رییس مجلس:
دانشبنیانها شبیه ایران خودرو نشوند
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۰۹
آیتیمن- محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامیدر مراسم افتتاحیه رویداد «نظاره جهش تولید دانش بنیان» گفت: باید خلأهایموجود حوزه دانشبنیان، پژوهش و فناوری را پرکنیم که البته در زمان بررسی احکام لایحه برنامه هفتم تلاش کردهایم ایرادات موجود برطرف شود و هنوز این فرصت موجود است تا در صحن علنی این موضوع را بیشتر بررسی کنیم که در این مسیر نیازمند کمک اهالی فناوریهستیم.
رییس مجلس شورای اسلامیبا بیان اهمیت اجتماعی کردن نهاد علم، عنوان کرد: لازم است مبنای توسعه اجتماعی را ارجحیت دهیم، از این رو اجتماعی کردن نهاد علم بسیار مهم است. زمانی که حرف از مردمیسازیمیزنیم یعنی قدرت معنوی و مقبولیت ما به مردم است و به توان نظامیما نیست. فرق ما با کشورهای غربی این است که محوریت ما مردم هستند و فلسفه ما در جمهوری اسلامیافزایش معرفت و به تعبیردیگر آگاهی بخشی است.
قالیباف با بیان اولویتهایی که باید در مسیر آگاهی بخشی در نظر داشت، عنوان کرد: در وهله اول مردم باید به حق خود آگاه بوده و بدانند که حق خود را مطالبه کنند و این وظیفه ما بهعنوان مسوول، نخبگان و هرکسیاست که در هر قسمتی از جمهوری اسلامیفعالیت میکند؛ اما متأسفانه در حال حاضر فقط وظایف مردم را مشخص میکنیم. ما باید حق مردم را به آنها نشان دهیم تا مردم در زمانی که به دنبال حق خود میروند وظایفخود را نیز بشناسند و متوجه شوند که کجا حقشان است و کجا بایدوظیفهای را که برگردن دارند انجام دهند. اگر این رفت و برگشت در جامعه اتفاق بیفتد، اعتماد میان مردم و همه اجزای حاکمیت از بخش خصوصیو دولتی گرفته تا عمومیغیردولتی برقرار میشود که بزرگترین سرمایهاجتماعی ماست. اگر در جمهوری اسلامیاعتماد نباشد هیچ کارینمیتوانیم انجام دهیم و در نهایت اگر این اعتمادسازی صورت گیرد،مشارکت مردم افزایش مییابد و اینجاست که خانوادهها فرزندان خود را به جبهه اعزام میکنند، خلاقیت به خرج میدهند، سرمایه گذاری میکنند و در نهایت رشد در همه ابعاد صورت میگیرد.
رییس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه امروز فرصتها، تسهیلاتو امکانات زیادی را برای حوزه دانشبنیان قرار داده و در حال توسعه آن در جریان رسیدگی به احکام لایحه برنامه هفتم هستیم، عنوان کرد: باید دقت کنیم که حمایت از فعالیتهای نوآورانه را نسبت به فعالیتهای فناورانه در اولویت قرار دهیم؛ اگر صرفاً به بخشهای فناوریکه راه اندازی شده و در قسمتی ایستادهاند، رانت بدهیم، به سرنوشت ایران خودرو گرفتار میشویم که در ادامه وضعیت آن آنالوگی نبوده و دیجیتالی است و دچار مشکل میشویم.
وی در ادامه بزرگترین سرمایه را منابع انسانی دانست که قدرت تولیدثروت، خلاقیت و اعتبار دارد و گفت: افرادی که به این خاک و میهن و دینخود هیچ علاقهای ندارند، مشمول این سرمایه نیستند بلکه افرادی جزو سرمایه منابع انسانی ما محسوب میشوند که برای میهن و دین خود در هر حوزهای از جبهه نظامیگرفته تا جبهه اقتصادی میجنگند.
رییس مجلس شورای اسلامیدر پایان با بیان پنجره جمعیتی کشور خاطرنشان کرد: باید پیش از بسته شدن پنجره جمعیتی کشور، از اینفرصت استفاده کنیم و حتی نباید روی خود را از ایرانیان خارج از کشور بازگردانیم بلکه باید از ظرفیت آنها نیز استفاده کنیم تا بتوانیم کشور را به رشد و شکوفایی برسانیم که همه اینها نیازمنداخلاص عمل، نیت خیر کمک به مردم است که وعده الهی بوده و اگر در راه خدا و خلق او گام برداریم، خداوند ضمانت کرده که ما را به موفقیت خواهد رساند.