۰
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران:

دولت توضیح بدهد که دستاورد فیلترینگ چه بوده است؟

تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۱۲
دولت توضیح بدهد که دستاورد فیلترینگ چه بوده است؟
دولت توضیح بدهد که دستاورد فیلترینگ چه بوده است؟

آی‌تی‌من- حمید بابادی‌نیا، عضو هیات مدیره این سازمان با اشاره به اینکه هیچگاه استراتژی و برنامه بلندمدتی برای پیشرفت اقتصاد دیجیتال نداشتیم، گفت: تنها وسیله نجات اقتصاد کشور مسلح شدن به ابزار دیجیتال و آی‌تی است. خوشبختانه همگان به این نتیجه رسیده‌ایم که به کمک ابزار آی‌تی می‌توانیم اقتصاد تحریمی ‌کشور را نجات دهیم، اما برای این مساله برنامه بلندمدتی تنظیم نکرده‌ایم.

او به عملکرد گذشته دولت‌ها در حوزه فیلترینگ اشاره کرد و افزود: متاسفانه در حال تکرار اشتباهات گذشته‌ایم. وایبر یکی از شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار بود که بنا به دلایلی فیلتر شد و نتیجه‌اش مهاجرت به تلگرام بود.

بابادی‌نیا ادامه داد: کوچ جمعیت وسیع ایرانیان به تلگرام یکی از دلایل اصلی پیشرفت این پیام‌رسان هم بود. حضور وسیع ایرانی‌ها در تلگرام به قدری برای موسس روسی آن جذاب بود که حتی در زمان وزارت آقای جهرمی‌سرورهای‌شان را در ایران هم قرار دادند. اما پس از فیلترینگ تلگرام اینبار جمعیت دو برابری به پیام‌رسان واتس‌آپ مهاجرت کردند. در تمام این مدت کسی نبود بگوید که این مدیا مورد تایید است یا نه.

عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با تاکید بر اینکه در زمان شیوع ویروس کرونا تمایل به استفاده از شبکه‌های اجتماعی، به ویژه اپلیکیشن‌های بین‌المللی بیشتر شد، گفت: اگر این اپلیکیشن‌ها نبودند، در زمان کرونا لطمه زیادی می‌دیدیم. در این دوران گرچه برای دانش‌آموزان شبکه «شاد» وجود داشت که توسط اپراتورهای داخلی به وجود آمده بود، اما دیدیم چه مشکلاتی در حوزه پهنای باند داشت و همان زمان بسیاری از معلمان برای تدریس از واتس‌آپ استفاده می‌کردند. جالب اینکه مسئولان هم سکوت کرده بودند.

او به اینستاگرام هم اشاره کرد و افزود: در اینستاگرام بیش از 300 هزار کسب‌وکار بنا شد. سرمایه‌های زیادی روی این شبکه اجتماعی قرار گرفت و امکان کسب درآمد خانواده‌های بسیاری در این بستر مهیا شد. آن ‌زمان حتی رسانه‌های داخلی برای اینکه روی این پلتفرم سرمایه‌گذاری شود تبلیغ هم می‌کردند. حالا امروز همان اشتباهات گذشته در مورد فیلترینگ دوباره تکرار شده است؛ در حالیکه اگر اینکار درست بود، پیشتر نتیجه‌ای از آن حاصل می‌شد.

بابادی‌نیا با تاکید بر اینکه براساس قانون وزیر ارتباطات متولی حوزه فناوری ارتباطات است، بیان کرد: با اینحال متاسفانه ایشان خودش را هیچ‌کاره معرفی می‌کند و با وجود تخصصی بودن حوزه فناوری اطلاعات، کارگروه فیلترینگ از متولیان امر مشورت نمی‌گیرد.

او ضمن گلایه از اینکه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای مشورت نکرده است، افزود: در این کارگروه حتی از اهالی اقتصاد هم مشورتی گرفته نشد؛ در حالی که اقدام دولت در زمینه فیلترینگ تبعات اقتصادی نیز دارد. وقتی وزیر اقتصاد می‌گوید برای جبران ضربه‌ای که به فعالان این حوزه وارد شده، برنامه‌ داریم نشان دهنده این است که در زمان تصمیم‌گیری از کارشناسان اقتصادی کمکی گرفته نمی‌شود. اخذ تصمیم فیلترینگ، موضوعی امنیتی تشخیص داده شد و حتی با اتاق بازرگانی ایران نیز تعاملی انجام نگرفت.

بابادی‌نیا تاکید کرد: دولت باید توضیح دهد از این تصمیم چه نتایج مثبتی حاصل شده و جلوی کدام مخاطره امنیتی گرفته شده است. متاسفانه با انجام فیلترینگ برای نخبگان فکری کشور نیز اختلال ایجاد کرده‌ایم. استادان برجسته حتی امکان برگزاری کنفرانس هم ندارند. در حالی‌که اخباری که قرار بود جلوی نشر آن گرفته شود مثل قبل پیش رفته است.

بابادی‌نیا با طرح پیشنهادی گفت: کارگروهی تشکیل شود که علاوه بر نهادهای امنیتی، نمایندگانی از حوزه‌های اقتصادی، فنی و مدیریتی نیز در آن نقش تصمیم‌گیرنده داشته باشد. در این کارگروه‌ها باید برنامه‌ریزی بلند مدت انجام شود و فکر کنیم چرا کشورهای آلمان و انگلیس شبکه‌های اجتماعی بومی‌ندارند. چرا به دنبال این هستیم که چرخ را از ابتدا اختراع کنیم؟ مگر وقتی تلگرام را بستیم، مردم به پیام‌رسان‌هایی مانند «سروش» و «بله» کوچ کردند؟

بابادی‌نیا با تاکید براینکه وضعیت اینترنت باید به حالت قبل از اختلالات بازگردد، بیان کرد: قطعی یا ایجاد اختلال در اینترنت هیچ تاثیری در وضعیت فعلی جامعه ندارد. فقط نارضایتی‌ها را افزایش داده و مشاغل بسیاری را هم از بین برده است.
 
کد مطلب : ۲۸۰۰۹۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما