۰
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران:

توافق ایران و آمریکا چشم‌انداز اقتصاد دیجیتال را متحول می‌کند

تاریخ انتشار
شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۵۱
توافق ایران و آمریکا چشم‌انداز اقتصاد دیجیتال را متحول می‌کند
توافق ایران و آمریکا چشم‌انداز اقتصاد دیجیتال را متحول می‌کند
آی‌تی‌من-  حسین اسلامی، عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، با بیان این مطلب می‌گوید: در حوزه فناوری اطلاعات، هرچه تصویر از آینده ایران و اقتصاد کشور شفاف‌تر باشد، طبعا شرایط برای فعالیت و گسترش کسب‌وکارها نیز آسان‌تر خواهد شد.

او افزود: مذاکرات و نتیجه مثبت آن در صورت تحقق، در اقتصاد دیجیتال تاثیر بسیار چشم‌گیری برجای می‌گذارد. در این حوزه پلتفرم‌های اقتصاد دیجیتال و خدمات فناورانه در صورتی به نقطه مطلوب می‌رسند که خدمات خود را در مرحله اول در خارج از مرزهای ایران نیز ارائه دهند و تعداد کاربران خود را در مرحله‌های بعدی در قالب‌های مختلف به بیش از 400 میلیون نفر برسانند، شاهد رشد شگفت‌انگیز ارزش آنها خواهیم بود‌.

اسلامی گفت: در زمینه تامین زیرساخت‌های دیجیتال نیز تحریم‌های ظالمانه آسیب‌های فراوانی به کشور وارد کرده است. از سویی دیگر باید مراقب این امر باشیم که در این حوزه دچار ناترازی نشویم. همچنین همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری اطلاعات، انتقال تجربیات متقابل از/به دیگر کشورها در این حوزه، امکان تبادلات مالی فرامرزی و گسترش ارتباطات بدون واسطه بین‌المللی به طرز چشم‌گیری افزایش می‌یابد.

او افزود: ما این مذاکرات را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم به شیوه‌ای پیش رود که منافع کشور و اقتصاد دیجیتال در نظر گرفته شود. به طور کلی فعالان حوزه فناوری اطلاعات محکوم به امید هستند، اگر با مذاکرات نتیجه مطلوب حاصل شود، حوزه اقتصاد دیجیتال با قدرت هرچه بیشتر به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

اسلامی درباره کسب‌وکارهایی که امسال تنها به تاب‌آوری فکر می‌کنند و امیدی به بهبود شرایط ندارند، بیان کرد: نه امسال و نه حتی سال گذشته هم من ناامید نبودم چرا که در شرایط سخت، افراد هوشمند قادرند بهره‌برداری بیشتر و بهتری از شرایط داشته باشند. در کسب‌وکارهای ایرانی کسی نباید منتظر آن باشد که شرایط به ثبات برسد و فعالیت اقتصادی خیلی تسهیل شود. تقریبا در دو قرن اخیر هم شرایط کسب‌وکارها همواره متعادل و مطلوب نبوده است.

او افزود: فعالان و کسب‌وکارهای توانمند حوزه اقتصاد دیجیتال حتی در سال 1403 با وجود تمامی‌اتفاقات عجیب و غریب و غیرمنتظره و علیرغم همه‌ی سختی‌ها، موفق و برنده میدان بودند. به نتیجه رسیدن مذاکرات به فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات امکان پیش‌بینی‌پذیری آینده را می‌دهد.


 
مشکلات عدیده حوزه فناوری اطلاعات
اسلامی گفت: در حوزه فناوری اطلاعات مشکلات متعددی وجود دارد؛ یکی از مهم‌ترین آن‌ها موضوعات مرتبط با از دست دادن سرمایه‌های انسانی است. از دست دادن سرمایه‌های انسانی بر اثر موارد مختلف از جمله مهاجرت و عدم امکان جذب نیروی زبده و ماهر یکی از اساسی‌ترین مشکلات کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات است.

او افزود: شرکت‌هایی مثل کسب وکاری که من امروز در آن فعال هستم، اساس کارشان متمرکز بر تامین حوزه زیرساخت‌های دیجیتال است که از تحریم‌های ظالمانه خارجی و تصمیمات نادقیق داخلی بسیار آسیب دیدند.
 
محصولات فناوری کالای لوکس نیست
اسلامی با اشاره به این‌که محصولات و تجهیزات فناوری اطلاعات به ویژه در حوزه زیرساخت‌های دیجیتال مشابه کالای اساسی باید محسوب شوند و نه کالای لوکس، بیان کرد: هنوز بخش‌هایی از حاکمیت طوری برخورد می‌کنند که انگار زیرساخت فناوری که بیشتر در مراکز داده استفاده می‌شوند، کالاهای لوکس هستند. در صورتی که زیرساخت دیجیتال حوزه ای است که بسیاری از خدمات حیاتی و پلتفرم‌های اقتصاد دیجیتال و خدمات بانکی و پرداخت مبتنی بر آن زیرساخت‌ها، به خدمات‌دهی مشغول هستند؛ از این حیث مشابه کالاهای اساسی به حساب می‌آیند.

او افزود: اکنون زندگی مردم به خدمات و کالاهای فناورانه به حدی وابسته شده که اینترنت و ارتباطات برخط مانند هوا و یا کالاهای اساسی مهم شده اند. فناوری، استفاده از اینترنت و خدمات پلتفرم‌های اقتصاد دیجیتال در بدنه جامعه رواج یافته و مردم را به شدت وابسته کرده است. برای مثال اگر حوزه پرداخت یا بانک‌ها نتوانند تنها 48 ساعت خدمات فناورانه خود را ارائه کنند، مردم با مشکل جدی در مسائل روزمره خود مواجه می‌شوند. قطعا در جیب شهروندان به حدی پول نقد نیست که بدون نیاز به خدمات حوزه پرداخت و بانکی از سوپرمارکت خرید کنند، کرایه تاکسی را بپردازند و نیازهای روزمره خود را با آن تامین کنند.

این عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران تاکید کرد: سبک زندگی عامه مردم در تمامی‌جنبه‌ها وابسته به اقتصاد دیجیتال شده و بسیاری از فعالیت‌های روزمره روی پلتفرم‌ها صورت می‌گیرد. این امر مثبت بوده و عصر جدیدی در جامعه آغاز شده است. به همین روی باید زیرساخت‌های دیجیتال که نیازمندی اصلی چنین خدمات و محصولات فناورانه ای است در زمره کالاهای اساسی قرار بگیرند.

او تاکید کرد: مدیران دولتی کافیست سبک زندگی پدر و مادرها و فرزندانشان را بررسی کنند، هیچ‌کدام بدون فناوری نمی‌توانند به صورت معمول زندگی کنند. با همین بررسی ساده در اطرافیانشان، متوجه می‌شوند که تامین زیرساخت‌های فناوری، حیاتی هستند و به هیچ وجه چنین زیرساختی کالای لوکس به حساب نمی‌آیند.
 
ناترازی در حوزه زیرساخت دیجیتال؛ ویرانگریِ اقتصاد دیجیتال
اسلامی با تاکید بر این‌که ناترازی آب و برق برای اقتصاد ویران‌گر است، بیان کرد: ناترازی آب و برق اگر جامعه و اقتصاد را دچار مشکل کند، ناترازی در زیرساخت‌های دیجیتال می‌تواند اثرات ویرانگری برجای بگذارد. مدیران ارشد در بانک مرکزی، وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت صمت و وزارت فاوا و حتی نهادهای نظارتی باید توجه ویژه به زیرساخت‌های دیجیتال و تامین آن‌ها داشته باشند و این امر را در اولویت قرار دهند.

او درباره این که گفته می‌شود تحول دیجیتال و اقتصاد دیجیتال می‌تواند بر ناترازی برق و آب تاثیر بگذارد، بیان کرد: تحول دیجیتال تاحدی بر کاهش مصرف انرژی می‌تواند تاثیرگذار باشد اما دلیل واقعی این ناترازی‌های فعلی در کشورمان ضعف مدیریتی بوده و این چیزی نیست که با تحول دیجیتال رفع شود.

اسلامی گفت: شاهد بودیم که در برخی از مواقع به دلیل قطعی آب در شهرهایی مانند یزد، شرکت‌ها و کسب‌وکارها تعطیل می‌شوند. در این شرایط تحول دیجیتال بطور مثال می‌تواند با ارائه خدمات برخط و کاهش مصرف انرژی مشکل را تاحدودی رفع کرده و به کارمندان امکان دورکاری دهد. همچنین می‌تواند با کاهش حضور مردم در سطح شهر ، مصرف سوخت را نیز کاهش دهد اما مشکل اصلی در کشور ما در حقیقت ناترازی مدیریتی است.

 
 
کد مطلب : ۲۸۴۶۶۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما