۰
با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی

نظارت بر VODها به صداوسیما واگذار شد

تاریخ انتشار
شنبه ۳ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۴۲
نظارت بر VODها به صداوسیما واگذار شد
نظارت بر VODها به صداوسیما واگذار شد

آی‌تی‌من- بر اساس این ماده واحده، حیطه اختیارات و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی‌در اینحوزه مشخص و برای فعالان بخش خصوصی به‌ویژه در پلتفرم‌های پخش صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی معین شد که در چه بخش‌هایی باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌و در چه بخش‌های دیگریباید از سازمان صدا و سیما مجوز اخذ کنند.

همچنین بند دیگری از این الزامات که اصول و سیاست‌های ساخت و پخش صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی را به شکلیدقیق‌تر مشخص می‌کند، به تصویب رسید.

در این جلسه مقرر شد در حوزه سیاست‌ها و ضوابط ساخت و پخش صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی، مقررات لازم برای ساماندهیاین عرصه با عنایت به سیاست‌ها و اصول تعیین شده از سویشورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از سوی مسوولان مربوط به شکل لایحه تهیهو برای تصویب به عنوان قانون به مجلس شورای اسلامی‌ارسال شود.

بر اساس این مصوبه وظیفه نظارت در حوزه سکوهای صوت و تصویرفراگیر و شبکه نمایش خانگی طبق قانون اساسی و قوانین موضوعه، بر عهده سازمان صدا و سیما قرار دارد.

در همین رابطه اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌با بیان اینکه بخش اعظم اختیارات حوزه صوت و تصویر فراگیر به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌است، گفت: آنچه که در افکار عمومی‌و برخی ازرسانه‌ها در این باره منتشر شده، درست نیست و بنا داریم در حوزه حکمرانی فرهنگی به صورت واحد کار تنظیم‌گری را انجام دهیم.

محمدمهدی اسماعیلی درباره مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگیدرباره ساماندهی صوت و تصویر در فضای مجازی و اینکه گفته می‌شودمدیریت آن را به صدا و سیما واگذار شده است، اظهار داشت: از اواخر دولت قبل تصمیمی‌گرفته شد که طبق آن تمام اختیارات صوت و تصویر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌به صدا و سیما منتقل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌افزود: از زمانی که در دولت سیزدهم در جایگاه وزیر مشغول به فعالیت شدم به این موضوع نگاه متفاوتی را داشتم و جلسات متعددی در این باره برگزار شد و تصمیمی‌که در شورایانقلاب فرهنگی گرفته شد، دقیق اطلاع رسانی نشده است.

وی با بیان خبر دقیق شورا در این خصوص توضیح داد: بر اساس مصوبه شورا تمام فعالیت‌ها و مجوزهایی که صوت و تصویر فراگیرصادر می‌کرد، از این به بعد این مجوزها را خارج از صوت و فراگیر و بدون استثناء توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌صادر خواهد کرد. یعنیتمام مجوزهایی که در حوزه صوت و تصویر فراگیر هر آنچه به فعالیت‌های فرهنگی، هنری، سینما، موسیقی، تئاتر، بازی و سرگرمی، ‌ تبلیغات وغیره بوده، بر عهده این وزارتخانه است.

اسماعیلی با بیان اینکه دو موضوع از این قاعده استثناء‌ شده است، تصریح کرد: نخستین موضوع مربوط به پخش زنده تلویزیونی و اینترنتی است و دومی‌نیز به سریال‌های خانگی مربوط است که در صوت و تصویر فراگیر آن را بر عهده گرفت. البته درباره سریال‌ها مقرر شد دو نماینده از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌در شورا حضور داشته باشند و این رویه تا زمانی است که کار جدید آغاز شده به ساماندهی لازم برسد.

نخستین موضوع مربوط به پخش زنده تلویزیونی و اینترنتی است ودومی‌نیز به سریال‌های خانگی مربوط است که در صوت و تصویرفراگیر آن را بر عهده گرفت. البته درباره سریال‌ها مقرر شد دو نماینده از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌در شورا حضور داشته باشند و این رویه تا زمانی است که کار جدید آغاز شده به ساماندهی لازم برسد
این عضو کابینه دولت گفت: بر اساس مصوبه روز گذشته شورای عالیانقلاب فرهنگی، مقرر شد کارگروهی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،سازمان صدا و سیما، اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر شورای عالی فضای مجازی، آیین نامه جدید مدیریت صوت و تصویر فراگیر را آماده و به تصویب شورای عالی برسانند تا پس از آن ابلاغ شود.

وی با تاکید بر اینکه بخش اعظمی‌از اختیارات در حوزه صوت و تصویرفراگیر به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی‌داده شده است، افزود: آنچه که در افکار عمومی‌و برخی ازرسانه‌ها در این باره منتشر شده، درست نیستچرا که بخش عمده این موضوع به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌واگذار شده است. بخش دیگر آن هم وزارتخانه نماینده دارد و بنا داریم حوزه حکمرانی فرهنگی به صورت واحد در یکجا کار تنظیم گری را انجام دهد.
 
 
مرجع : ايرنا
کد مطلب : ۲۸۱۲۱۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما