با توافق وزارت ارتباطات و وزارت آموزش و پرورش
تمامی مدارس شهری تا پایان دولت سیزدهم به فیبر نوری متصل میشوند
تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۳۹
آیتیمن- با امضای تفاهمنامه بین عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات و رضا مراد صحرایی سرپرست آموزش و پرورش، اتصال مدارس شهری کشور به شبکه ملی اطلاعات، عملیاتاجرایی اتصال پرسرعت مدارس کشور از طریق فناوری فیبرنوری(FTTx) آغاز شد.
این تفاهمنامه بر اساس سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات و به منظور تحقق هدف عملیاتی امکان اتصال و دسترسی پرسرعت، سازمانها، مراکز آموزشی، پژوهشی، حوزوی، کسب و کارها و کاربران تجاری با حداقل سرعت صدمگابیت بر ثانیه امضا شد.
بر اساس این تفاهمنامه وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات و آموزش و پرورش برای اتصال مدارس شهری کشور به شبکه ملی اطلاعات از طریق فیبرنوری (FTTx) همکاری میکنند.
به همین منظور کارگروه راهبری مشترکی نیز برای اجرای این تفاهمنامهبین دو وزارتخانه تشکیل میشود و مقرر شده که این کار در مدت ۲ سال آینده به سرانجام برسد.
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم امضایتفاهمنامه اتصال مدارس شهری کشور به شبکه ملی اطلاعات با فیبرنوری، انجام این پروژه را برای راهاندازی مدرسه هوشمند لازم دانست و اعلام کرد تا شهریور ماه سال جاری ۱۰ تا ۱۵ درصد مدارس شهریکشور به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.
وی افزود: در مراسم امضای تفاهمنامه اتصال مدارس شهری کشور به شبکه ملی اطلاعات که در مدرسه شهید حسین همدانی فاز ۸ پردیس برگزار شد، با بیان اینکه این پروژه برای آینده همین بچههای حاضر در اینجلسه است، گفت: این زیرساخت پرسرعت و با کیفیت قرار است بوسیله کسانی که زمانی پشت همین میزها بودند در ۳ سال انجام شود.
زارع پور با بیان اینکه اتوبانهای آینده همین شبکههای فیبرنوریهستند، افزود: این پروژه در قالب طرح کلان شبکه ملی اطلاعات انجام و تمام خدمات و سرویسها در این شبکه ارایه میشود.
وزیر ارتباطات به پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها نیز اشاره ایکرد و گفت: ۴۰ تا ۵۰ درصد این پروژه که شامل ۸ تا ۱۰ میلیون خانوار تا پایان سال جاری تحت پوشش قرار میگیرند.
زارع پور با بیان اینکه این پروژه برای راهاندازی نسل ۵ و توسعه نسل ۴ و ۴،۵ لازم است، گفت: برای ارایه سرویسهای با کیفیت در شبکه ثابت و ارتقای شبکه همراه، به شبکه فیبرنوری نیاز داریم.
وی درباره اتصال روستاها به اینترنت پرسرعت نیز افزود: تاکنون ۴ هزار روستا در دولت سیزدهم به اینترنت پرسرعت متصل شده است و در سال جاری نیز بقیه ۳ هزار باقی مانده روستاهای بالای بیست خانوار نیزبه شبکه متصل میشود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه همزمان با این پروژه شبکه داخل شهری و بین استانی نیز ارتقا مییابد، گفت: تجهیزات مربوط به ارتقای اینشبکه صددرصد داخلی است و حتی به کشورهای مختلف نیز صادر میشود و تجهیزات پروژه فیبر نوری که زمانی صددرصد خارجی بود هم اکنون با ۴۰ درصد ظرفیت داخلی در حال انجام است که تلاش میکنیمصددرصد این تجهیزات داخلی شود.
وی با بیان اتصال مدارس به شبکه فیبرنوری، افزود: زیرساخت راهاندازیمدرسه هوشمند اینترنت پرسرعت است که توسط فیبرنوری به مدارس میرسد.
زارع پور از اتصال ۱۰ تا ۱۵ درصدی مدارس تا شهریور ماه سال جاریخبر داد و تاکید کرد: تا پایان سال جاری ۳۵ درصد و تا پایان دولت نیزهمه مدارس شهری کشور به شبکه ملی اطلاعات از طریق فیبرنوریمتصل میشوند.
وی وزارت آموزش و پرورش را یکی از دستگاههای فعال در اتصال به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اعلام کرد و افزود: تاکنون ۵۰ درصد و ۳ هزار خدمات دولتی در این پنجره ارایه میشود که امیدوارم وزارت آموزش و پرورش بقیه خدمات خود را نیز در ابن پنجره ارایه کند.
وزیر ارتباطات اعلام کرد که در روز جهانی ارتباطات عملیاتی اجرایی در ۱۰۰ شهر کشور آغاز و در ۱۰ شهر نیز سرویس فیبرنوری ارایهمیشود.
وی با بیان راهاندازی سامانه پیشرفت پروژه به صورت برخط، افزود: شایدبرای نخستین بار باشد که برای یک پروژه ملی، داشبوردی برای در معرض قضاوت مردم قرار گرفتن راهاندازی شده که مردم پیشرفت کار را به صورت آنلاین و برخط ببینند.
رضا مراد صحرایی سرپرست آموزش و پرورش نیز در این جلسه با بیاناقدام وزارت ارتباطات برای اتصال مدارس، گفت: شروع اتصال مدارس کشور به فیبرنوری پیامیاست برای بقیه مسوولان که نشان میدهدمیخواهیم کار را از مبدا درست کنیم.
وی با بیان اینکه آینده را همین بچهها میسازند، افزود: این آیندهسازان باید به ابزارهای مورد نیاز مجهز شوند که با این پروژه در حال رخ دادن است.
صحرایی به کار جهادی برای انجام این پروژه پرداخت و گفت: این کار نشان داد که میشود با کار جهادی فاصله بین رویا و حقیقت را کم کرد.
وی انجام این پروژه را مصداق بارز عدالت عنوان کرد و افزود: از طریقاین بستر میتوانیم فناوریهای نوین را در مدارس داشته باشیم و با رفع شکاف دیجیتال زمینه گسترش آموزش و عدالت آموزشی ایجادمیشود.
سرپرست آموزش و پرورش با بیان اتصال همه مدارس به شبکه فیبرنوری،تاکید کرد که دیگر همه شهرها پایتخت ایران هستند و فاصله ای بینپایتخت و شهرهای دیگر نیست که این ره آورد از اصول انقلاب اسلامیاست.
وی به دیگر مسولان و مدیران کشور تاکید کرد که مانند وزارت ارتباطات کارهای خود را از مدرسه، با مدرسه و در مدرسه آغاز کنند.
بر اساس این گزارش در پایان این مراسم تفاهمنامه اتصال مدارس شهری کشور به شبکه ملی اطلاعات به امضای وزیر ارتباطات و سرپرست آموزش و پرورش رسید و مدرسه شهید حسین همدانی محل برگزاریمراسم نیز با فیبرنوری به شبکه ملی اطلاعات متصل شد و سرعت نزدیک به ۹۵۰ مگابیت بر ثانیه در این اتصال تست شد.
مرجع : وزارت ارتباطات