نامه ایران به متا: ۱۰ روز مهلت معرفی نماینده دارید
تاریخ انتشار
شنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۵۸
آیتیمن- در روزهای گذشته و در واکنش به نامه مذکور، برخی فعالان عرصه مجازی این پرسش را مطرح کردند که اصولا پلتفرمهای وابسته به شرکت متا یعنی اینستاگرام و واتساپ بیش از 2 ماه قبل رسما فیلتر شدهاند و مشخص نیست در صورت بیپاسخ ماندن این نامه، اصولا چه اقدام دیگری از سمت ایران برای اعمال علیه این شرکت باقی میماند.
در این میان برخی کارشناسان نیز تحریم بودن ایران از سوی آمریکا را مانعی آشکار برای پاسخ منفی یا عدم پاسخ به نامه مذکور برای همکاری و معرفی نماینده رسمی از سوی متا در ایران میدانند.
بر اساس متن منتشره در سایت مرکز ملی فضای مجازی، این مرکز نامه اعتراضی رسمی در رابطه با بستر سازی برای توسعه اغتشاشات اخیر و عدم پاسخگویی و مسوولیتپذیری در خصوص مکاتبات رسمی پیشین توسط نهادهای مسوول ایرانی به شرکت متا (اینستاگرام) ارسال کرد.
این مرکز با ارسال نامه رسمی خطاب به مارک زاکربرگ مدیر ارشد شرکت متا در راستای عدم رعایت قوانین مصوبه کشور ایران و قوانین داخلی پلتفرم از طریق دفتر حافظ منافع کشور جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن نسبت به عملکرد سکوهای این شرکت اعتراض کرده است.
بنابراین گزارش، در این نامه اهم اعتراضات مطرح شده توسط جمهوری اسلامی در خصوص انتشار سازمان یافته اخبار خلاف واقع، ترویج رفتارهای تبعیضآمیز و نفرتپراکنی، ترغیب خشونت و ناآرامیهای اجتماعی، نقض حاکمیت ملی و نقض حقوق کاربران از طریق اعمال استانداردهای دوگانه و زمینهسازی فعالیت تبلیغی و عملیاتی گروههای تروریستی بر روی سکوهای وابسته به شرکت متا، تعمیق شکافهای اجتماعی و تبعیض نژادی و قومی، تجزیه طلبی و زمینه سازی برای جرایم سازمان یافته از جمله نقل و انتقال و معامله سلاح جنگی و موادمخدر مطرح شده است.
همچنین ترویج رفتارهای نامتناسب جنسی در قبال کودکان و نوجوانان و عدم ممانعت از پخش لایوهای جنسی، ارائه خدمات جنسی و روسپیگری و آموزش رفتارهای ناهنجار و خلاق قوانین کشور از دیگر موارد مورد اشاره در خصوص نقض اصول اخلاقی در این سکوها بوده است.
در این نامه، مرکز ملی فضای مجازی به شرکت متا فرصت داده تا به منظور فراهم شدن امکان فعالیت پایدار سکوهای مذکور اقدامات لازم از جمله معرفی نماینده رسمی مسوولیتپذیر مستقر در ایران حداکثر تا ۱۰ روز پس از دریافت نامه از سوی آن شرکت وفق سیاستها و مقررات کشور در خصوص نحوه فعالیت شرکتهای خارجی در حوزه فضای مجازی کشور صورت پذیرد.