۰
آغاز به‌کار تلکام 1403

وزیر ارتباطات: تنظیم‌گری فاوا به سوی رگولاتوری داده و سرویس تغییر مسیر می‌دهد

تاریخ انتشار
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۰۰
وزیر ارتباطات: تنظیم‌گری فاوا به سوی رگولاتوری داده و سرویس تغییر مسیر می‌دهد
وزیر ارتباطات: تنظیم‌گری فاوا به سوی رگولاتوری داده و سرویس تغییر مسیر می‌دهد
آی‌تی‌من- مراسم افتتاح نمایشگاه مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (ایران تلکام ۱۴۰۳) صبح دیروز با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور و ستار‌هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، و با شعار محوری «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» در محل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

«صدیف بیک‌زاده»، سرپرست شرکت سهامی‌ نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در آغاز مراسم افتتاح این نمایشگاه اعلام کرد که ۱۶۰ شرکت داخلی و خارجی در فضایی به مساحت ۲۴ هزار متر مربع در نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ حضور دارند. به گفته وی، تعداد شرکت‌های حاضر در نمایشگاه نسبت به سال قبل ۲۰ درصد رشد کرده است.

بیک‌زاده همچنین اعلام کرد که شرکت‌هایی از ترکیه، چین، لبنان و چند کشور همسایه در این نمایشگاه حضور دارند.

سرپرست شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی با بیان اینکه یکی از ملزومات رشد ۸ درصدی اقتصادی، افزایش ۲۳ درصدی صادرات است، گفت که شرکت نمایشگاه‌ها قصد دارد با بسترسازی و فراهم کردن زیرساخت‌های مخابراتی، به زودی زمینه برگزاری نمایشگاه‌های مجازی بین‌المللی را فراهم کند.
 
ناترازی بین کاربرد و دانش هوش مصنوعی
داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا نیز در این مراسم، برگزاری نمایشگاه‌ تلکام ۱۴۰۳ با محوریت هوش مصنوعی را گامی‌ مهم در هم‌رسانی حوزه دانش، صنعت و بازار، ایجاد فرصت‌های همکاری و توسعه ارتباطات میان بخش خصوصی، نهادهای دولتی و جامعه علمی‌دانست.

به گفته ادیب،‌ رونمایی محصولات متعددی در حوزه‌های فناورانه در بخش دستاوردهای این نمایشگاه انجام خواهد گرفت که حدود ۷۰ درصد از‌ آنها در حوزه هوش مصنوعی است.

وی افزود: اگرچه تفاوت معنی داری میان حوزه دانشی و حوزه کاربردی سازی هوش مصنوعی در کشور وجود دارد و ناترازی در این زمینه کاملاً مشهود است، اما شرکت‌های داخلی با وجود محدودیت‌ها سعی دارند این فاصله را به حداقل برسانند.
 
حرکت تنظیم مقررات به سوی رگولاتوری داده و سرویس
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این رویداد با بیان اینکه در دهه‌های گذشته زیرساخت‌های ارتباطی ما به شکل فزاینده‌ای رشد کرده است، افزود: همین موضوع باعث شده که بستر هم‌افزا برای توسعه هوش مصنوعی فراهم شود.
ستار هاشمی تاکید کرد که هوش مصنوعی از ارتباطات و مخابرات جدایی‌پذیر نیست و با فراهم شدن زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و اتصال با کیفیت آنها، می‌توانیم به سمت بهره‌مندی از این ظرفیت حرکت کنیم.




وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به ضرورت توجه به تحقیق و توسعه و حمایت از تولید داخل گفت: اما این حمایت از تحقیق و توسعه و بخش خصوصی نباید به گونه‌ای باشد که بین ما و کشورهای صاحب فناوری شکاف ایجاد شود. در این صورت، اولین بخشی که آسیب خواهد دید، بخش خصوصی خواهد بود. زیرا اگر این احساس ایجاد شود که یک بازار تضمین شده‌ای وجود دارد بخش خصوصی دیگر دلیلی برای سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه نخواهد داشت.

او با اشاره به اینکه در این دوره، جهت‌گیری‌های وزارت ارتباطات تاکید بر فناوری نوین است، گفت: وزارت ارتباطات تا پیش از این در حوزه تنظیم‌گری بر مباحثی همچون صوت و ترافیک متمرکز بود، اما امروز باید به سمت تنظیم‌گری حوزه سرویس، داده، هوش مصنوعی و IOT (اینترنت اشیا) حرکت کند.

هاشمی‌ تاکید کرد: باید بپذیریم فناوری‌های نوین، در حوزه تنظیم‌گری، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد به همین دلیل است که ما بارها این را تاکید کرده‌ایم که این تنظیم‌گری فقط با مشارکت ذینفعان و بخش خصوصی‌ اتفاق می‌افتد.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه نیروی انسانی بزرگ‌ترین سرمایه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوب می‌شود، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر به دلایل مختلف نیروی انسانی متخصص ما مسیر مهاجرت را پیش گرفته که نه تنها در حاکمیت بلکه در بخش خصوصی نیز با کمبود مواجه شده‌ایم که این مساله نیاز به تدبیر و نگاه ویژه دارد.

وی افزود: اینکه بر اعتقاد به بخش خصوصی، تاکید کرده‌ام به این دلیل است که این بخش می‌تواند به خوبی از نیروهای متخصص میزبانی کند.

هاشمی‌ در ادامه با بیان اینکه بین المللی بودن نمایشگاه تلکام با حضور تعدادی از کشورها اتفاق خوبی است، اما کافی نیست، گفت: در سال‌های اخیر در بحث خدمات و تولیدات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد اقدامات مهم و خوبی بوده‌ایم به همین منظور ضروری است توسعه بازار را در قالب دیپلماسی فناوری مورد توجه قرار دهیم و از ظرفیت‌های همه اتحادیه‌ها و نشست‌های جهانی در این زمینه استفاده کنیم.

هاشمی همچنین اعلام کرد که به‌زودی با محوریت شرکت ارتباطات زیرساخت، همایشی با حضور اپراتورهای بین‌المللی در یکی از کشورهای منطقه برگزار خواهد شد.

وزیر ارتباطات همچنین گفت: هم‌اکنون به دلیل تعدد مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در کشور، بخش خصوصی دچار سردرگمی‌ است و این یک مساله جدی برای کشور محسوب می‌شود.
 
کسب سهم ۲۰ درصدی از اقتصاد ملی برای بخش فاوا عجیب نیست
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور نیز در این مراسم مزیت بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را برخورداری از نیروهای باهوش و بانشاط با توان علمی‌ بالا دانست و گفت با وجود چنین نیروهایی کسب سهم ۲۰ درصدی از اقتصاد کشور از سوی این بخش دور از ذهن نیست.

عارف با اشاره به برخی از مشکلات جدی در زمینه ورود برخی کالاهای دیجیتالی و هوشمند به کشور، گفت: در دروه‌ای گوشی خاصی وارد کشور می‌شود و طبیعتا‌ خدمات پس از فروش آن محصول اجباری و به عهده تولید کننده است اما به دلیل برخی از مسایل، خدمات پس از فروش با هزینه وحشتناک به مصرف کننده می‌رسد چرا که شفاف عمل نکرده‌ایم و واردات از بیراهه‌ها و به دست افراد غیرمتخصص انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت در حال بررسی و سامان دادن به مساله پشتیبانی و خدمات پس از فروش است، افزود: در این مورد ثروت ملی و منابع مردم برای سرویس‌هایی که به عهده فروشنده است، هدر می‌رود که با چنین مشکلاتی در بخش‌های دیگر حوزه فناوری اطلاعات در داخل روبه‌رو هستیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: به دلیل برخی از راهبردها، کالاهای با کیفیت پایین به جای کالای استاندارد به ما تحویل می‌شود و خدماتی که وظیفه آنهاست را با پول کلان و معطلی به مردم ارایه می‌کنند که این نمایشگاه و جلسات تخصصی باید برای حل این مشکلات به دولت راهکار دهند.

عارف خاطرنشان کرد: انتظار ما از نمایشگاه تلکام این است که در پایان برگزاری این نمایشگاه، پیشنهادهایی را به عنوان جمع‌بندی به دولت ارائه کند که راهنمای ما برای اقدامات آینده باشد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی از تصمیمات در کشور سلیقه‌ای است و بعد از پیگیری‌ها متوجه می‌شویم به هیچ مرکز تصمیم گیری منتسب نیست،‌ افزود: تصمیمی گرفته شده بود که هموطنان را ناراضی می‌کرد، پیگیری کردیم و دیدیم که این تصمیم هیچ ریشه‌ای نداشت و مشخص نیست دلیل و منشاء آن کجاست. از طرفی دولت هم به حقوق قانونی خود نمی‌رسید و در داخل نیز ایجاد نارضایتی می‌کرد. باید از این دست از تصمیمات بی اساس پرهیز کنیم و کاملا شفاف و روشن در چارچوب قانون و سیاست‌ها عمل و حرکت کنیم.

وی افزود: اگر دولت تصمیمی‌ اتخاذ کرد باید با صراحت و شفاف اعلام کند چرا که با اقدامات بدون شفافیت به ثروت ملی و مردم ضربه می‌زنیم.

پس از مراسم افتتاحیه نیز عارف و هاشمی به بازدید از برخی سالن‌های نمایشگاه رفتند و با غرفه‌داران گفتگو کردند.
نمایشگاه ایران تلکام ۱۴۰۳ که از دیروز (دوشنبه سوم دی‌ماه) آغاز شده تا پنج‌شنبه همین هفته (ششم دی‌ماه ۱۴۰۳) برپا خواهد بود.

 
کد مطلب : ۲۸۴۲۷۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما