۰

کنکور ۱۴۰۲ از قطع اینترنت تا نرم‌افزار سنجش تقلب

تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۲
کنکور ۱۴۰۲ از قطع اینترنت تا نرم‌افزار سنجش تقلب
کنکور ۱۴۰۲ از قطع اینترنت تا نرم‌افزار سنجش تقلب

آی‌تی‌من- عبدالرسول پورعباس در نشست خبری به مناسبت برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ با بیان موضوع قطع اینترنت کشور هنگام برگزاری آزمون اظهار داشت: دستورالعمل شورای امنیت کشور بر اساس مصوبه جلسه ۷۶۵ مبنی بر قطع سراسری یا نقطه ای اینترنت کشور است. درخواست سازمان سنجش باید به شورای امنیت کشور برود و در صورت توافق نحوه اجرای آن به عهده وزارت ارتباطات است.

وی تاکید کرد: محدود کردن اینترنت بستگی به تصمیم وزارت ارتباطات دارد. نظر سازمان سنجش این است که عکس یا فایلی از داخل جلسه آزمون به خارج ارسال و دریافت نشود.

پورعباس یادآور شد: شبکه اینترنت مهم، حساس و تاثیرگذار در بسیاری از حوزه‌ها است ولی جمعیت چند ده میلیونی، متقاضی حفظ امنیت آزمون با شدت بالایی است. منظور ما قطع اینترنت ثابت نیست، منظور قطع اینترنت تلفن همراه است. شاید هم اگر کنترل ارسال و دریافت در شبکه‌های اجتماعی محدود شود، مفید و کافی باشد.

پورعباس در پاسخ به قطعی اینترنت در روزهای برگزاری آزمون توضیح داد: نظر ما قطع اینترنت تلفن همراه در سه ساعت برگزاری آزمون است.

وی ادامه داد: طبق بحثی که هفته گذشته در هیات دولت انجام شد، شورای امنیت کشور (شاک) همین هفته برای این موضوع جلسه تشکیل داده و تصمیم می‌گیرد. در صورت تصمیم گیری اجرا با وزارت ارتباطات است.

رییس سازمات سنجش گفت: ما توضیح دادیم از طریق پیام رسان‌های داخل و خارج ارسال و دریافت عکس و فایل پی دی اف محدود شود ولی نحوه اجرا بر عهده وزارت ارتباطات است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اهمیت این آزمون به دلیل تاثیرگذاری بر آینده شغلی و درسی افراد اظهار داشت: بیش از هشت میلیون نفر با احتساب خانواده‌های داوطلبان در هر آزمون سراسری درگیر می‌شوند. به همین میزان وظیفه سازمان سنجش بسیار سنگین است.

وی افزود: فعالیت‌های زیادی برای صیانت از آزمون سراسری ۱۴۰۲ انجام شده است. روسای دانشگاه‌های معین هر استان نماینده تام الاختیار وزیر و رییس ستاد برگزاری آزمون در استان هستند تا آزمون به شکل مدیریت واحد در استان برگزار شود. نشست‌هایی با روسای دانشگاه‌های معین داشتیم و هماهنگی‌هایی انجام شده است.

پور عباس ادامه داد: مصوبه شورای امنیت کشور گام بعدی بود که در جلسه ۷۶۵ شورای امنیت کشور تصویب شد. بر اساس آن همه دستگاه‌های کشور از وزارت کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت بهداشت، سازمان‌های صداوسیما، اورژانس، هلال احمر حراست کل، هواپیمایی و راه آهن وظایفی دارند؛ چراکه آزمون سراسری برنامه ای ملی تلقی می‌شود مانند انتخابات ولی تفاوت آن با انتخابات در اوراق است. در آزمون سراسری اوراق شخصی سازی و برای یک فرد مشخص تدارک دیده شده است.

وی گام دیگر را برای بهبود برگزاری آزمون ارتقابخشی مراکز برگزاری آزمون و حفاظت از آزمون دانست و گفت: ۲۴۰۰ مرکز امسال به عنوان حوزه فرعی عمل می‌کنند. مخازن بازنگری شده و درجه امنیتی آنها ارتقا یافته است.

پورعباس ادامه داد: قدم بعدی تنوع بخشی است. تنوع بخشی در مورد دفترچه سوالات و پاسخنامه داریم که هم برای آسایش داوطلبان و امنیت آزمون موثر خواهد بود.

وی گفت: سال گذشته با کمک شرکت‌های دانش بنیان مسیر تقلب را تا ۹۵ درصد متوقف کردیم‌ و در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی تا ۱۰۰ درصد جلوی تقلب گرفته شد و حتی یک مورد از افراد متقلب نتوانستند به دانشگاه بروند، همچنین تا چند سال حق شرکت در آزمون را ندارند. فرآیندهایی را تدوین کردیم که جلوی این روند را بگیریم.

رییس سازمات سنجش گفت: شبکه‌های تقلبی هستند که می‌خواهند داوطلبان را فریب بدهند، سازمان سنجش در این مسیر محکم و خدشه ناپذیر گام برمی‌دارد و امانت دار پاسخ‌های داوطلبان است. توصیه می‌کنیم داوطلبان از این شبکه‌ها دوری کنند که در صورت هر نوع تقلب تا ۱۰ سال از شرکت در آزمون محروم می‌شوند.

پورعباس تاکید کرد: شبکه‌های تقلب را رصد کرده و اشراف اطلاعاتی از آنها داریم و حتی از کسانی‌که با آنها ارتباط اولیه گرفته اند، مطلع هستیم. سال گذشته ۸۵۷ نفر را سر جلسه آزمون با تجهیزات تقلب گرفتیم و تقلب حدود هزار نفر را با استفاده از روش‌ها و نرم افزارهای سازمان سنجش شناسایی کردیم که این افراد بسته به جرم از شرکت مجدد در آزمون محروم می‌شوند.
وی توضیح داد: افرادی که از آنها تجهیزات تقلب در سرجلسه آزمون کشف شده است، بین سه تا ۱۰ سال از شرکت در آزمون سراسری محروم شدند و آنهایی که با نرم‌افزارهای سنجش تقلبشان شناسایی شده است، از شرکت در آزمون در همان سال محروم شدند. 

 قطعی سراسری اینترنت معنایی ندارد
در خبر دیگری در همین رابطه یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی‌گفت: معنایی ندارد به دلیل برگزاری کنکور، اینترنت در کل کشور قطع شود؛ اگر هم بنا به قطعی اینترنت باشد باید در محدوده حوزه‌های برگزاری آزمون و در یک شعاع خاص آن منطقه اعمال شود.

محمد وحیدی در گفت و گو با ایسنا در واکنش به طرح موضوع قطع اینترنت سراسری به دلیل برگزاری کنکور گفت: سازمان سنجش در دو سال گذشته و در برگزاری کنکور اقدام خوبی در راستای ردیابی برخی از تجهیزات الکترونیکی انجام داد؛ بدین شکل که در محل برگزاری حوزه آزمون کنکور سیستم‌های ردیابی تعبیه شد تا در صورت وجود تجهیزات مربوطه آن‌ها را کشف کنند.

وی ادامه داد: اخیرا پیشنهادی برای قطعی اینترنت در سطح کشور در روزهای برگزاری کنکور به ویژه در حوزه‌هایی با تراکم بیشتر داوطلبان مطرح شده است البته که وزارت ارتباطات اعلام کرده می‌تواند در شعاع و محدوده نقاط برگزاری آزمون، اینترنت را قطع کند در این صورت عملا در آن محدوده، سیگنال‌های ورودی و خروجی اینترنت دریافت نمی‌شود.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: اگر عملکرد ابزارهای ردیابی برخی از تجهیزات الکترونیکی مورد تایید سازمان سنجش است، دیگر قطع اینترنت در آن حوزه‌ها معنا ندارد اما اگر به ابزارهای خودشان اطمینان ندارند و احتمالا باعث نگرانی می‌شود، این کار انجام شود.
وی گفت: بر این اساس قطعی اینترنت در کل کشور به دلیل برگزاری کنکور معنایی ندارد لذا پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات این است که اینترنت نقطه‌ای و در محدوده حوزه‌های برگزاری کنکور قطع شود و کنکور هم در روزهای جمعه برگزار شده تا با قطع نقطه ای اینترنت، کسب و کار مردم دچار آسیب نشود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی‌همچنین با بیان محدودیت‌های اجتماعی همچون ممنوعیت تردد خودرو در برخی از کشورها در زمان برگزاری کنکور گفت: اعمال محدودیت‌ها فقط مختص کشور ما نیست مثلا در کره، بوق زدن در روز برگزاری کنکور ممنوع است و در تعداد دیگری از کشورها کنترل‌های رفت و آمد، آلودگی‌های صوتی و محیطی اعمال می‌شود؛ طبیعتا برای کمک به داوطلبان باید آرامش نسبی اجتماعی را ارتقا داد.

وحیدی در پایان با بیان اعلام سازمان سنجش برای برگزاری آزمون مجدد برای برخی از داوطلبان کنکور، گفت: سازمان سنجش بعد از اعلام نتیجه کنکور با استناد به ماده ۱۱ بررسی تخلفات، برخی از داوطلبان را به دلیل تشابهات پاسخنامه ملزم به برگزاری آزمون مجدد کرده اما اگر سازمان سنج به افرادی مشکوک است، اعلام نتیجه کنکور آنها را منوط به بررسی نهایی کند نه اینکه نتایج اعلام شده و بعد بررسی‌ها را انجام دهند؛ اگر هم این تشابهات پاسخنامه به دلیل استفاده از ابزارهای الکترونیکی باشد یعنی عملکرد ردیاب‌ها درست نیست. این وضعیت به معنای قرار دادن داوطلبان در یک پاردوکس است.
 
مرجع : ايرنا
کد مطلب : ۲۸۰۵۶۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين