چشم نگران اتحادیه کارگران به فناوریهای روباتیک در نمایشگاه CES
صنعت میهمانیاری نگران روباتهای باریستا و سرآشپز است
تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۵۰
آیتیمن- لاتهآرت مهارتی است که اگر نگوییم سالها، ماهها تمرین برای مهارت و تسلط لازم دارد؛ اما نه برای باریستایی که از هوش مصنوعی بهره میبرد.
انواع و اقسام روباتها در نمایشگاه سالانه فناوریCES لاس وگاس در روزهای اخیر سر و صدای زیادی به پا کردند.
یکی از نوآوریهای روباتیک عرضه شده در این نمایشگاه بزرگ فناوری، روباتهایی بود که کار باریستایی را انجام میدهند.
این نوآوریها باعث نگرانی رومن آلخو، باریستای 34 ساله شده که از آینده خودش اطمینان ندارد.
او گفت: دیدن اینکه چگونه روباتها میتوانند جایگزین انسان شوند، بسیار ترسناک است.
بزرگترین نمایشگاه فناوری جهان، حدود یک ماه پس از تصویب قراردادهای جدید برای 40 هزار عضو توسط اتحادیه کارگران کازینو در لاسوگاس برگزار شده و دوباره ترس از اشغال فرصتهای شغلی از سوی هوش مصنوعی را زنده کرده است.
تد پاپاجورج، خزانهدار اتحادیه کارگران آشپزی که رهبری تیمهای مذاکره کننده بر سر قراردادهای پنجساله جدید را بر عهده داشته، گفت: فناوری یکی از موضوعات مدنظر ما در اعتصابات بود و یکی از آخرین مسایل باقی مانده است که باید حل شود.
کارکنان صنعت هتلداری در مصاحبههایی که طی هشت ماه چانهزنی با مدیران و صاحبان کازینوها و هتلها انجام دادند، اعلام کردند که مایلند دستمزد خود را کاهش دهند تا محافظت شغلی قویتری در برابر پیشرفتهای اجتنابناپذیر فناوری کسب کنند.
کارشناسان میگویند که پیشرفت در فناوری هوش مصنوعی اتحادیههای کارگری را مجبور کرده است تا درباره نحوه مذاکره با شرکتها تجدید نظر کنند.
بیل ورنر، دانشیار بخش میهمانیاری دانشگاه نوادا گفت که اتحادیهها اکنون باید در مذاکرات خود برای امنیت شغلی بسیار سنجیدهتر عمل کنند.
وی افزود: انواع مشاغل کارگران کازینوها در معرض خطر قرار دارند و ممکن است ظرف پنج سال آینده تغییری جدی در آنها اتفاق بیفتد. بنابراین اگر قرار باشد شغل خود را به خاطر یک روبات از دست بدهند، باید مشخص شود که کارگران چه سرنوشت و چه حقوقی خواهند داشت.
اتحادیه در آخرین توافق بر سر فرم قراردادها، بخش موسوم به «شبکه ایمنی» کارگران را تقویت کرد. در این قراردادها آمده است که درصورت حذف شغل و جایگزینی کارگر با فناوری یا هوش مصنوعی، کارگر 2000 دلار دستمزد به ازای هر سال کار دریافت میکند. همچنین گزینهای برای انتقال کارگر مورد نظر به بخش دیگری در داخل شرکت پیشبینی شده است.
پاپاجورج تاکید کرد: این که فناوری روباتیک و هوش مصنوعی بدون هیچ کنترلی مورد استفاده قرار گیرد، میتواند صدماتی باور نکردنی ایجاد کند. بنابراین آنچه ما باید روند پیشرفت را زیر نظر داشته باشیم و بهترین جا برای این کار، نمایشگاه CES است.
به همین دلیل هم بیش از 100 عضو اتحادیه هفته گذشته در این نمایشگاه شرکت کردند تا فناوری نوظهوری را که میتواند مشاغل کازینو را در معرض خطر قرار دهد، بررسی کنند.
از قضا در این نمایشگاه موارد بسیاری برای بررسی وجود داشت: روباتهایی با چهره دوستانه که کار تحویل سفارش را در هتلها و رستورانها انجام میدهند، ماساژورهای روباتیک، روباتهایی که قهوه و بستنی تهیه و سرو میکنند، کبابپزهای مجهز به هوش مصنوعی که کارهایی مانند کباب کردن و سرخ کردن را بدون حضور انسان در آشپزخانه انجام میدهند و روباتهای سرآشپز که به قول یکی از شرکتها، آینده «رستورانهای خودمختار» را تسخیر خواهند کرد.
منگ وانگ، یکی از بنیانگذاران استارتآپ فناوری مواد غذایی Artly Coffee، یکی از 4000 غرفهدار در نمایشگاه CES امسال بود، گفت: ما به دنبال حذف مشاغل نیستیم. روباتهای باریستای مستقل Artly میتوانند به پر کردن خلاء کمبود نیروی کار در صنعت خدمات کمک کنند.
وی افزود: باریستاها کار سختی دارند. این کار بسیار دشوار و در ساعات طولانی با حقوقی نه چندان بالاست. کاری که ما انجام می دهیم جایگزینی شغل نیست. ما در حال رفع نیاز بازار هستیم.
اما به گفته ورنر، هوش مصنوعی تهدیدی واقعی برایبرخی مشاغل کارکنان اتحادیه کازینو و هتل مانند خانهداری و تهیه غذا و آشپزی است که نیازی به تعامل رو در رو با مشتریان ندارند.
وی افزود: وقتی که صنعت نگران کاهش افت کیفیت خدمات نباشد، آنگاه ریسک استفاده از اتوماسیون از بین میرود. این مساله به ویژه برای مقاصد توریستی مانند لاسوگاس صادق است که مشتریانش خواستار خدمات و تجربه درجه یک، از جمله برخورداری از آخرین روندهای فناوری هستند. این باعث می شود لاس وگاس محل خوبی برای آزمایش این فناوریها و مشاهده واکنش مشتریان باشد.