۰
معاون علمی:

۹۰ درصد دارایی شرکت‌های دانش بنیان از جنس دارایی‌های نامشهود است

تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۲۸
۹۰ درصد دارایی شرکت‌های دانش بنیان از جنس دارایی‌های نامشهود است
۹۰ درصد دارایی شرکت‌های دانش بنیان از جنس دارایی‌های نامشهود است

آی‌تی‌من- رویداد «مالکیت فکری و توسعه پایدار؛ خلق آینده مشترک با نوآوری و خلاقیت» به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری، دیروز در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

روح‌الله دهقانی طی سخنانی در این رویداد با بیان اینکه توجه جدی به موضوع مالکیت فکری در شرایط امروز کشور، امری مغتنم است، اظهار داشت: اگر قرار باشد بنایی تحت عنوان بنای اقتصاد دانش بنیان ساخته شود، بی تردید، بن سازه آن موضوع مالکیت فکری است.

به گفته او، دارایی‌های فیزیکی از این جهت که مشهودند،  قابل اندازه گیری هستند اما اندازه گیری ارزش، اهمیت و دستاوردهای فکر انسان، کاری به غایت دشوار است.

دهقانی ادامه داد: قبل از اینکه ساختمان را بسازیم باید پی آن را بسازیم. ما سال‌های سال در خصوص اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کار کردیم، غافل از اینکه قبل از اینکه شرکت‌های دانش بنیان تاسیس شوند، باید نظامی‌ایجاد کنیم که از رهگذر آن بتوانیم دستاوردهای این شرکت‌ها را که عمدتا از جنس نامشهود است اندازه گیری و اعتبار دهی کنیم.

وی با بیان اینکه بالای ۹۸ درصد ارزش بازار ۱۰۰ شرکت بزرگ فناوری در دنیا از جنس نامشهود است، تصریح کرد: آنچه ارزش تولید می‌کند، دارایی انسانی، اختراعات، فناوری‌های، اقتدار و برند نام یک شرکت است. اینها است که به اصل تبدیل شدن علم به ثروت هویت می‌دهد.

دهقانی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع( مالکیت فکری) باید با سرعت بیشتری در موضوع مالکیت فکری، ارزیابی و اعتبار دهی آن، کار کنیم.

وی همچنین، به دیدار خود در سال گذشته با مدیرکل وایپو در ژنو هم گریز زد و گفت: در این دیدار توافق شد تا یک سری دوره‌های مشترک مورد تایید وایپو در کشور برگزار شود که به مجموعه‌های کارگزاری سرتیفیکیت دهد تا آنها بتوانند ارزیابی مالکیت فکری را انجام دهند. اگر ارزیابی به درستی انجام نشود، بعداً اعتبار و ساختار آن ارزش گذاری هم از بین خواهد رفت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به عزم جدی ای که در  مرکز توسعه فناورهای راهبردی و کانون مدیریت دارایی‌های فکری شاهد هستیم امیدوارم امسال چندین تجربه موفق را در این حوزه کسب کنیم.
 
امضای توافقنامه‌ای با هدف حمایت از دارایی‌های فکری
در همین حال در حاشیه این کنفرانس با انعقاد توافق‌نامه‌‌ای مشترک، معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری در زمینه حمایت از دارایی‌های فکری و مصادیق مالکیت فکری همکاری می‌کنند.

با توجه به اهمیت نشانه‌های جغرافیایی و طرح‌های صنعتی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و با عنایت به ظرفیت‌های موجود در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این توافق‌نامه در راستای گسترش همکاری و مشارکت طرفین با هدف ترویج، فرهنگ‌سازی، برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه فناوری و کمک به بهره‌برداری از دارایی‌های فکری ایجاد شده در وزارت علوم بین سجاد محمد علی‌نژاد، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی از این معاونت و شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری به نمایندگی از این مرکز منعقد شد.

تهیه اسناد سیاستی و فرآیندهای اجرایی مدیریت دارایی‌های فکری در وزارت علوم و مجموعه‌های تابعه، توسعه، ترویج و ظرفیت‌سازی سرمایه‌های انسانی، مدیریت زنجیره ارزش توسعه و مدیریت فناوری با تأکید بر مدیریت دارایی‌های فکری از مسیر آموزش و تامین محتوای مکتوب و چندرسانه‌ای، کمک به ارزشگذاری فناوری و توسعه ابزارهای بهره برداری از دارایی‌های فکری و پیگیری دوره‌های تحصیلات تکمیلی مالکیت فکری  از جمله زمینه‌های همکاری طرفین در این توافق‌نامه است.

به منظور پیشبرد اهداف توافق‌نامه و اجرای تعهدات طرفین، کمیته ای متشکل از نمایندگان تام‌الاختیار طرفین (کانون مدیریت دارایی‌های فکری به نمایندگی از طرف معاونت علمی) برای نظارت بر حسن انجام کار تشکیل می‌شود.
 
کد مطلب : ۲۸۳۰۵۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما