از پاسخ ندادن مخابرات تا همکاری نکردن شهرداریها
موانع پروژه فیبرنوری اعلام شد
تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۴
آیتیمن- صادق عباسی شاهکوه درباره پیشرفت پروژه ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری، اظهار داشت: اپراتور ایرانسل مهرماه امسال با امضای تفاهمنامه به پروژه توسعه فیبرنوری پیوست و پیشنهاد کرد این پروژه را در حدود ۱۲۰ شهر پیش ببرد. در نهایت با بررسیهای انجام شده اواخر مهرماه بهعنوان مرحله اول ایجاد پوشش در حدود ۳۰ شهر به این اپراتور اختصاص داده شد و بیش از ۲۰ شهر نیز به دیگر اپراتورها اختصاص یافت.
مجری طرح توسعه فیبرنوری منازل و کسبوکارهای وزارت ارتباطات افزود: اکنون مشخص شده کدام اپراتورها کارهای مربوط به ایجاد پوشش فیبرنوری در حدود ۵۰ شهر را انجام بدهند. وی درباره پیشرفت کار توسط اپراتورها گفت: درصد پیشرفتها متفاوت است. برخی از اپراتورها هنوز با شهرداریها به تفاهم نرسیدهاند، برخی در حال توافق هستند، البته برخی کار را آغاز کرده یا حتی بعضاً به اتمام رساندهاند. درست است که برای همکاری دستگاههای مختلف با اپراتورها و سرعت گرفتن این پروژه مصوباتی اعلام شده، اما برخی از فعالیتها نیاز به تفاهم و همکاری دارد تا به نتیجه برسند.
همکاری با وزارت نیرو برای استفاده از دکلهای برق
مجری طرح توسعه فیبرنوری منازل و کسبوکارهای وزارت ارتباطات درباره همکاری با وزارت نیرو برای این پروژه بیان کرد: در برخی مناطق نیاز است از تیرهای انتقال برق و روشنایی برای کابلکشی هوایی استفاده شود. این کار بسیار متداول است به خصوص در کوچهها که ایجاد پوشش به شکل زمینی کمیسخت است.
عباسی اضافه کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ استفاده از تیرهای برق وزارت نیرو مصوب شده؛ اما این مساله نیاز به بررسیهایی در حوزه تعرفه دارد که باید به نتیجه برسد؛ البته وزرای ارتباطات و نیرو جلساتی برگزار کردند و انتظار میرود چگونگی شکل این همکاری هر چه زودتر مشخص شود. استفاده از تیرهای برق وزارت نیرو برای اتصال آن ۳۰۰ متر پایانی فیبرنوری به منازل مردم بسیار حائز اهمیت است، گرچه راههای جایگزینی هم وجود دارد.
تکالیف شرکت مخابرات برای پروژه فیبرنوری
وی درباره پیوستن شرکت مخابرات به این پروژه که تاثیر مثبتی در سرعت گرفتن آن دارد، گفت: شرکت مخابرات هنوز تفاهمنامه مربوط به این پروژه را امضا نکرده و وارد چارچوب این طرح نشده، اما در حوزه فیبرنوری قدمهایی برداشته است. در مصوبه تغییر تعرفهای که مخابرات اخیراً داشته متعهد به ایجاد یک و نیم میلیون پورت فیبرنوری شده است. حال اگر وارد تفاهمنامه شود، باید ۷میلیون پوشش دیگر نیز ایجاد کند.
مجری پروژه فیبرنوری وزارت ارتباطات تاکید کرد: تا کنون مذاکرات زیادی برای حضور شرکت مخابرات این در این پروژه انجام شده و خوشبین هستیم که به نتیجه میرسد. با پیوستن مخابرات به این پروژه، تکلیف ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری تا پایان ۱۴۰۳ مشخص میشود.
عباسی با بیان اینکه تا این لحظه اپراتورها ایجاد ۱۴ میلیون پوشش فیبرنوری را متعهد شدهاند، افزود: مابقی ۲۰ میلیون پوشش نیز سهم شرکت مخابرات است که با تعاملات انجام شده، امیدواریم بهزودی مخابرات نیز به این پروژه بپیوندد.
تشویق و ترغیب مردم برای استفاده از فیبرنوری
مجری طرح توسعه فیبرنوری منازل و کسبوکارهای وزارت ارتباطات تاکید کرد: ایجاد پوشش فیبرنوری اقدامیاست که اپراتورها باید آن را انجام بدهند، اما نصب پورت طرف دومیهم دارد که مردم هستند. آنها باید برای استفاده از فیبرنوری تشویق شوند. قدم اول این است که اپراتورها پوشش را تا در منزل خانوارها ایجاد کنند و پس از آن خانوارها برای تقاضای پورت ترغیب شوند.عباسی درباره مشارکت دولت جهت تشویق مردم برای استفاده از فیبرنوری بیان کرد: دولت مشوقهایی برای سرعت گرفتن این کار در نظر دارد. مثلاً اگر اپراتوری اتصال فیبرنوری یعنی FTTH فراهم کند، ۲ میلیون تومان بابت هر اتصال مشوق دریافت میکند. این کمک دولت باعث مناسب شدن قیمت مصرفکننده میشود، علاوه بر این باید کارهایی انجام شود تا مردم حس کنند خدمات و محتواهای پرحجم جذابی وجود دارد که استفاده از آنها به فیبرنوری نیاز دارد.
اتصال ۵ میلیون پوشش فیبرنوری تا پایان سال
وی افزود: تا این لحظه اپراتورها ایجاد ۱۲ و نیم میلیون پوشش فیبرنوری را متعهد شدهاند. یک و نیم میلیون نیز در تعرفه مخابرات درنظر گرفته شده و مابقی آن ۲۰ میلیون پوشش، متعلق به مخابرات است که با پیوستن به این پروژه آن را انجام میدهد.
مجری طرح توسعه فیبرنوری منازل و کسبوکارهای وزارت ارتباطات گفت: برنامهریزی ما برای پروژه فیبرنوری ایجاد پنج میلیون پوشش تا پایان ۱۴۰۱ بوده است. به نظرم اکنون که سه ماه تا پایان سال باقیمانده و به این هدف نزدیک هستیم. با در نظر گرفتن پوششهایی که ایجاد شده و هنوز اطلاعات آن تجمیع نشده، به نظر میآید ۵ میلیون پوشش فیبرنوری امسال دست یافتنی است.
مرجع : ايرنا