۰

خطرات «دیپ فیک»؛ از کلاهبرداری تا بازی با آبرو

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۵۹
خطرات «دیپ فیک»؛ از کلاهبرداری تا بازی با آبرو
خطرات «دیپ فیک»؛ از کلاهبرداری تا بازی با آبرو

آی‌تی‌من- بسیاری از کارشناسان نسبت به رشد سریعویدئوهای جعل عمیق یا «دیپ فیک» هشدار می‌دهند. آنچه به عنوان فناوری جعل عمیق شناخته می‌شود، کپی‌های جعلی از چهره افراد است که کاملا طبیعی به نظر می‌رسد. در این ویدئوها از تکنیک‌های هوش مصنوعی برای تغییر چهره افراد استفاده می‌شود تا علاوه بر چهره، صدا نیز شبیه به واقعیت باشد.

سایت کانورزیشن درباره این فناوری نوشته که ویدئوهای دیپ فیک به طرز وحشتناکی در شبکه‌هایاجتماعی، به ویژه تیک تاک در حال پخش شدن هستند. از جمله ویدئوهای افراد مشهوری مانند تام کروز، بازیگر و سران کشورها مانند اوباما، رئیسجمهور سابق ایالات متحده که تاکنون میلیون‌هابازدید داشته است.

ساخت این ویدئوها ممکن است از جعل چهره شخصیت‌های معروف به افراد عادی برسد. کارشناسان نگرانند سازندگان این ویدئوها از آنها در کمپین‌هایگمراه‌کننده، کلاهبرداری هویتی و افترا به افراد دیگراستفاده کنند. استفاده از این ویدئوها با چهره افراد عادی و سلبریتی‌ها منجر به اختلالات امنیتی و اجتماعی می‌شود.

اگرچه فناوری به کار رفته در این ویدئوها بسیاردقیق است و استفاده از آنها به قابلیت‌ها و ابزارهایبالایی نیاز دارد، اما به مرور زمان دسترسی به آن‌هاآسان شده و از سوی دیگر، برنامه‌هایی وجود دارند که می‌توان با آنها این نوع ویدئوها را ساخت.
این فناوری مشکلات بسیاری را به همراه دارد. استفاده از آن به‌عنوان اخبار جعلی و اطلاعات نادرست ، بیاعتبار کردن افراد مشهور یا حتی ساخت پورنوگرافیجعلی از کاربردهای خطرناک دیپ فیک است.

البته خطرناک ترین استفاده دیپ فیک، بدنام کردن افراد است. در سال 2019، یک شرکت نرم افزاری به این نتیجه رسید که 96 درصد از 14 هزار ویدئویدیپ فیک دارای محتوای مستهجن بوده و برای ساخت آنها از برنامه‌های رایگان استفاده شده و انگیزهساختشان نیز انتقام و باج گیری بوده است.

این فناوری همچنین برای کلاهبرداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مورد، پیام‌های ویدئویی به منظور درخواست پول از طرف یک همکار یا آشنای مورد اعتماد به دیگر کاربران ارسال می‌شود. در یک مطالعه تحقیقاتی مشخص شد که در سال 2020 کلاهبرداریهویت با استفاده از دیپ فیک 20 دلار هزینه برایموسسات مالی آمریکا در پی داشته است.

در سال 2019، فیس‌بوک به دلیل عدم حذف ویدئویجعلی نانسی پلوسی، سیاستمدار و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت و در سال 2020، توییتر اشتراک‌گذاری این محتواها را که می‌توانست مردم را فریب دهد، گیج کند یا به آنها آسیب برساند، ممنوع کرد. البته تیک تاک نیز همینتصمیم را گرفته است.
 
مرجع : فارس
کد مطلب : ۲۷۹۴۳۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما