نکنند و با نظر تخصصی کارگروه صحت و سلامت فعالیت واحدها مشخص شود یا در صورت بروز سودجویی برای اعمال قانون معرفی شوند.

 منع واردات کالاهایی که در داخل تولید می شوند
به گفته این عضو مجمع تشکل های دانش بنیان، طبق بیانات مقام معظم رهبری درصورتی که کالایی در داخل تولید می شود و برای نیاز کشور کفایت می کند به هیچ عنوان نباید وارد شود درصورتیکه این اصل تاکنون اجرا نشده و انتظار داریم وزارتخانه ها در جهت پیروی از دستورات مقام معظم رهبری و ارتقا و توانمندسازی تولید در کشور به این مهم بیش ازپیش توجه کنند.

 مقابله با فساد اداری
او مقابله با فساد اداری را یکی از خواسته های مهم شرکت های دانش بنیان دانست و گفت: انتظار داریم اگر مسوول یا کارشناس دولتی در انجام وظایفش مرتکب خطایی شده که به بدنه تولیدی کشور صدمه وارد کرده است طبق قانون با او برخورد شود در غیر اینصورت، همه میدانیم اغماض در مواجه با پدیده فساد ضربه های مهلکی به اقتصاد کشور وارد می آورد.

 شفاف سازی ارزهای تخصیص داده شده
دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان لزوم شفاف سازی ارزهای تخصیص داده شده، گفت: حدود 9 ماه است که ارز 4200 تومانی برای واردات کالا و محصولات داده می شود. اکنون انتظار می رود هر وزارتخانه گزارشی از ارزهای تخصیص داده شده را اعلام کند تا مشخص شود تولیدکننده و واردکننده هرکدام چقدر سهم داشته اند و چقدر ارز موازی داده شده است یعنی کالاهایی که تولیدداخل می شوند چقدر برای واردات مواد اولیه ارز گرفته اند و چقدر برای واردات همان کالا به کشور ارز تخصیص شده است. او همچنین در ادامه بر لزوم بازنگری تعرفه کالاهای دانش بنیان تاکید کرد و همین طور اخذ گواهینامه بین المللی CE را یک امتیاز در تسریع پروانه ساخت دانست نه اصلی برای صدور پروانه و  فروش محصول تولیدی.

 یکسان سازی ارز و حذف ارزهای یارانه‎ای 
کمپانی با یادآوری 40 سال تجربه نامناسب تاثیر سوء ارزهای یارانه ای به اقتصاد و تولید کشور گفت: تولیدکنندگان به طور جدی تقاضای یکسان سازی ارز به منظور ایجاد رقابت سالم بین واردکنندگان و تولیدکنندگان را دارند و زیرا حذف ارز یارانه‎ای و تخصیص ما به التفاوت ارز به بودجه‎های جاری کشور، بر کاهش وارادات تاثیر زیادی خواهد داشت. در چند ماه اخیر به دلیل عدم توانایی نظارت همه سویه دولت بر توزیع کالاهای مشمول ارز دولتی شاهد سلطان پروری و سواستفاده های زیاد بوده ایم.
 
کد مطلب : ۲۷۱۰۳۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين