۰
معاون شعب بانک صادرات ایران اعلام کرد:

طراحی ابزارهای نوینی بانکی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان

تاریخ انتشار
شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۵۵
طراحی ابزارهای نوینی بانکی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان
طراحی ابزارهای نوینی بانکی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان

آی‌تی‌من-  سید کاظم مرتضوی اسکویی با اعلام این خبر گفت: از زمان امضای تفاهم‌نامه تا امروز، ما در همکاری با صندوق نوآوری حدود 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان ارائه کرده‌ایم. از این میزان تقریبا حدود 200 فقره ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیانی که از سوی صندوق نوآوری معرفی شدند، صادر شده است.

به گفته مرتضوی اکنون نیز تقریبا 59 فقره تسهیلات و ضمانت‌نامه معادل 13 هزار میلیارد تومان در دست بررسی داریم. 

معاون شعب بانک صادرات ایران با اشاره به تاسیس دفتر حمایت از نوآوری این بانک در ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در این دفتر سعی کردیم ارتباط مستقیم با شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی‌شده از سوی صندوق برقرار کنیم. اولین برخورد ما با شرکت‌های معرفی شده از سوی صندوق نوآوری در این دفتر صورت می‌گیرد که طی آن کارشناسان بانک در همانجا پرونده‌ها را بررسی و مدارک را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. 

وی ادامه داد: امروز نرخ نکول شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار پایین است و شرکت‌هایی که از سوی صندوق نوآوری به ما معرفی شده‌اند از خوش‌نام‌ترین، متعهدترین و خوش‌حساب‌ترین مشتریان بانک صادرات هستند و تمام بازپرداخت‌های خود را در موعد مقرر پرداخت کرده‌اند.

معاون شعب بانک صادرات ایران در ادامه با اشاره به برنامه‌های بانک صادرات برای ارائه خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 18 قانون جهش تولید دانش بنیان «سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح‌های مصوب شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان از شمول بند «ب» ماده (۱۶) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴/۲/۱ مستثنی شده و به عنوان فعالیت بانکی تلقی می‌شود» لذا بر اساس این ماده به بانک‌ها اجازه داده شده بتوانند وارد فرآیند سرمایه‌گذاری در طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان شوند که این مساله از جمله اولویت‌های ما در توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در آغاز برنامه هفتم توسعه هستیم و اهمیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اکنون در کشور روشن شده و دستاوردهای مهم آن‌ها در اقتصاد کشور قابل مشاهده است، شبکه بانکی کشور به این نتیجه رسیده که همکاری با این شرکت‌ها می‌تواند ثمرات بسیار خوبی داشته باشد.

مرتضوی افزود: در این راستا در بند «ب» تبصره 16 قانون بودجه امسال 5 هزار میلیارد تومان از محل منابع سپرده‌های قرض‌الحسنه به شرکت‌های دانش بنیان و خلاق معرفی شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص پیدا کرده است. در این میان سهم بانک صادرات ایران هزار میلیارد تومان تعیین شده است و امیدواریم این تسهیلات سبب توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود. ما نیز در این مسیر در بانک صادرات نیز به روال سابق خدمات و سرویس‌های خود را با تمام توان در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌دهیم.

معاون شعب بانک صادرات ایران خبر داد: از امسال برای همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، ابزارهای متفاوت و نوینی را طراحی کرده‌‎ایم به طوری که به غیر از تسهیلات و ضمانت‌نامه، طرح‌های مختلف دیگری در زمینه اعتبارات اسنادی داخلی تعریف شده است.

مرتضوی ادامه داد: با توجه به همکاری‌های خوبی که با صندوق نوآوری داشته‌ایم اکنون در پی باز کردن پنجره‌های جدیدی هستیم که در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گام‌های موثرتری برداریم. در همین راستا سعی کردیم که امسال تفاهم‌نامه جدیدی با صندوق نوآوری به امضا برسانیم. در این تفاهم نامه هیچ ابزار بانکی نیست که در اختیار صندوق نگذاشته باشیم. سعی کردیم با تمام ظرفیت از منابع داخلی خود کمک بگیریم تا با همکاری صندوق نوآوری به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنیم.
 
کد مطلب : ۲۸۰۴۷۹
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما