ITU خواستار شد: استارلینک از ایران مجوز بگیرد
تاریخ انتشار
شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۱۳
آیتیمن- آغاز پروژه «استارلینک» و ارابه اینترنت ماهوارهای به مردم دنیابه سال ۲۰۱۵ برمیگردد. ماهوارههای آزمایشی اولیه در ۲۲ فوریه۲۰۱۸ و سه سال پس از بررسیهای اولیه به مدارات موردنظر پرتاب شدند.مجموعه دوم ماهوارههای آزمایشی و اولین اعزام بزرگ بخشی از سیستم، در سال ۲۰۱۹ اتفاق افتاد.
این بحث داغ حوزه فناوری در ایران نیز توسط مردم پیگیری میشد و مورد سوال قرار میگرفت. «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات دی ماه ۱۴۰۱ در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت: از فعال شدن اینترنت ماهوارهای در کشور استقبال میکند؛ به شرط اینکهقواعد سرزمینی ایران را رعایت کنند، وی افزود: در این زمینه قواعد سرزمینی ایران به شرکتهایی مانند استارلینک، وانوب و سایراپراتورهای فعال در این زمینه ارسال شده است.
پس از انتشار گزارش سالانه اتحادیه جهانی مخابرات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این مسئله واکنش نشان داد.
اتحادیه جهانی مخابرات در گزارش روز گذشته خود از مصوبات آخرینجلسه Radio Regulations Board (RRB) اعلام کرد که ارایه خدمات از سوی استارلینک در مرزهای جمهوری اسلامی ایران به دلیل عدم رعایتقوانین سرزمینی، غیرمجاز است.
مطابق یکی از قطعنامههای ITU، ارایه خدمات از سوی یک شرکت خارجی در چارچوب مرزهای کشور دیگر منوط به دریافت مجوز از سوی آن کشور است که در بررسیهای به عمل آمده مشخص شد استارلینک برایارایه اینترنت ماهوارهای هیچ مجوزی را تاکنون از جمهوری اسلامی ایراندریافت نکرده است.
RRB ضمن تشکر از ایران برای ارایه اطلاعات و ارزیابیهای تکمیلیو تایید آنها، از عدم پاسخگویی کشور نروژ (بعنوان کشور مرجع ماهوارههای استارلینک) ابراز تأسف کرده و یکبار دیگر و بطور رسمیمقامات آن کشور را ملزم به همکاری در این رابطه کرد.
بر اساس این گزارش در ماههای گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها اعلام کرده بود که در صورت پذیرش قوانین سرزمینی ایران توسط اپراتورهای اینترنت ماهوارهای، ایران از فعالیت آنها بویژه برای اتصال نقاط روستایی دورافتاده استقبال میکند. مصوبه اخیر اتحادیه بینالمللیمخابرات زمینه را برای فعالیت قانونی استارلینک در ایران فراهم خواهد کرد.
مرجع : ايرنا