۰
مدیرعامل هلدینگ ICT قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء پاسخ داد:

آیا سپاه عامل انسداد اینترنت است؟

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۰۴
آیا سپاه عامل انسداد اینترنت است؟
آیا سپاه عامل انسداد اینترنت است؟

آی‌تی‌من- قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌در دو سه سال اخیر اقدام به ایجاد هلدینگ‌های تخصصی کرده است؛ این هلدینگ‌ها معادل وزارتخانه‌های دولت بوده و تشکیل آن‌ها در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی‌مبنی بر اینکه اینقرارگاه باید بازوان اجرایی دولت‌ها باشد، صورت گرفته است؛ لذا برایاینکه سهولت کار‌ها در همکاری میان قرارگاه و مجموعه دولت بیشترشود، معادل برخی وزارتخانه‌ها، هلدینگ‌های تخصصی ایجاد شدند. به عنوان مثال هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی‌معادل وزات نفت است که با تشکیل آن، تمام پروژه‌های مربوطه توسط هلدینگ مورد اشاره پیگیری و انجام می‌شود و یا هلدینگ‌های راه و شهرسازی، نیرو، صنعت و معدن و فناوری اطلاعات و ارتباطات که به ترتیب معادل وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، نیرو، صمت و ارتباطات و فناوری اطلاعات هستند.

با توجه به این موضوع، گفت‌وگویی را با «عبدالله آزاد» مدیرعامل هلدینگفناوری اطلاعات و ارتباطات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

• قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا امروز به عنوان یکی از قطب‌هایسازنده پالایشگاه در کشورمان محسوب می‌شود، با توجه به اینموضوع آیا مجموعه هلدینگ ICT این قرارگاه در رابطه با پالایشگاه‌سازی هم فعالیت دارد؟
بله؛ یکی دیگر از حوزه‌هایی که در آن نقش‌آفرینی داریم، ساخت پالایشگاه NGL ۳۲۰۰ است؛ این پروژه که مجری آن قرارگاه سازندگیخاتم‌الانبیاء است، در جنوب غربی اهواز و غرب کارون گاز‌های حاصل از فرآورش نفت میادین حوزه جنوب غرب کارون را جمع آوری می‌کند که فاز اول آن با ظرفیت اسمی‌۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز بزودی به بهره‌برداری می‌رسد و با راه‌اندازی فاز دوم، ظرفیت اسمی‌آن به ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در روز افزایش می‌یابد.

بر این اساس، هلدینگ ICT پیمانکار اصلی و پیش راه‌انداز پروژه یاد شده است که با بکارگیری نیرو‌های متخصص در حال انجام مراحل بسترسازی به منظور نصب تجهیزات، رفع پانچ‌های ابزار دقیق و انجام مراحل پیش راه‌اندازی آن قرار دارد؛ بهره‌برداری از این پروژه به دلیلجداسازی گاز همراه با نفت، گاز قابل اشتعال کمتری از طریق فلر مستهلک می‌شود و به واسطه آن راندمان تصفیه نفت افزایش می‌یابد؛ در نتیجهافزایش ظرفیت تولید میعانات گازی منجر به خودکفایی هرچه تمام‌تر در تولید بنزین خواهد شد.

بر این اساس آمادگی داریم صفر تا صد تمام مجموعه ابزار دقیق وICT پالایشگاه‌ها را انجام دهیم و با توجه به وجود مخاطرات ناشی از خرابکاری صنعتی سراغ بومی‌سازی تجهیزات آن هم با رعایتاستاندارد‌های بالای بین المللی رفتیم.

• یکی از موضوعاتی که امروزه مطرح است استفاده از وسایل حمل و نقل خودران یا هوشمند است لذا از آنجایی که مجموعه شما در زمینههوشمندسازی فعالیت‌هایی انجام می‌دهد، بفرمایید تاکنون چه اقداماتی در موضوع مورد اشاره داشتید؟
از فعالیت‌های دیگر هلدینگ ICT قرارگاه خاتم‌الانبیاء فعالیت در بخش ریلی کشور آن هم در حوزه ارتباطات و سیگنالینگ حمل و نقل ریلیاست؛ در این رابطه پیشنهاد دادیم که می‌توانیم کمک لکوموتیو ران هوشمند بر روی لوکوموتیو‌ها نصب و اجرا کنیم، ولی متاسفانه از آنجاییکه برخی با تکنولوژی بیگانه هستند از سوی دستگاه‌های مسوول پاسخیبه این پیشنهاد ما ندادند و این در حالی است که هم تسهیل‌کنندهخواهد بود و هم در کاهش خطرات موثر واقع می‌شود؛ البته در بخش مترو هم چنین پیشنهاد دادیم.

به هر روی در بخش ریلی هم‌اکنون ما مجری پروژه سیگنالینگ راه آهن چابهار به زاهدان به طول ۷۰۰ کیلومتر شامل طراحی، تامین، نصب و راه‌اندازی علائم و ارتباطات ریلی، سیگنالینگ مسیر یزد به اقلید به طول ۲۷۴ کیلومتر شامل نصب و راه‌اندازی علائم الکتریکی و تجهیزاتمربوطه، پروژه سیگنالینگ قطار برقی کرج به هشتگرد به طول ۵۲ کیلومتر رفت و برگشت و پروژه سیگنالینگ و مخابرات مترو قم، هستیم.

• پیشرفت تکنولوژی موجب شده تا انتقال داده بر بستر فیبر نوری با سرعت و کیفیت بهتری صورت گیرد؛ حال با در نظر گرفتن اینموضوع آیا در زمینه راه‌اندازی و نصب فیبر نوری هم نقشیدارید؟
یکی دیگر از اقدامات این مجموعه اجرای مربوط به ۳۸ درصد فیبرنوری کشور است که در این رابطه طراحی، تامین، نصب، تست و راه‌اندازیبیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری زیرساخت ارتباطیکشور را انجام داده‌ایم علاوه بر این ۴۵ درصد طراحی و ایجاد شبکه ملیسیگنال رسانی به صندوق‌های صدا و سیما را برعهده این مجموعه قرار داشت که با هدف سیگنال رسانی به فرستنده‌های صدا و سیما به صورت مستقیم از ماهواره انجام شده است.

در این‌خصوص پیشنهاد دادیم تلویزیون اینترانتی (شبیه تلوبیون) برای مردم راه‌اندازی شود به این‌صورت که مردم به جای دریافت امواج از گیرنده‌های تلویزیونی و به جای صرف هزینه‌های سنگین نگهداریایستگاه‌های تلویزیونی، برنامه‌های خود را در بستر اینترنتی دنبال کنند؛ هرچند در ابتدا هزینه‌های زیادی در پی خواهد داشت، اما در ادامه و در بلندمدت فواید آن زیاد خواهد بود و در مقابل آسیب‌پذیری استفاده از چنین بستری به شدت کاهش می‌یابد.

بر این اساس، هزینه‌های بسیاری که بابت نگهداری ایستگاه‌هایتلویزیونی صرف می‌شود را حذف کرده و به جای آن ترتیبی اتخاذ شود تا مردم به صورت رایگان از برنامه‌های این شبکه بهره‌مند شوند؛ پس در صورت تحقق آن ۴۰ درصد کسانی که برنامه‌های ماهواره‌ای را تماشا می‌کنند به استفاده از برنامه‌های شبکه تلویزیونی یادشده آن هم با کیفیت ۴K روی می‌آورند.

در واقع این باعث می‌شود مردم بهره برداری بیشتری داشته باشند و در کنار آن آورده امنیتی هم در پی خواهد داشت؛ چرا که امروز هر کس برنامه‌های شبکه‌ای مانند اینترنشنال را نگاه کند به واسطه حجم تبلیغاتزیادی که علیه انقلاب اسلامی‌ایران انجام می‌دهد، تصور می‌کند نظامتغییر یافته و انقلابی روی داده است حتی در حوزه پدافند غیرعامل هم راه‌اندازی این شبکه مفید خواهد بود؛ چرا که امروز در صورت قطع ارتباط یکی از ایستگاه‌های زمینی تلویزیون، سیگنال‌رسانی شبکه‌هایتلوزیونی با اختلال مواجه می‌شود، ولی آسیب‌پذیری استفاده از بستریادشده، چنین مخاطراتی را به شدت کاهش می‌دهد.

• چرا برخی‌ها سپاه را عامل مسدودکننده اینترنت در کشور معرفیمی‌کنند؟
ظرفیت انتقال دیتای کشور تا سال ۱۳۹۴ حدود ۳ ترابیت بر ثانیه بود، اما از این سال (۱۳۹۴) طی قراردادی که با وزارت ارتباطات منعقد کردیماین ظرفیت را اکنون به ۳۵ ترابیت بر ثانیه رساندیم و تا پایان سال آن را به ۴۵ ترابیت بر ثانیه خواهیم رساند و آن را تحویل وزارت ارتباطات می‌دهیم، اما اینکه چه میزان از این ظرفیت را استفاده کنند به سیاست‌های این وزارتخانه بستگی دارد.

این هم نکته‌ای است که کمتر کسی از آن اطلاع دارد به عبارت دیگر علیرغم اینکه برخی‌ها سپاه را مسوول مسدود کردن اینترنت کشور معرفیمی‌کنند، اما حقیقت به گونه‌ای است که به آن اشاره شد به عبارت دیگر اگر سپاه عامل مسدودکننده اینترنت کشور بود، ظرفیت انتقال داده اینترنتکشور را از ۳ ترابیت بر ثانیه به ۳۵ ترابیت بر ثانیه و در نهایت به ۴۵ ترابیت بر ثانیه افزایش نمی‌داد.

حال توجه داشته باشید اگر در زمان فراگیری کرونا ظرفیت یادشدههمان ۳ ترابیت بر ثانیه بود چه اتفاقی می‌افتاد؟ اینکه در شرایطکرونایی که فعالیت‌های آموزشی و کسب و کار‌ها بر بستر اینترنت هر چند با مشکلاتی انجام می‌شد، با استفاده از ظرفیت ۳۵ ترابیت بر ثانیهبود یعنی اگر سپاه این طرفیت را ایجاد نکرده بود قطعا کشور با بحران بزرگی مواجه می‌شد.

البته این ظرفیت همچنان کم است و اگر می‌خواهیم از فناوری‌های نوینارتباطی بر بستر اینترنت مانند تلویزیون اینترانتی استفاده کنیم، بایداین طرفیت به عدد ۳۰۰ ترابیت بر ثانیه و حتی بالاتر برسد؛ این در شرایطی است که علی‌رغم اعلام کتبی آمادگی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به وزارت ارتباطات مبنی بر افزایش یادشده، آن هم با استفاده از تجهیزات بومی‌هنوز پاسخی از سوی این وزارتخانه داده نشده است با اینحال امیدواریم وعده‌های داده شده دولت مبنی بر رساندن این ظرفیت به ۱۲۰ ترابایت بر ثانیه محقق شد.
 
مرجع : دفاع پرس
برچسب ها :
کد مطلب : ۲۸۰۸۳۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين