صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک ارایه میکند
جزئیات تسهیلات ۵ میلیارد تومانی برای واحدهای دانش بنیان و صادراتی
تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۵۵
آیتیمن- محسن سراج زاده، با بیان اینکه رسالت اصلیصندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک، صدور ضمانتنامه برای فعالان اقتصادی با اشتغال کمتر از ۵۰ نفر کارکن در حوزه تولید با رویکرد پوشش کسری وثایق است، اظهار کرد: امسال منابعی برای افزایش سرمایه صندوق تخصیص داده شد که امکان تلفیق این منابع با منابع بانکیبرای اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی ۱۴ درصد وجود دارد. در حال حاضر اولویت تخصیص این منابع با طرحهای دانش بنیان و صادراتی است.
وی با بیان اینکه اولویت اصلی این منابع طرحهای دانش بنیان است، گفت: سقف منابع قابل استفاده برای هر واحد معادل پنج میلیارد تومان است.
از طرف دیگر به گفته این مقام مسوول بر اساس ضوابط صندوق، ضمانت تا سقف پنج میلیارد تومان برایضمانتنامههای تعهد پرداخت یا اعتباری و تا هفت میلیاردتومان برای پیمانکاری صادر میشود.
سراج زاده با بیان اینکه نرخ کارمزد صدور ضمانتنامهها برایسال اول ۱.۵ درصد و ۰.۲۵ درصد برای سالهای بعد است که تا ۵۰ درصد امکان تخفیف دارد، تصریح کرد: علاوه بر اینموضوع در صندوق مصوب شده که طرحهای دانش بنیان مجزا از فرآیند عادی بررسی و اعتبارسنجی شوند. بنابراین مقرر شده صف جداگانهای برای متقاضیان دانش بنیان در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه در بخش اعتبارسنجی، میزان وثایق وابسته به رتبه اعتباری متقاضی است، گفت: برای طرحهای دانش بنیان یک رتبه بالاتر از رتبه اعتباری آنها در نظر گرفته شده و برای مثال اگر پس از اعتبار سنجی متقاضی، رتبه واحد B و آن واحد دانش بنیان باشد، رتبه آن A در نظر گرفته میشود تا وثایق کمتری از آنها دریافت شود.
عضو هیات مدیره صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایعکوچک از پیگیری انعقاد تفاهمنامهای با صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد و گفت که طرحهایی که توسط این نهاد برایصندوق ارسال کند نیز با توجه به اعتبارسنجی صورت گرفته، با سهلگیری بیشتر در بخش وثایق مواجه خواهند بود.
شرایط پرداخت تسهیلات
سراج زاده درباره شرایط پرداخت تسهیلات نیز تصریح کرد: در صورتی که توجیه فنی و اقتصادی و اهلیت متقاضی از سوی بانک تایید شود، امکان پرداخت تسهیلات وجود دارد.
عضو هیات مدیره صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایعکوچک با بیان اینکه این اولین سالی است که صندوق وارد بحث پرداخت تسهیلات شده، گفت: فعلا تلفیق منابع با بانک سپه تا سقف ۹۰ میلیارد تومان انجام شده، اما امکان همکاریبا سایر بانکها و افزایش این منابع نیز وجود دارد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اولویت پرداخت تسهیلاتواحدهای دانش بنیان نوع ۱ و ۲ است، اظهار کرد: دانش بنیان بودن و نوع آن بر مبنای اعلام معاونت علمیو فناوریریاست جمهوری تعیین میشود و صندوق در بحث تشخیصدخالتی ندارد. اما به طور کلی دانش بنیان نوع یک و دو مربوط به میزان فروش محصولات دانش بنیان تجاری شده توسط واحد است.
همچنین به گفته این مقام مسوول، در حال حاضر میزانپوشش ضمانت نامهها تا ۷۰ درصد برای مناطق برخوردار و ۸۵ درصد برای مناطق کمتر برخوردار است، اما مجوز رساندن اینپوشش به ۱۰۰ درصد از مجمع صندوق اخذ شده که پس از طیمراحل قانون و ابلاغ آن اجرایی خواهد شد.
این مقام مسوول در پایان گفت که متقاضیان میتوانند برایثبت درخواست خود برای دریافت تسهیلات یا ضمانت نامه به سامانه zemanat.sif.ir مراجعه کنند.
مرجع : ايسنا