چند نماینده مجلس با انتقاد از وضع اینترنت:
طرح صیانتی که این روزها مطرح است را ندیدهایم
تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۰۹
آیتیمن- اما بر خلاف گفتههای وزیر ارتباطات در۱۰۰روز اخیر ما در اکثر مواقع برای بارگذاری و ارسال یک فایل چند مگابایتی بارها وبارها با گزینه «یک بار دیگر تلاش کنید روبه رو میشویم»، اما از سوی دیگر در برگزاری کلاسهای آنلاین دانش آموزان به دلیل سرعت پایین اینترنت چند ساعت باید منتظر باشند تا بتوانند ویدیویی حاوی مطالب درسی خود را دانلود کنند. این کندی به حدی محسوس است که بسیاری از کارهای ساده بر بستر اینترنت قفل شده است.
امروز تنها راه دسترسی مردم به اینترنت آزاد فیلترشکنها هستند و این در حالی است که وزیر ارتباطات در یک برنامه تلویزیونی استفاده از فیلترشکن را اصلیترین دلیل تجربه ناخوشایند مردم در استفاده از اینترنت دانست اما چرا که عدهای از کارشناسان معتقدند استفاده از فیلترشکنها، سرعت بهتری را در اختیار کاربران میگذارد حال این کندی را میتوان در آمار سایت اسپید تست که شاخصهای جهانی اینترنت را در کشورها بررسی میکند نیز مشاهده کرد؛ آمار اخیر این سایت حاکی از آن بود اینترنت موبایل دو پله و اینترنت ثابت سه پله افت کرده است.
دولت و وزیر ارتباطات پاسخگو باشند
در این خصوص غلامرضا نوری قزلجه از اعضای کمیسیون ویژه طرح صیانت مجلس در خصوص رد مسوولیت وزیر ارتباطات و دولت از سرعت پایین اینترنت در کشور گفت: دولت مقداری کوتاهی کرده است؛ حداقل در شورای عالی فضای مجازی خود دولت با مصوبهای که از دست خود خارج میکند میتوانست جلوی آن را بگیرد نه اینکه بگوید دست من نیست و این میتواند ناشی مسوولیتشان باشد. وقتی در آن جلسهای که رئیس جمهور حضور دارد و اختیارات را واگذار میکردند باید فکر امروز را میکردند. بالاخره از نظر ما دولت و وزیر ارتباطات در این حوزه پاسخگو هستند. اگر جایی میخواهند اختیارات را بگیرند باید محکم سرکار بایستند چون این اختیارات اجرایی برای دولت است نمیتوانند که هم سکوت کنند و هم رضایت داده و اختیارات را از دست بدهند و بگویند دست ما نیست! این قابل قبول نیست.
نوری تاکید کرد: ما که نمیتوانیم ارتباط خود را با دنیا قطع کنیم و اسم آن را اینترنت ملی بگذاریم و البته از لحاظ تکنولوژی این قابل قطع کردن و ممکن نیست و تنها هزینهها افزایش پیدا میکند و عدهای از طریق فیلترشکنها به سودهایی میرسند. امروز نیز امکان بسته بودن وجود ندارد.
این نماینده مجلس یادآور شد: بسیاری افراد در دولت سیزدهم در مقابل پاسخگویی به رسانهها در خصوص کاهش سرعت اینترنت به دولت یازدهم و دوازدهم حسن روحانی میپردازند؛ اما گفته میشد حسن روحانی به خاطر مخالفت اکید با فیلترینگ تلگرام به دستگاههای ذیربط فشار میآورد تا جایی که حتی به وزیر ارتباطات خود دستور داد که خیلی در این حوزه ورود نکند!
میلیاردها تومان خرج کردند و جواب نداد
جلیل جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در مورد وضع اینترنت در دولت سابق گفت: در زمان حسن روحانی هم در بحث ارتباطات ایراداتی بود، اما نه در این حد! ولی در مقطعی که حوادثی رخ داد اینترنت برای یک یا دو هفته قطع و سپس وصل و به سرعت قبل برگشت و فضا برای بازگشت سایتها و برنامههایی چون اینستاگرام واتساپ فراهم بود و تنها تلگرام فیلتر شد که آن هم به خواست دولت نبود، بلکه به خواست یک قاضی بود که کشور را دچار مشکل کردند و سپس میلیاردها تومان خرج کردند تا مردم را به اپلیکیشنهای داخلی ببرند و آن هم جواب نداد.
وی ادامه داد: زمانی که وزیر ارتباطات اعلام میکند من در قطع ارتباطات اختیاری ندارم و شورای امنیت کشور تصمیم میگیرد، به نظرم این ضعف او و کابینه رییسی است؛ مردم به رییسی رأی دادند که از حقوقشان حمایت کند! یکی از حقوق رییسجمهور اجرای قانون اساسی و نظارت بر آن است. شما که نمیتوانید به هر بهانهای اجازه دهید که شورای امنیت کشور و هر نهاد دیگری در کشور حقوق مسلم در قانون اساسی را نقص کنند، آن هم به این بهانه اینکه شش نفر در خیابان یا دور میدانی جمع شده اند! ما کشوری مبتنی بر دموکراسی و رأی مردم هستیم و مردم حق دارند راه پیمایی و اعترض کنند؛ شاید ۱۰ یا ۲۰ سال بعد دیگر هم در هر خیابان و شهری چهار نفر شعار دادند؛ این دلیل نمیشود که اینترنت مردم را قطع کنید و وزیر ارتباطات هم خود را بیمسوولیت نشان دهد و نسبت به هزینهی سنگینی که به زندگی مردم وارد میشود بیاعتنا باشد
از اجرای طرح صیانت بیخبریم
یکی از مسایل مهم دیگری که امروز اینترنت را تحت تاثیر خود قرار داده طرح صیانت است طرحی که در مجلس شورای اسلامی توسط یک کمیسیون مشترک در حال بررسی بود متوقف شد و به تصویب مجلس نرسید. اما همان رویکردی که در طرح صیانت دنبال میشد این بار از طریق شورای عالی مجازی به تصویب رسید حال میگویند این به معنای تصویب طرح صیانت نیست، بلکه به معنای به روزرسانی قوانین داخلی شورای عالی فضای مجازی است. اما به همین اندازه به شفاف سازی و اطلاع رسانی از این طرح بسنده کردهاند و در فضای فعلی هر احتمالی میتواند درست باشد که شاید علت کاهش سرعت اینترنت به طرح صیانت برمیگردد.
آرا شاودریان عضو کمیسیون عمران مجلس هم گفت: در کشور بستر و زیرساخت اینترنت کامل نیست و این موضوع به دولت فعلی مربوط نیست، بلکه در دولتهای گذشته هم به همین صورت بوده و البته مسایل اجتماعی نیز در این موضوع دخیل بوده است، در دولت گذشته ما با مسایل و بحران اجتماعی رو به رو نبودیم، وزرای مختلف به سرکار میآیند و هر ساله بودجههای سنگین لحاظ میشود اما در آخر عملکرد مناسبی ندارند.
وی افزود: طرح صیانتی که در این روزها مطرح است ما نمایندهها آن را ندیدیم و صحبتی هم در مجلس نشده است. متاسفانه این روزها هر اتفاقی که در کشور میافتد همه به مجلس ربط میدهند و میگویند نمایندگان انجام دادند و یا در مجلس مطرح شده است. گاهی برخی نمایندگان اظهارات شخصی خود را بیان میکنند و این به معنای اینکه باید در دستور کار مجلس باشد و یا خواهد بود نیست و نباید اینطور برخورد شود که عملکرد یک دستگاه یا نهاد را زیر سوال ببریم. باید در این شرایط ملتهب فضا تلطیف کنیم. بیایم با تمام کسانی که از لحاظ تفکر با مجلس یا دولت همسو نیستند کشور و ارکان نظام را در نظر بگیریم و در راستای آن تلاش کنیم تا مجلس بتواند بر عملکرد دولت ناظر باشد نه اینکه به حواشی بپردازد.
وی تاکید کرد: به این صورت نیست که ما در مجلس بگوییم سرعت اینترنت را بالا یا پایین بیاورید اگر روند فضای مجازی درست طی شود فکر نمیکنم کسی مخالف آن باشد؛ فضای مجازی، کسب وکار، سامانهها، سایتها در حالی که تاکید بر دولت الکترونیکی است همه اینها احتیاج به اینترنت مناسب است و این به بستر زیرساختها مربوط است که دولتها در این موضوع کوتاهی کردند.
از وزیر ارتباطات گلهمندیم
خلیل بهروزی فر عضو کمیسیون اجتماعی نیز گفت: ما هم از وزیر ارتباطات به دلیل شرایط موجود گلهمند هستیم، زیرا سرعت اینترنت پایین و پایینتر میآید. امروز شرایط کشور به ثبات رسیده است و مشکلی از این بابت وجود ندارد که بهانهای برای کاهش سرعت اینترنت باشد. ایشان قول دادند وضعیت بهتر بشود و نسبت به گذشته وضعیت بهتر شود ما چه بخواهیم و چه نخواهیم دنیا رو به جلو است و ما نمیتوانیم از آن عقب بیافتیم بلکه باید به آنها برسیم زیرا امروز ارتباطات در همه امور حرف اول را میزند.
مرجع : جماران