۰
تفاهم دو وزارت برای تربیت 500 هزار نیروی متخصص فناوری اطلاعات

صلاحیت حرفه‌ای مهارتی حوزه اقتصاد دیجیتال تدوین می‌شود

تاریخ انتشار
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۵۶
صلاحیت حرفه‌ای مهارتی حوزه اقتصاد دیجیتال تدوین می‌شود
صلاحیت حرفه‌ای مهارتی حوزه اقتصاد دیجیتال تدوین می‌شود
آی‌تی‌من- در آیین امضای این تفاهم‌نامه که چهارشنبه گذشته در راستای تحقق شعار سال (سرمایه‌گذاری برای تولید) و با حضور جمعی از معاونین و مدیران هر دو وزارتخانه برگزار شد، سید ستار‌هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تاکید بر تربیت 500 هزار نیروی آشنا به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مطابق پیوست اقدامات اجرایی این تفاهم‌نامه، تصریح کرد: تربیت نیروی ماهر که بتواند با ورود به صنعت، اقتصاد بخش و کشور را پیش ببرد، هدف این تفاهم‌نامه است.

وی بحث آموزش و تامین نیروی انسانی را به عنوان پیشران «اقتصاد دیجیتال» برشمرد و گفت: توجه به نیروی انسانی متخصص آشنا با حوزه که بتواند در قالب خدمات به کاهش هزینه‌ها و استفاده موثر از منابع، کمک کند، می تواند در کنار زیرساخت داده و زیرساخت ارتباطی، ما را در دستیابی به رشد اقتصادی مطابق با برنامه هفتم پیشرفت کمک کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با هشدار نسبت به پدیده «مدرک محوری» در برابر «مهارت‌آموزی» ابراز امیدواری کرد، در قالب این تفاهمنامه، امکان «مهارت‌آموزی» به افراد فراهم شود و این امر تبدیل به «مدرک محوری» نشود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره ورود برخی کشورها به موضوع تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینه هوش مصنوعی با بهره‌گیری از دوره‌های کوتاه مدت و غیر دانشگاهی، گفت: می توان با استفاده از این تجربه و با برگزاری دوره‌های کوتاه مدت مهارت آموزی، نیاز صنعت به نیروی ماهر را برطرف کرد.

هاشمی، با تاکید بر ضرورت آموزش کاربردی حوزه‌هایی همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، زنجیره بلوکی و ... برای تربیت نیروی انسانی ماهر، اظهار داشت: بر اساس آمار جهانی همانطور که فناوری‌های نوین باعث کاهش اشتغال می شوند، اما تراز اشتغالی که ایجاد می کنند مثبت است و این فرصت خوبی است و باید از آن بهره برد. البته این به معنای این نیست که مشاغل سنتی بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

وی در ادامه، با تاکید بر اهمیت بحث سرمایه‌گذاری در رشد اقتصاد دیجیتال، به سهم 10 درصدی اقتصاد دیجیتال ازتولید ناخالص ملی اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه امروز، یکی از ضرورت‌های تحقق اهداف این سهم ۱۰ درصدی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد، سهم فعلی بخش اقتصاد دیجیتال حدود ۴.۹ درصد بوده که برای دو برابر شدن آن، به سرمایه‌گذاری بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار در طول برنامه هفتم نیاز است.

هاشمی با تاکید بر بسترسازی مناسب، جهت جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه، تصریح کرد: تلاش ما این است که بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور را به فضایی جذاب برای سرمایه گذاری تبدیل کنیم که ساز و کارهای آن مشخص شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  نیز در این مراسم یادگیری مهارت و سواد دیجیتال را در کشور ضروری دانست و گفت: صلاحیت حرفه‌ای مهارتی حوزه اقتصاد دیجیتال تدوین می‌شود.

احمد میدری با تاکید بر تمرکز آموزش‌های مهارتی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، افزود: به دلیل خلا حضور شرکت‌های آموزشی بزرگ و جامع در کشور باید استانداردهای صلاحیت حرفه‌ای به واسطه نهاد تخصصی طراحی، تدوین و از طریق آموزشگاه‌های رسمی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور آموزش و گواهی معتبر صادرشود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ضرورت طراحی و تدوین استانداردهای صلاحیت حرفه‌ای در‌حوزه فناوری و اطلاعات گفت: این امر در شفافیت بازار و مهارت آموزی نقشی تعیین‌کننده دارد.

میدری هدف اصلی اجرای این تفاهم نامه را تدوین صلاحیت حرفه‌ای مهارتی حوزه اقتصاد دیجیتال با همکاری بخش خصوصی و انجمن‌های صنفی عنوان کرد.

تفاهمنامه مشترک همکاری در راستای تحقق شعار سال«سرمایه گذاری برای تولید» بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با وزارت کار و رفاه اجتماعی امضا شد که بر اساس آن، آموزش‌ها در 16 رسته تهیه شده و هدف آن تربیت 500 هزار نیروی کار ماهر در حوزه اقتصاد دیجیتال در بازه زمانی مشخص است که پس از پایان دوره با تجربه کافی به بازار حرفه ای کار وارد و زمینه ساز رشد اقتصاد ملی و ارتقای سهم اقتصاد دیجیتال شوند.

 
کد مطلب : ۲۸۴۷۰۴
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما