۰

عزم ژاپن برای احیای صنعت تراشه

تاریخ انتشار
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۵۱
عزم ژاپن برای احیای صنعت تراشه
عزم ژاپن برای احیای صنعت تراشه
آی‌تی‌من- ژاپن طرح جدیدی را برای احیای صنایع نیمه‌رسانا و هوش مصنوعی این کشور اعلام کرده است تا بتواند رهبری تراشه خود را دوباره به دست آورد.

شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن، در اوایل هفته جاری گفت این برنامه تا سال مالی ۲۰۳۰، حمایت مالی به ارزش ۱۰ تریلیون ین (۶۵ میلیارد دلار) یا بیشتر فراهم خواهد کرد. ما یک چارچوب کمکی جدید برای جذب بیش از ۵۰ تریلیون ین سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی در ۱۰ سال آینده تدوین خواهیم کرد. این بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای تجدید حیات این صنعت در ژاپن خواهد بود.

طبق گزارش رسانه‌های ژاپنی، این طرح بخشی از یک بسته اقتصادی جامع است که در نوامبر نهایی می‌شود و از طریق یارانه‌ها، سرمایه‌گذاری نهادهای دولتی و ضمانت‌های بدهی، تامین می‌شود.

این برنامه در بحبوحه تلاش‌های گسترده‌تر ژاپن برای تقویت و تنوع بخشیدن به زنجیره تامین نیمه‌رساناهای خود صورت می‌گیرد و دولت قصد دارد فروش تراشه‌های تولید داخل را تا سال ۲۰۳۰ سه برابر کند و به بیش از ۱۵ تریلیون ین برساند.

یکی از نفع برندگان این حمایت مالی، شرکت راپیدوس خواهد بود که تحت پشتیبانی دولت بوده و در قلب اقدامات ژاپن برای تجدید حیات صنعت تراشه قرار دارد.

راپیدوس که در سال ۲۰۲۲ توسط دولت ژاپن تاسیس شد، از حمایت بسیاری از شرکت‌های ژاپنی از جمله تویوتا موتور و گروه سونی برخوردار است و با غول فناوری آی بی ام آمریکا همکاری دارد. این شرکت تاکنون، بیش از ۲ میلیارد دلار حمایت دولتی برای تولید تراشه‌های لوجیک ۲ نانومتری پیشرفته تا سال ۲۰۲۷ دریافت کرده است.

تراشه‌های لوجیک برای پردازش اطلاعات و تکمیل وظایف در دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شوند. پیشرفته‌ترین تراشه‌های لوجیک در فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی‌و یادگیری ماشین استفاده می‌شوند.

تتسورو هیگاشی، رئیس راپیدوس، این شرکت را آخرین فرصت ژاپن برای بازیابی موقعیت برتر در بازار جهانی نیمه‌رسانای خوانده است زیرا به دنبال رسیدن به پای تایوان و کره جنوبی است که قدرت‌های اول دنیا در این بخش هستند.

ژاپن در دهه ۱۹۸۰، بازیکن برتر تراشه در جهان بود و بیش از نیمی‌از بازار جهانی نیمه‌رساناها را در اختیار داشت. اما با ظهور رقبای خارجی مانند شرکت TSMC تایوان و سامسونگ کره جنوبی، این کشور برتری خود را از دست داد.

هم سامسونگ و هم TSMC ، برنامه‌هایی را برای آغاز تولید تجاری تراشه‌های ۲ نانومتری تا سال ۲۰۲۵ ارائه کرده اند. در همین حال، آمریکا با شرکت‌هایی مانند اینتل، به یک بازیگر کلیدی در طراحی تراشه تبدیل شده است.

علاوه بر تلاش برای ایجاد یک تولیدکننده تراشه قدرتمند در ژاپن، هدف دیگر یارانه‌های معرفی شده، جذب شرکت‌های تراز اول به کسب و کار تراشه در این کشور است.

با کمک دولت، تراشه سازانی مانند TSMC، سامسونگ الکترونیکس و اینتل، برای میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری در ژاپن، کمک کرده اند.

این شرکت‌ها، در تولید تراشه‌های حافظه مورد استفاده برای ذخیره سازی داده که در دیتاسنترهای مورد استفاده برای هوش مصنوعی و رایانش ابری استفاده می‌شوند، پیشرو هستند. شرکت TSMC، برنامه‌هایی برای ساخت دومین کارخانه در ژاپن پیش از تکمیل کارخانه اول خود، اعلام کرده است.

بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، ژاپن همچنین قراردادهای همکاری با متحدانی مانند آمریکا، انگلیس، تایوان و تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا امضا کرده که هدف آن، پیشبرد تحقیق و توسعه نیمه‌رساناهای نسل بعد است.

 
مرجع : ايسنا
کد مطلب : ۲۸۴۰۵۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما