ورشکستگی بانک سیلیکون ولی دنیای فناوری را لرزاند
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۵۹
آیتیمن- مدت کوتاهی پس از آنکه استارتآپهای کالیفرنیایی در آمریکا سرمایههایشان را از بانک بحران زده بانک سیلیکون ولی بانک (SVB) خارج کردند، کارآفرینان در بقیه نقاط جهان متوجه بلایی شدند که برسرشان آمده است. ورشکستگی این بانک تاثیرات بسیار وسیعی بر اکوسیستم استارتآپی جهان داشته است.
این بانک روز جمعه پس از هجوم سپرده گذاران برای برداشت سرمایه خود توسط سازمانهای ناظر آمریکا تعطیل و در حقیقت ورشکسته شد.
طبق اعلامیه شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC)، سازمانهای نظارتی در کالیفرنیا کنترل سپردههای وامدهنده را در دست گرفتهاند و داراییها را به یک نهاد تازه ایجاد شده به نام «بانک بیمه سپرده سانتا کلارا» منتقل کردهاند.
در حالیکه موج تاثیر فروپاشی بانک سیلیکون ولی اندک اندک در حال آشکار شدن است، اما یک حقیقت روشن است و آن اینکه استارتآپهای فناوری بدون در نظر گرفتن فاصله جغرافیایی بهم متصل هستند. بسیای از آنها به یک بانک با حجم متوسط برای انجام عملیات روزمره شان نیاز دارند.
همچنین پس از استارت آپهای کالیفرنیایی اکنون همتایان آنها در اروپا و آسیا نیز به دلیل فروپاشی SVB (شانزدهمین بانک بزرگ آمریکا در سال گذشته) زمین گیر شدهاند.
از سوی دیگر در داخل آمریکا کویینسی لی بنیانگذار استارتآپ Electra Era پس از عیان شدن نشانههای خطر روز پنج شنبه گذشته سعی کرد چند میلیون دلار از بانک مذکور را منتقل کند اما وب سایت بانک با ترافیک سنگین روبهرو بود.
یکی از نیروهای پشتیبانی نیز پشت خط تلفن به او گفته بود چون افراد بسیار زیادی سعی دارند پولهایشان را از حساب خارج کنند، تاخیری در عملیات بانک ایجاد شده است.
همه اینها درحالی است که رگولاتورهای آمریکایی پس از مذاکراتی طولانی و جدی درباره آینده SVB از یک طرح سرمایه گذاری اضطراری خبر دادهاند که به مشتریان بانک اجازه میدهد به تمام حسابهای سپرده شان دسترسی یابند.
در انگلیس نیز جرمیهانت وزیر دارایی انگلیس اعلام کرد دولت و بانک مرکزی این کشور فروش خصوصی زیرمجموعه SVB در انگلیس به بانک HSBC را تسهیل کردهاند تا به این ترتیب از سپردهها محافظت کنند.
مقامات اتحادیه اروپا نیز به مشتریان اطمینان دادند بانک فعالیت اندکی در این منطقه داشته است.
مرجع : مهر