همزمان با اخطار صندوق جهانی پول انجام شد
هشدار رگولاتورهای آمریکا درباره ارزهای دیجیتال
تاریخ انتشار
يکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۱۹
آیتیمن- شورای حکام فدرال رزرو، شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) و دفتر کنترل کننده ارز (OCC) به طور مشترک بیانیه ای را در مورد ارزهای دیجیتال در روز پنجشنبه منتشر کردند. فدرال رزرو، FDIC و OCC توضیح دادند که سازمانهای بانکی باید از ریسکهای نقدینگی مرتبط با داراییهای کریپتو آگاه باشند. آنها هشدار دادند: به طور خاص، برخی منابع مالی از نهادهای مرتبط با داراییهای رمزنگاری شده ممکن است به دلیل غیرقابل پیشبینی بودن مقیاس و زمان ورود و خروج سپردهها، خطرات نقدینگی بیشتری را برای سازمانهای بانکی ایجاد کند. برای مثال، ثبات سپردههای موجود رمزارزی به نفع مشتریانشان ممکن است ناشی از رفتار مشتری نهایی یا پویایی بخش داراییهای رمزنگاری باشد. زمانی که مشتریان نهایی به رویدادهای بازار مربوط به بخش داراییهای رمزنگاری، گزارشهای رسانهها و عدم اطمینان واکنش نشان میدهند، چنین سپردههایی میتوانند مستعد جریانهای بزرگ و سریع و همچنین جریانهای خروجی باشند. رگولاتورها توضیح دادند که ریسک دیگری که برای سازمانهای بانکی وجود دارد سپردههایی است که ذخایر مربوط به استیبل کوین را تشکیل میدهند که ممکن است مستعد جریانهای خروجی بزرگ و سریع از جمله بازخریدهای استیبل کوین یا جابهجایی پیشبینینشده در بازارهای داراییهای دیجیتال باشند. فدرال رزرو، FDIC و OCC توصیه میکنند، سازمانهای بانکی که از منابع مالی نهادهای رمزارزی استفاده میکنند، باید به طور فعال ریسکهای نقدینگی را رصد کرده و مدیریت و کنترل ریسک موثری را ایجاد کنند. رگولاتورها ضمن تاکید بر اینکه سازمانهای بانکی باید اصول مدیریت ریسک موجود را برای ارزهای دیجیتال اعمال کنند، تاکید کردند: سازمانهای بانکی از ارایه خدمات بانکی به مشتریان از هر طبقه یا نوع خاصی که در قانون مجاز است، منع نمیشوند.
رگولاتورها به کلاهبرداری، عدم قطعیتهای قانونی، اظهارات نادرست یا گمراه کننده توسط شرکتهای رمزنگاری، نوسانات قابل توجه در بازارهای رمزنگاری، ریسکها و خطرات آن اشاره کردند.
هشدار صندوق بینالمللی پول
در همین رابطه صندوق بینالمللی پول (IMF) نیز در بیانیهای هشدار داد که ارزهای دیجیتال نباید به ارز رسمییا قانونی کشورها تبدیل شوند.
به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، صندوق بینالمللی پول (IMF) در بیانیهای که روز پنجشنبه منتشر کرد، هشدار داد که ارزهای دیجیتال نباید به ارز رسمییا قانونی کشورها تبدیل شوند. در این بیانیه خلاصهای از مذاکرات صورت گرفته درباره برنامه عملیاتی 9 مادهای این صندوق برای نحوه برخورد کشورها با داراییهای رمز ارز، که عنوان آن “عناصر سیاستهای مؤثر برای داراییهای رمزارز” نام دارد و پیش از این در ماه جاری میلادی برگزار شد، آمده است. این بیانیه همچنین “راهنماییهایی را برای کشورهای عضو صندوق بین المللی پول در مورد عناصر کلیدی یک واکنش مناسب سیاستی به داراییهای رمزارز” ارایه کرد. بر اساس این سند، توصیه اصلی صندوق بین المللی پول این است که “با تقویت چارچوبهای سیاست پولی و عدم اعطای وضعیت ارز رسمییا وضعیت پول قانونی به داراییهای رمزارز، از حاکمیت و ثبات پولی حفاظت شود.” هیئت مدیره این صندوق خاطرنشان کردند که پذیرش گسترده داراییهای ارز دیجیتال "میتواند اثربخشی سیاست پولی را تضعیف کند، اقدامات مدیریت جریان سرمایه را دور بزند و خطرات مالی را تشدید کند. در این بیانیه آمده است که صندوق بینالمللی پول از کشورها میخواهد تا بر روی اتخاذ قوانین مالیاتی و تنظیم مقررات داراییهای رمز ارز تمرکز کنند. این صندوق در ادامه تأکید کرد که با توجه به انحلال اخیر چندین صرافی رمز ارز، عدم انجام این کار اکنون “غیرقابل دفاع” است. بیانیه صندوق بین المللی پول میافزاید: مدیران توافق کردند که (اعمال) ممنوعیتهای سختگیرانه اولین گزینه نیست اما (به منظور محدود کردن خطرات رمزارز) محدودیتهای هدفمند میتواند اعمال شود. با این حال، تعدادی از مدیران معتقد بودند که احتمال ایجاد ممنوعیتهای مستقیم نباید رد شود... پذیرش فزاینده داراییهای رمز ارز در برخی کشورها، ماهیت فراسرزمینی این داراییها و ارایهدهندگان آن، و همچنین افزایش ارتباطات متقابل با سیستم مالی، پاسخی جامع، پایدار و هماهنگ را میطلبد. بر اساس این گزارش، سال گذشته میلادی، نزدیک به 1.4 تریلیون دلار از بازار رمز ارز با ورشکستگی شرکتهای فعال در این بخش از بین رفت. این بحران با فروپاشی صرافی FTX، دومین صرافی بزرگ ارز رمزنگاری شده جهان در زمان ورشکستگی آن، شروع شد.
مرجع : اقتصاد آنلاین